Пожар во Кочани, диско Пулс.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.780
Поени од реакции
31.954
Штабски релативизатор: Spotted

Не можеш секој протест да го класифицираш како шарена куртонизација, и покрај тоа што имало и такви.

Протест е најстандардна форма на изразување незадоволство и класичен механизам да на една Влада да ѝ се даде жолт картон и да се свесне малку.

Трагедија од вакви размери бара искажување на револтот на граѓаните, а седењето дома по папучи додека деца ни паѓаат како покосени зошто никој од извршната власт не му чуе ку*от во какви услови живееме, не доведе до оваа фаза до кај што сме.

БТВ. иди објасни им на французите што цела држава си ја оправаат преку (често и насилни) протести.

А македончето научило дека наведната глава сабја не ја сече.

Пошто на крајот на денот, нели, платата што на први ќе ти стигне од државното вработување е поважна од 50 врсници или помали што отидоја поради невнимание на твоите работодавачи
,,,tipichen primer na shareno kurtonsko kalkuliranje i spinuvanje na rabotite,,,

Член од
21 октомври 2024
Мислења
46
Поени од реакции
115
И да не се лажеме во Скопје секој знае се за секој. Во секој мал град се знае кој со кого е врзан, кој разнесува дрога, кој работи со лихва прашање е само зашто немало политичка волја да се исчистат ваквите локални шерифи.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.780
Поени од реакции
31.954
,,, za shto ke se demonstrira,,,da se zabrza istragata i da bide transparentna,,, da se istera rabotata do kraj,,,
,,,pa segashnive toa i go pravat,,,
Автоматски споено мислење:

како образложи, секоја чест!
,,,fala ti na komplimentot,,,i poveli i drug pat,,,

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.780
Поени од реакции
31.954
,,, ako mozhe da go vidime toj obrazac shto stignal do gradonačelnikot,,,

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.306
Поени од реакции
5.583
И да не се лажеме во Скопје секој знае се за секој. Во секој мал град се знае кој со кого е врзан, кој разнесува дрога, кој работи со лихва прашање е само зашто немало политичка волја да се исчистат ваквите локални шерифи.
Кога ликови од власта се „врази„ со криминалците, врзани во „круг„ каде секој секого го штити а притоа има „и за тате и за бате„, тогаш...прашање е кој кого треба да го „исчисти„.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.543
Поени од реакции
2.252
Можам да го класифицирам кога гледам трн.мк и цивил медиа дека се поврзани со него, многу лесно може. Ти не можеш да сфатиш дека си возен ко магаре и убеден си дека менуваш нешто во општеството со протест за некаква правда која не се носи преку ноќ.
А за првиот избрзан заклучок...
Нејќам штабски пацови , имам роднини по штабови што не ги гледам со години поради таа причина. Нејќам и вакви неуки луѓе ко тебе шо одма ко муви без глави се лепат на секој еден што искористува вакви ситуации.
Ќе те нема после , ако отиде протестот во друга насока, а ќе биде и тоа со тие гомна.
Секад почнува со мирен револт и оддавање почит , после влагање у филм како во Србија... а на избори нигде ги нема.
Ебати народот таков за правда шо се борел

Возен си ко магаре зошто? Зошто бараш правда? Зошто бараш тие што се ставени на функции еднаш да земат и да си ја сработаат својата работа?

Кога пред месец дена луѓето излегоја на протест за Фросина исто ли беа вовлечени во шарена куртонизација?!

Од друга страна, кога преседавме дома индиферентни за сите досегашни случувања Ласкарци, Модуларната...итдитд., што бенефит добивме? Не бевме вовлечени во шарена куртонизација. Топс.

Само им докажавме на властите дека можат да прават што сакаат во оваа држава да колат и да бесат, а ние секако ќе си седиме со свиткана опашка онака малу запрепастени, малу ден два ќе се појаде бурек на Фејсбук, и терај наново, како ништо да не било.

Затоа протестите се добар начин да се каже дека е доста.

Да имало некој да работи по закон и по стандарди, денес ни во МК ни во РС ќе имаше ни жртви а со тоа ни потреба за протести.

,,, za shto ke se demonstrira,,,da se zabrza istragata i da bide transparentna,,, da se istera rabotata do kraj,,,

кој ти даде комплимент?

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
10.306
Decki dali ima nekoja stranica za donacii i pomos na zrtvite i semejstvata, a da ne e telefonoski ?
Sakam da izbutkam na rabota sekoj so moze malku da pomogne, a ima luge koi ke sakaat da pomognat
Od Macedonia 2025

Poshto najgolem del od donaciite im se od Amerika (za drugi aktivnosti), mislam deka vekje se prepoznatlivi tamu i "reliable".
Ubava inicijativa, treba site kolku mozeme da pomogneme.

Ako znaete i drugi nashi od Amerika na forumov ili opshto spodelete i so niv - @YuZe @Human

Член од
24 август 2009
Мислења
91
Поени од реакции
179
Сфаќате дека ќе подпаднете пак под шарена куртонизација сите вие шо планирате на протести да идете?
Јасно, јасно.... ДА си седиме дома и да чекаме „правдата„ да излезе на виделина!!!
Затоа и дојдовме до вакви трагедии, оти седевме дома, пикнати во глувчешка дупка и ич не ни беше гајле за другите, оти нивен проблем е бе!!! Епа, замисли, ова може утре да биде твое дете!!!
Аман!!! Престанете со пацифички флоскули, лепење етикети и заплашување на народов.
Треба да ни се случи бунт, како што вчера се случи во Кочани!!! Сите институции да бидат мета!!!

Член од
19 март 2013
Мислења
3.558
Поени од реакции
5.484
Возен си ко магаре зошто? Зошто бараш правда? Зошто бараш тие што се ставени на функции еднаш да земат и да си ја сработаат својата работа?

Кога пред месец дена луѓето излегоја на протест за Фросина исто ли беа вовлечени во шарена куртонизација?!

Од друга страна, кога преседавме дома индиферентни за сите досегашни случувања Ласкарци, Модуларната...итдитд., што бенефит добивме? Не бевме вовлечени во шарена куртонизација. Топс.

Само им докажавме на властите дека можат да прават што сакаат во оваа држава да колат и да бесат, а ние секако ќе си седиме со свиткана опашка онака малу запрепастени, малу ден два ќе се појаде бурек на Фејсбук, и терај наново, како ништо да не било.

Затоа протестите се добар начин да се каже дека е доста.

Да имало некој да работи по закон и по стандарди, денес ни во МК ни во РС ќе имаше ни жртви а со тоа ни потреба за протести.

кој ти даде комплимент?
Тоа народ не беше слушан за името на државата, ти уште веруваш дека протест ќе успее за овие работи... со среќа , се надевам ќе се освестиш еден ден дека секој ден треба да бидеме луѓе , а не само протести после дешавки за правење нови кризи.
Ај ме мрзи да се повтарам веќе , времето се ќе покаже.

Член од
24 август 2009
Мислења
91
Поени од реакции
179
Нормално дека не сфаќаат. Ги возат како стара Лада на емоции. Плус, ќе биде тренди со слики за Инстаграм.

Затоа сега со сите средства СДСМ/ДУИ/невладините ќе ги ангажираат сите ресурси, веќе донеле ликови од странство, конкретно од Литванија и Турција да протестираат, затоа што сите досегашни докази и наоди водат кон претходната гарнитура што уште повеќе ќе го сруши СДСМ и ДУИ на локалните избори. ВЛЕН е веќе пред ДУИ според анкети.

Сега мора криза да се прави по секоја цена. Нова дестабилизација, нова економска криза итд итд...
Шарениве всушност ја направија трагедијава. Они ја запалија шталава, само за да го симнат Мицкота од тронот!!!
Се читате ли бре што пишувате?!!! Идиоти!!!

Стварно јас не знам зошто да се протестира во оваа наша убава, уредена држава?!!
Се ни е потаман. Корупција аш, врскаџиство такоџе, се е по стандарди, правила, прописи.
Зошто да се протестира?!

Член од
30 август 2024
Мислења
237
Поени од реакции
1.020
Уште на форум и на соц.мрежи се осеќа дека ова е веќе партиска војна. Едните од страв за власт, другите од желба за враќање назад.

Сите би ве камшикувал.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.386
Поени од реакции
6.136
Крис со ПРот за донирани 15.000 еур само го потврди македонскиот ген што го носи во себе. Да имам 700 миљона и да се курчам со ПР дека сум дал 15.000 еура или добар викенд у Мар А Лаго… Шиптaрската дијаспора 70% држава ти ја купи на ќутенка, ама Крис сликан во лифт со Трамп битно дал 15.000 еура. Дефиниција за џам виткање е тоа. Али нека ти биде јасно у огледало зашто си/сме на ова дереџе на кое се повикуваш.
Imash milion pogolemi problemi doma od toa dali Kris doniral 15.000 evra ili 5 denari.. Sekojdnevie ni stana krv po ulici od razgaleni detista sinovi na lokalni bogatasi i mokjnici, dete ne mozes da pustis po ulici da se cudis dali nekoj ke go izgazi, ili trista drugi opasnosti koi ne demmat a za koi site nie sme krivi na nekoj nacin so nasiot molk…

Jas sakam drzava so ne zavisi od dijasporata i nivnata milost ili nemilost bre covece a i ne e dolzen nikoj da ni go mete gjubreto so si go pravime samite doma .. Toa mi e poentata…

Kajgana Shop

На врв Bottom