Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
154
Поени од реакции
355
И сега ако испаднам вечер да оддадам почит кон загинатите, сум вмрон или лубрикант?

Колку е партизирано општествово тоа е чудо. Одма етикети лепите.

Само едно знам, ако останам дома сум нечовек.

Се гледаме вечер во 18 по плоштадите. Се надевам во огромен број.
Искачаме без партии.
Ве молам. Искачаме за да кажеме што ни тежи на душата.
еве ја не сум партиски определена. На 23 стварно ми е гајле. На секој протест шо сум била после закани имало. Немало работа да најдам. Моментално куцам од работа. Да ми се фатат! Мојата душа е чиста. И Господ знае дека искачам за проблемот и против сите, а не делимично.
Кој сака нека рече дека сум од ВМРО или СДСМ, мојата совест и Господ знаат дека не е така.
А Неговиот суд е најбитен.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.614
Поени од реакции
15.219
Некој тука очигледно неможе да се сноси со логичните последици на “купен мир и тишина”. Очекувате разум да надвладее при вакви ситуации во општество ко нашето? Пренаивно.
Батали очекувања и желби, што правиме ако не надвладее разумот? Каков е исходот?

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.841
Поени од реакции
4.866
Крис Павловски со донација од 15.000 еура. Незнам и повеќе ако дал дали некому ќе смени нешто, али на 768 миљона долара богатство…
Isto ko da doniral 100 den so javuvanje na telefonskite broevi za donacii.. Patem, ti go svrte brojot, donirase? Ili vaka samo g*mna jades za drugi...

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.983
Поени од реакции
18.248
Се најаде народот со гомна за обезбедувањето пошто пуштале малолетници, а што ако дошле со лични карти од брат/сестра/родител? Доволно е да му покажеш лична на обезбедувањето, без да гледа во една, бидејќи нема ингеренции да ги гледа информациите на истата. Друга работа не знам за вас, знам и не е за фалење, ама како малолетни "со врски" влегувавме во дискотеките и клубовите и трето некоја глупа теорија прочитав као морале да знаат колкав број има луѓе во клубот. Па сите знаеме дека кога познати имаат настап, клубовите се прекубројни и се продаваат повеќе карти, па сега и тоа ке им замериме на луѓето.

Член од
18 јули 2020
Мислења
81
Поени од реакции
64
го има ли некој списокот на ноќни клубови кои имаат а кои немаат дозвола за работа?

Член од
30 август 2024
Мислења
237
Поени од реакции
1.029
Комуњарскава багра едвај чека вакво нешто. Каков народ сме тоа е лудо нешто. Сами ќе се изедеме меѓу себе.

Ако видам вечер некој од овие да мрси муда на политичка база чисто за лични партиски интереси, 100% правам инцидент.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.005
Поени од реакции
8.908
Зошто навреди одма, мувата на капата? Ајј, што се напали толку.. Или вистината боли? На крајот Крис Павловски е крив што имал 700 милиона а дал 15.000 евра, па него ќе го плукаме? Не се криви овие дебелокожците испикани по партиски заслуги со чувство на недопирливост? Затоа сме на ова дереџе, неспособни сами да водиме држава.

Крис Павловски ај ако не нека дојди нека ми ги плати сметките за ЕВН, Интернет, кабловска...Шо го ебам бе, милионер е, што се за него 5000 денари...
Крис со ПРот за донирани 15.000 еур само го потврди македонскиот ген што го носи во себе. Да имам 700 миљона и да се курчам со ПР дека сум дал 15.000 еура или добар викенд у Мар А Лаго… Шиптaрската дијаспора 70% држава ти ја купи на ќутенка, ама Крис сликан во лифт со Трамп битно дал 15.000 еура. Дефиниција за џам виткање е тоа. Али нека ти биде јасно у огледало зашто си/сме на ова дереџе на кое се повикуваш.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.469
Поени од реакции
4.401
А чекај од кај е должен па тој да дава?

Крис Павловски е сега крив за корупцијата, и за тоа што бил милионер, и донирал „само“ 15.000 долари, а не сте вие криви штабските плакатолепачи и нишајврата земајплата партиски војници?

Затоа живееме во мочуриште, и тука наместо правото и правда владеат некои подруги закони.
Иритира тоа што во ваква ситуација воопшто има потреба од донации, врв на срамот е тоа што на тв излегува портпаролката на владата и зборува за сметки за донации!!? Семејствата на настраданите треба да се потпираат на донации!? Срамота! Купишта пари фрлаат во армиски вреќи а сега во ваква ситуација никаде ги нема да донесат една одлука и стават на располагање 10м за да итно се покријат и платат сите потреби и трошоци на семејствата на настраданите... донации ке собирале говедата..

Член од
11 октомври 2024
Мислења
450
Поени од реакции
792
Воопшто не ми се допаѓа ова што се случува, оправдан бес и гнев, неканализиран, препуштен на најгласните, на оние што функционираат според филозофијата што полошо тоа подобро, па повторно се јавуваат еден куп борци за правда, "интелектуална свест", кои по потреба некогаш релативизаат, а некогаш се непоколебливо борци со нож во заби.

Не прифаќам дека е во ред да живееме во општество во кое мора да повикуваш на линч по слободсен избор, за да бидеш на вистинската страна, а тој што е најгласен и најрадикален да е најисправен.

Доволно е некој да напише, да покаже со прст кон некого и да почне хистерично барање на крв. Да напишам Трајко од таа и таа улица во Кочани дилал дрога со газдата на дискотеката и му помагал во сите срања што ги правел, огромен број на луѓе ќе почнат да го плукаат и повикуваат на линч, без разлика што немаат појма дали воопшто постои таков човек.

Колку и да не е популарно, мене ова не ми се допаѓа, дури и да е само гнев, без оние лешинари што се вклучуваат по потреба, воопшто да ги нема, пак не би прифатил го прифатил ова.

Да пресудиме сите колективно, да линчуваме, а изборот да го прават најгласни индивидуалци, макар ги воделе и најдобри намери.

Доволно е да се затскриеш позади "правда" и готово, ете ќе го оправиш општеството и системот. Сега сите само повторуваат "систем..."

Оваа хистерија, лудило, злоупотреба, сигурно не можам да го спречам, некогаш никој не може, но сигурно нема да учествувам, во ваква новопронајдената храброст и желба за правда на овој народ.

А и тој народ ми е доволно познат, сум ја видел неговата храброст пред шефови, менаџери, пред полиција, насилници и слично.

Храбар и правдољубив е само кога не е директно изложен, не може да претрпи штета, кога е дел од колективна хистерија.
Браво!

Одличен пост и погодува суштина, но за жал многу малку ќе ти ја сфатат поентата и намерата.

Ако сакаме правда и здраво општество треба сами од себе да тргнеме и да се менуваме (што никој нема да го направи реално), да се бориме против системот сами и секојдневно, а не во толпа за да бидеме ИН на Инстаграм со новото карминче и фенси маичката. Лесно е во толпа, тешко е сам.

Судот на толпата е најлош и најчесто неправеден. Градоначалникот на Кочани е класичен пример за тоа, а најверојатно нема никаква врска со дискотеката и сопствените. Го осудија, оцрнија човекот и плус лажеа дека е избеган од држава. Тоа е моќта на медиумите и манипулантите за политички поени.

Го постирав претходно и пак ќе го ставам сите да го прочитаат постот на јузерот “AgainAne“ кој наводно е од Кочани и објаснува кои се газдите, со кого соработувале, редовно биле пријавувани. Јузерот е отворен пред два месеци, значи не е наменски правен за сега. Тоа не значи дека се што пишува е точно, но треба да се остави полицијата да си ја заврши работата, а не хистерични некрофилски тетки на социјалните мрежи да оцрнуваат и бесат некого.

Jas sum od Kocani, opravdano e upagjanjeto vo kaficot Klasik i Kargo Ekspres koi gi drzese Dejan Jovanov poznat kako Deko koj bese i najdogovoren gazda za diskotekata Pulse.
No napadot na kukjata na gradonacalnikot Ljupco Papazov voopsto ne e opravdan. Ima razni spekulacii, tocnite se deka gazdata na Pulse odnosno Deko sakal da pobegne vo stranstvo, a gradonacalnikot stalno bese vo policijata i vo obvinitelstvoto a koga denes bese napadot toj bese doma, za diskoto i dozvolite voopsto nemase nadleznost tie se izdadeni od ministerstvata potocno ministerstvoto za ekonomija bidejki Deko i Aleksandar Karadakovski (isto eden od gazdite) kako sto znaat Kocancani bea bliski so bivsoto rakovodstvo na SDSM i taka gi imaat i dobivano licencite izminatite godini.
Diskotekata rabotese podolgo vreme i jas licno ja imam posetuvano no od renoviranjeto sto se sluci 2024 godina pred otvoranjeto tamu nekade posle septemvri oktomvri se koristeni takvi losi materijali koi se lesno zapallivi i se nelegalno uvezeni vo drzavava.
Inaku Deko e poznat i po sverc na droga, cela droga koja se svercuva vo Kocani i okolinata e donesena od nego, toa e javna tajna vekje so godini.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.005
Поени од реакции
8.908
Батали очекувања и желби, што правиме ако не надвладее разумот? Каков е исходот?
Незнам бе прашај ги родителите на децата што загинаа и прашај ги родителите на живи деца кои незнаат дали ќе им го згази детето на улица некој куртон или ќе загинат во стампедо во “диско”.

Isto ko da doniral 100 den so javuvanje na telefonskite broevi za donacii.. Patem, ti go svrte brojot, donirase? Ili vaka samo g*mna jades za drugi...
Еве да допие кафето секретаркава ќе постира на твитер колку имам донирано.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.755
Поени од реакции
60.323
Секој може да донира колку што може или колку што смета дека треба и тоа си е негова работа. Можеби ќе донира повеќе понатаму ако е потребно, можеби нема. Негова работа.

На овие луѓе во моментов најмногу им е потребна емоционална поддршка, пријатели и стручни луѓе да помогнат во нивното психичко здравје. Пари секогаш требаат и секако дека ќе собереме за што и да треба.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
450
Поени од реакции
792
Непопуларно мислење од моја страна, знам дека ќе наиде на осуда, но и целиот тим на ДНК си имаат поприлична одговорност за тоа што се случи. Сопствениците и инспекциите на прво место, но таа пиротехника најверојатно е донесена од самиот менаџмент на ДНК. Прочитав дека сопругата на Андреј негирала, но на социјалните мрежи споделија слики од многу настапи каде одат со истата пиротехника.

dnk.jpg

dnk2.jpg

Како гласи законот:

zakon.jpg

Член од
12 јануари 2022
Мислења
714
Поени од реакции
1.458
На прва топка и мене ми се секогаш они виновни, ама сумата што е во оптек за вакво нешто е премала за они да прљаат раце. Тоа е пара измислена за писар обичен да биде почастен и да влезе во лајна.

Ноќниот живот во државава во целина, од биртија маалска до Интермецо и Мош е чиста платформа за продажба на кокаин до степен да на локалите тоа да им е буквално примарна дејност и не би ме чудело и таков тек да фати истрагата околу издавањето на лиценцата.
Изгледа такава е СИСТЕМАТА при вас. Ако си в системата, треба да продаваш дрога, да раниш полицаи, инспектори. Ако си антисистемен играч, б'рзо си аут от играта. Така че со арестуването на 10-20 човека СИСТЕМАТА нема да се промени

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.568
Поени од реакции
2.304
Разум барате у вакви моменти? Озбилни сте? Та пошо нема нишо разумно у државава се случуваат вакви трагедии.

Патем ми се згади од Митева и нејзиното понашање. Џабе шо е лична.

Kajgana Shop

На врв Bottom