Пожар во Кочани, диско Пулс.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.292
Поени од реакции
8.491
На тој булевар нема пешачки семафори, само дузина пешачки премини, а и пешаците одат вон премини...оди вози па да видиш како е... Потребни се пешачки надвозници и пешачки семафори и полиција која ќе казнува И пешаци
Не се пешачките семафори гаранција дека нема да се деси катастрофа пак. Сите нормални земји во главните градови на критичните пешачки точки имаат изградени премин под улиците. Ние КАСКАМЕ со сообраќајна инфраструктура потребна за град како Скопје.

Тендер со камери ќе ти го пуни буџетот а нема да спасува човечки животи.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.998
Поени од реакции
17.241
Да, ама лесно е сега да кажеш, кога имаше несреќа...ајде нека се затворат Сите што не се цакум пакум ќе врескате Диктатура, Рекет ...

Член од
4 јуни 2016
Мислења
478
Поени од реакции
423
Градоначалникот на Кочани си дал оставка...
Оставка е најмалку нешто што треба да га направи, треба да сноси одговорност ако е на некаков начин вмешан во работењето на диското, со лиценците, на било каков начин да е вмешан.

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.157
Поени од реакции
2.275
Според Тошковски ние како граѓани ако не го известиме МВР за наша активност може да правиме што сакаме.

Цел град знаел дека ДНК ќе имаат настап, овие не биле известени и не биле надлежни да присуствуваат таму.:нинџ:

Член од
5 ноември 2024
Мислења
81
Поени од реакции
364
Site sto se lazete deka nasilni protesti ne bile resenie ste greska, jasno e deka sistemot e trul so mentalitet na tursko ama luge ne se zaebavajte be, pa kamen eden se nema udreno dosega, molotov koktel ne znaeme ni sto e i na krajot od denot imame 50 deca zaginato cii roditeli sum siguren deka isto taka pasivno razmilsuvale. Se nadevam deka posle edna nedelnata zalost ke gori Skopje, celo Kocani ke se pojavi pred vlada a i cela Makedonija.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.388
Поени од реакции
5.822
На тој булевар нема пешачки семафори, само дузина пешачки премини, а и пешаците одат вон премини...оди вози па да видиш како е... Потребни се пешачки надвозници и пешачки семафори и полиција која ќе казнува И пешаци
Нека остане ова во другата тема, оваа да не ја шириме со офтопици. Таа улица оди на совест на градот што толку години им треба да пуштат во промет ВЕЌЕ ИЗГРАДЕН ТУНЕЛ под молот. Но ова треба да го дискутираме во другата тема

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.168
Поени од реакции
5.949
Aко не тргнеш да излегуваш веднаш, нема да излезеш. Не ми е прифатливо, ниту јасно дека пожар може за 3 минути цела дискотека да фати.
Не е за 3 минути. За 30 секунди е. Еве видеа од "Colectiv" Букурешт 2015.

За пола минута отиде цела дискотека во пламен...

Член од
19 март 2013
Мислења
3.541
Поени од реакции
5.409
Според Тошковски ние како граѓани ако не го известиме МВР за наша активност може да правиме што сакаме.

Цел град знаел дека ДНК ќе имаат настап, овие не биле известени и не биле надлежни да присуствуваат таму.:нинџ:
Дупиии си го народот што те ставил на таа столица.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.564
Поени од реакции
9.509
е мој народе, оние курумпиранине ороспии во Брисел треба да не уценуваат со вакви стандарди за да ти бидат услов за влез во ЕУ, а не смени знaме, име, презиме, ... да ти биде услов, и остај ја курумпиранава багра да прај што сака.

Последно уредено:
Член од
16 мај 2010
Мислења
6.388
Поени од реакции
5.822
Сакам да верувам дека сега ќе си ја завршат работа професионално од МВР до обвинители до судство. Да не бидне дека не им е дадена шанса, еве недела дена да средат се. Ако почнат да заташкуваат, Белград 2.0 малку им е и тоа сите штабови, и црвени и сини, и зелени и терористи и нетерористи и левичари. Све у пламен па на фабрички ресет.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.430
Поени од реакции
47.592

DNK javno stavaat sliki od nivni nastapi, i kako se odvivaat tie, mnogu dobro se znaese deka koristat i pirotehnika, ima slika od den prethodno ako ne se lazam od nastap, kade istata pirotehnika se koristela, rabota na MVR e ova da go detektira, i ili da gi prekori ili da im zabrani ili pa i da gi sankcionira, dali niv kako izveduvaci ili toj sto im gi organizira nastanite.

Loso postapuva Toshkovski na presov denes, vleze u lavirint od koj tesko ima izlez.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.388
Поени од реакции
5.822
Aко не тргнеш да излегуваш веднаш, нема да излезеш. Не ми е прифатливо, ниту јасно дека пожар може за 3 минути цела дискотека да фати.
Кровот е со азбест, а изолацијата со стиропор. Ствари кои лесно горат, види го видеото како лесно и брзо од пред бина огнот отиде на 1/3 од подиум. Потоа сигурно потфатило кров и даски и толку му треба. Пола од нив сигурно се имаат онесвестено од токсичниот чад, другото само додало.

Единствено нешто што можеби ќе помогнело е да имаат прскалки на кров со детектор за чад. ИСТИТЕ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ИМА БИДЕЈЌИ СЕ ПУШИ ВНАТРЕ.
Нека дојдат сега сите што викаат тоа што тебе ти смета чад од цигари седи си дома, нека дадат совет како полесно можело да се избегне.

Член од
31 октомври 2023
Мислења
52
Поени од реакции
139
Site sto se lazete deka nasilni protesti ne bile resenie ste greska, jasno e deka sistemot e trul so mentalitet na tursko ama luge ne se zaebavajte be, pa kamen eden se nema udreno dosega, molotov koktel ne znaeme ni sto e i na krajot od denot imame 50 deca zaginato cii roditeli sum siguren deka isto taka pasivno razmilsuvale. Se nadevam deka posle edna nedelnata zalost ke gori Skopje, celo Kocani ke se pojavi pred vlada a i cela Makedonija.
Протест против кого? Против самите себе.

Тука се функционира со импровизации и од аспект дали ќе ти се исплати, се друго е споредно, па и животот. Народот кој живее тука има интерес така да функционира системот. Од проста причина дека е глупав и мрзлив, а има очекувања дека заслужува квалитет и стандарди, ко некој што се помачил и си го создал сам тој квалитет и тие стандарди.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
153
Поени од реакции
449
Ако ова се однесуваше на мене, тогаш тоа не беше целта на постот, туку гледам претходно некои споделуваа скриншотови од некои наводно албански интернет тролови каде наводно се “радуваат“ на несреќата и трагедијата. Интернет трпи секакви лудаци и простаци, кои пишуваат секакви простачки работи на социјалните мрежи и на таквите не треба да им се дава на внимание.

Реалноста е сосема друга. Тоа сакав да кажам. Андреј израсна со Албанци и Торбеши и редовно си доаѓал во Дебар кога имал слободно време. Немам сомнеж дека многу Дебарчани ќе го испратат на погребот.

Нека почиваат сите во мир.
Togas citiraj, vaka izleze deka na drugo celis. Moja greska.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.301
Поени од реакции
5.578
Па у таков систем живееме, нормално е. Колку и да звучи лошо и глупо така е. Да имаш проблем со здравје, недај боже ќе умреш на клиника/градска. Не бараме врски од курч, од мука си бараме.

Ама ако толку пекаме по Европа и јадеме гомна како Словенија била толку напредна, мора од негде да почнеме. Сме правеле што сме правеле, ако ние сме свесни дека сакаме подобар систем и иднина, и за нас и за нашите деца, а овие од власт не те ебат 2% со години, ондак мора нешто да потегнеме како народ, заеднички.

Маршови, боење раце, скандирање како лигуши и со постери чисто за слика на инстаграм... не ја бива. Или мама ебаваш на цел град, или не протесирај уопште. Нема ниту еден таков мирен протест нешто сменето, освен наслови и текстови низ локални медиуми.

Запали ја цела држава и сите институции, ќе стигнеш и до Јапонија на ударни вести. Како сега што стигнавме до Кореја (па и цел свет, како дел од главни теми покрај сите убивања и војни низ светов...).
Ич да си немаш гаЉе, оти со протести (не „шарени„. секако...) ништо не се менува кај нас.

Сега Мицика маме ќе му е*е на сФе што е искорумпирано во „нашата земјата„...а може и ќе си даде неотповиклива оставка од „морални причини и побуди„...:confused:

Само да се потсетиме како Бане го растури „октоподот„...

Kajgana Shop

На врв Bottom