- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.915
- Поени од реакции
- 41.878
Поекономично но по невкусно, ај кафе, вода да згрееш ама јадењето ич не ми е убаво.земи готви на плин (пропан-бутан) побрзо е а и поекономично
----------------------------------------------------------------------------------
ЕВН со овие новите саати секако не крадат не се за џабе дадени безпари, мислам дека немаше потреба од укинување на евтината дневна тарифа малку ли и ни земаа, па уште сакаат.
Без евтина дневна тарифа зимно време кој ќе се грее на струја го жалам има удар да добива од сметките. Ајде бојлер ќе вклучиш ноќеска и цел ден има топла вода сега е жешко, но јадење?
Ќе дојде време сите како на село да печеме во фурната и да грееме вода на ќумбет.
Овие циганите кај не плаќаат струја јас да плаќам за нив, а цела ноќ им свети сијалицата во двор, зимно време на греалка и зошто не отидат на нив да им ја исклучат? Изјавија дека биле социјални случаеви дека ги жалиле, епа јас милионер ли сум?
Ништо тоа е ќе плаќаме и за некои што крадат и некои што се ослободени од плаќање.
Некој зимно време ќе се грее на греалка по 8 часа дневно и ќе плаќа 1800 ден месечно, а јас ќе ја чувам за украс и ќе платам 1600 ден.
Овоа лето решив да не ја пуштам климата ај да заштедам и ми дојде 1600 ден, а на мојте комшии гледам 24/7 климата и работи исто и бојлерот и 2000 ден , каква е таа пресметка бе луѓе.