Зависно во какво својство си поканет на свадбата, најпресно бев кум и на младоженците им ја кажав мојата цифра која планирам да им ја дадам и тие се одлучија за вградлива фурна.Denovive treba da odam na svadba. Ne sum bil na svadba vo Makedonija 10 godini... Gledam deka popularni pokloni denovive se "vo plik"... Sto e pristoen poklon? Sto e premalku a sto premnogu?
Kade sto sum jas, poklonot e od prilika duplo od cenata za eden gostin na svadba... Pa ako odat dvajca i od prilika za sekoj gostin mladozencite plakjaat po $100, pristoen poklon e $400. Samo ne znam dali vakvo "pravilo" ima i vo Makedonija, a ne znam ni kolku e prosecna cena sto se plakja za sekoj gostin.
Pozdrav!
Не ми смета, воопшто.Забележувам тренд,во последно време,на поканата да пишува поклон во плико,што за мене е многу непристојно и безобѕирно.Кој е вашиот став по однос на оваа појава?
Лично сметам и истото го практикувам,ако се работи за доволно близок другар или роднина,да ги прашам младите што би сакале за поклон.Мислам дека нема потреба од срам и слично,практичноста е најважна.
Која практичност жити се... они си знаат најубаво што да си купат, не да се вратат од свадба со 3 пегли, 5 тостери и 2 машини за перењеЗабележувам тренд,во последно време,на поканата да пишува поклон во плико,што за мене е многу непристојно и безобѕирно.Кој е вашиот став по однос на оваа појава?
Лично сметам и истото го практикувам,ако се работи за доволно близок другар или роднина,да ги прашам младите што би сакале за поклон.Мислам дека нема потреба од срам и слично,практичноста е најважна.
Мислам дека подобро е да стават сметка од некоја си банка по кул иде тоаЗабележувам тренд,во последно време,на поканата да пишува поклон во плико,што за мене е многу непристојно и безобѕирно.Кој е вашиот став по однос на оваа појава?
Не мора.Демек морало пари. Пишува негде оти мора пари у пликот? Или едноставно пишува 'Поклон во плик'?
Епа сеа, напрај се и ти удрен, однеси им плик, а во него... едно листенце: 'Среќен брак, многу секс, ви посакува ____________'
My name is Damme.Не мора.
Ама подобро е.
Многу подобро.
Затоа на ромските свадби фино веднаш ги отвараат пликоата и се кажува јавно кој колку дал, па има и тепачки, караници, многу поинтересно него на нашивеInace, za pari e najlesno; ni da baras poklon, ni da se sekiras dali ke go bendisaat... edino moze da zborat posle "mnogu dal, malku dal"... ama sigurno pomalku ke zborat taka nego da im dadam set casi![]()