Пожар во Кочани, диско Пулс.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.437
Поени од реакции
47.655
Најтажно од се е што наместо сплотеност како нација уште втора ден излегоа партиски полтрони за поларизација на народот и удирање врз државни институции.

Еве да ве прашам која партија е крива што на секој настап на ДНК како перформанс користеа пиротехнички средства таканаречени прскалки?

Прегледај го приврзокот 446337Прегледај го приврзокот 446338Прегледај го приврзокот 446339Прегледај го приврзокот 446340

За несреќен случај барате жртвено јагне.

Ако паднеше авион и погинеа 200 луѓе каде ќе ја баравте политичката одговорност во таквата несреќа? Баш ме интересира каков удел би имале партиите при пад на комерцијален авион.
Znaci ti uspea da najdes 10 sliki kako koristat prskalki, od MVR ne bile svesni za toa i isto taka ne bile svesni deka ke imaat koncert najaven, so site adeti, na divo, vo diskoteka koja ne ni imala dozvola da raboti.

Ovoj nesreken slucaj dokolku kaj nas se sproveduvaa zakonite, a tuka edno 10 zakoni bile prekrsuvani KONSTANTNO i nie kako drzava sme bile nemi za toa, ke bese izbegnat, i nemase da umrat 60 luge. Go sporeduvas ova so avionska nesreka, bog da cuva druze, kakva glupost si napisal, nadrealna.

Mene druga rabota me interesira, a toa e bogznae uste kolku vakvi potencijalni mini ima vo drzavava sto moze da rezultiraat so mnogu zrtvi, a nie seuste ne sme svesni za toa. Znaci ne zboram za diskoteki, generalno zboram, zgradi mradi random raboti, kade isto se zaobikoluvale mnogu zakoni za da se isteraat, a pritoa ne se pazele dosta bezbednosni regulativi.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.448
Поени од реакции
5.538
Ако било све по закон и со сите елаборати за легализација што треба да ги има еден објект како што многу нормални луѓе што си имаат свои објекти и магацини ги поминале и чекале со месеци години, во тој случај пиротехниката не би била проблем.
Вака да кажеш дека е несреќен случај , правиш грев. Многу луѓе свесно ја промашиле работава и ова е убиство масакр поради несовесност и алчност.
Законите не се само за после трагедии да стануваат вирални...

Ги посочив јас кривците за овој настан во претходниот пост:
  • Сопственикот на клубот кои од штала направил импровизиран ноќен клуб изграден со лесно запаливи материјали
  • Инспекторите и министрите кои без да утврдат фактичка состојба дозволиле да функционира таквиот ноќен клуб.
  • Обезбедувањето кое дозволило во објект за 250 души да влезат 500 посетители од кои повеќето малолетници.
  • Локалната самоуправа која дала амин да функционира таквиот ноќен клуб.
    и на крај....
  • Морална кривица за самите родители кои дозволиле малолетни деца да им скитаат во 3 сабајле.
Е сега некој што гледа во ова интерес за добивање политички поени тоа си е друго.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.122
Поени од реакции
8.420
A зошто тогаш сликата од претходен нивен настап со истата пиротехника е избришана од Инстаграм?
Вчера ја имаше сликата сега ја нема.

Прегледај го приврзокот 446341
Стварно не знам. Не схм бил на нивни настапи и само споделувам што кажала сопругата на Андреј.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.698
Поени од реакции
29.628
Оној болесникот Вучиќ со 300 камери е појден кај едно од децата притоа изложувајќи го на разни бактерии. Ги пративме да ги лекуват или да ги убиват таму??
Пребаци се во темата за Србија таму ќе коментираме. Јасно е дека собира политички поени на хуманост што секако од наша страна е за поздрав.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.552
Поени од реакции
5.438
Ги посочив јас кривците за овој настан во претходниот пост:
  • Сопственикот на клубот кои од штала направил импровизиран ноќен клуб изграден со лесно запаливи материјали
  • Инспекторите и министрите кои без да утврдат фактичка состојба дозволиле да функционира таквиот ноќен клуб.
  • Обезбедувањето кое дозволило во објект за 250 души да влезат 500 посетители од кои повеќето малолетници.
  • Локалната самоуправа која дала амин да функционира таквиот ноќен клуб.
    и на крај....
  • Морална кривица за самите родители кои дозволиле малолетни деца да им скитаат во 3 сабајле.
Е сега некој што гледа во ова интерес за добивање политички поени тоа си е друго.
Па што си пишал несреќен случај , реши се тогаш што е. Сам си напишал ова тука , па после друг муабет праиш.
И какви црни политички поени , закон треба да важи за сите.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.993
Поени од реакции
8.871
Ова е наивно размислување, како да не знаеме кај живееме и дека ништо кај нас не функционира, мора прво сами да се чуваме, тоа дека се криви никој не го спори тоа..
Да бе, прво што правам кога влагам у диско зимам елаборати, зимам примероци од ѕидот и плафонот, прегледувам излези и поставеност на ПП апарати и хидранти. Искачањето со мене е милина.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.448
Поени од реакции
5.538
Па што си пишал несреќен случај
А што е? Некој влезе и со пушка ги посла 59 души?

od MVR ne bile svesni za toa i isto taka ne bile svesni deka ke imaat koncert najaven
МВР нема обврска да обезбедува свирка во ноќен клуб. Самиот сопственик на локалиот си најмува приватно обезбедување.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.437
Поени од реакции
47.655

Mnogu seriozna e situacijata so tie vo Srbija, mal izvadok od tekstot

Покрај изгорениците што ги имаат сите, пациентите имаат и знаци и симптоми на труење од гасови како и повреди при вдишување, односно оштетувања на дишните органи и бели дробови. Третманот е долготраен, бара бројни хируршки интервенции, вклучување на бројни други специјалисти… Сето тоа бара време и многу труд“, рече полковник Лековиќ.
Пациентот кој е примен во Воената болница во Ниш е опериран и исто така е во тешка состојба.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.437
Поени од реакции
47.655
А што е? Некој влезе и со пушка ги посла 59 души?

МВР нема обврска да обезбедува свирка во ноќен клуб. Самиот сопственик на локалиот си најмува приватно обезбедување.
MVR se tie sto treba da dozvolat da se koristat pirotehnicki sredstva na vakvi nastani, taka da imale 100 priliki da detektiraat deka istite se koristat na nivni nastap, i da reagiraat. Oni morale da prijavat, ne prijavuvale, ama ako dojde do toa da moras da prijavis, ili ako ne prijavis, teraj si slobodno znaci apsolutno nisto ne ti menja a prijavis a ne, ondak imame seriozen problem. Zatoa ti rekov, ti odma 10 sliki si nasol, obicen covek, MVR ova moralo da go detektira, a sigurno go, ama sto ke se zamaraat sea so toa, neli.

HoT iCe

Dilated Peoples
Член од
1 јануари 2025
Мислења
153
Поени од реакции
458
Едно морално прашање до сите нас ....
Дали имавме ние ден на жалост кога будалата у Црна Гора уби 20 луѓе за Нова Година ?
Дали ние имавме ден на жалост кога иста таква будала у Србија у 3 села убиваше луѓе ?
Кога се деси масакрот во школото во Белград ? Кога падна настрешницата ?
Поплавите кога цело село избришаа во Босна ?

Како народ не само што имаме изгубено емпатија према комшиите туку имаме изгубено и емпатија према самите нас. Толку од приказните за библиски народ и библиска земја.

Jas pak ke ti kazam deka vo Makedonija e ostanat najgolemiot otpad od lugje, dobri 70% se tie sto pridonesuvaat za vakov sistem i drzava. Drugite 30% makedonci sto se normalni samo cekaat prilika da zdiplat i da ne poglednat nazad, veruj mi, so koj i da zboram od drugari, samo gleda prilika kako da bega, dvajca vekje i samiot im najdov chare da se snajdat tuka. Ne BG pasos, rumunski ako moze neka vadat i stikla, neka si ostane toa parce zemja na sharenite kurtoni, kriminalci i partiskite botovi.

Член од
2 април 2023
Мислења
404
Поени од реакции
902
Да бе, прво што правам кога влагам у диско зимам елаборати, зимам примероци од ѕидот и плафонот, прегледувам излези и поставеност на ПП апарати и хидранти. Искачањето со мене е милина.
Не ја дроби сега и ти, уште однадвор сликата кога ја дадоа каде и како изгледа локалот се гледаше дека е на диво, ама најлесно е само други да кривиме, ние сите светци од народ.
И на снимката кога им велеа да напушат локалот никој не се замараше, мислеа шала е, значи треба реално малку да гледаме, има нешто и кај нас шо не чини.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.698
Поени од реакции
29.628
И Словенија понудила помош.

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
187
Во врска со лиценците за ноќни клубови, кабареа:
Предвиден рок за постапка: Лиценцата се издава во рок од 15 дена од денот на поднесувањето на барањето од страна на вршителот на угостителската дејност и важи за период од една година и не може да се пренесува на друг субјект.

Според овој документ за 2024 се издадени 12, од кои ниедна не е во Скопје

Screenshot_20250317_165744_Drive.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom