Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
462
Поени од реакции
827
Мислиш македонските медиуми и инфлуенсери се извор на принципиелност и кодекси. Да се во можност што се не би направиле за клик плус и слава денеска, но тоа е што е. Не само тие, туку 90% од народ овие три дена ќе удават со глупости и емпатични постови само да се центар на внимание. Кога ќе спласне ова за месец дена сите ќе си отидат да си ја бараат врската дивата тераса или гаража да ја легализираат.

Темата треба да се затвори до касно вечер. Тие што сакаат добро на луѓево нека се помолат во црква, џамија, синагога за нивно спасение или дома и нека ги остават родителите и блиските таму на мира.

Нека почиваат во мир сите. Дај боже на толку да заврши бројот.

Последно уредено:

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
2.040
Поени од реакции
1.467
Многу тежок ден.:(
Нека почиваат во мир сите.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
524
Поени од реакции
991
Deneska e mnogu tezok den.
So dlaboka bolka i potresenost, ja isprakam mojata poddrska i socuvstvo na site semejstva koi gi zagubija svoite deca. Ne postojat zborovi koi mozat da ja izrazat ovaa bolka, no moite misli se so niv. Neka sekoj od niv naoga sila vo ovaa uzasna tragedija, a nivnite dusi neka pocivaat vo mir.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.627
Поени од реакции
10.624
Deneska e mnogu tezok den.
So dlaboka bolka i potresenost, ja isprakam mojata poddrska i socuvstvo na site semejstva koi gi zagubija svoite deca. Ne postojat zborovi koi mozat da ja izrazat ovaa bolka, no moite misli se so niv. Neka sekoj od niv naoga sila vo ovaa uzasna tragedija, a nivnite dusi neka pocivaat vo mir.
Амин

да не се повтори никогаш и никаде.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.765
Поени од реакции
60.480
И денес да бидеме попристојни на форум. Тежок ден, многу тешки денови броиме изминативе години за жал, но останува надежта дека можеби сме ги преминале сите граници и дека конечно ќе се опаметиме. Нека биде ова поука за сите нас и нека биде конечно пресвртница кон градење на едно поодговорно општество.

Нека почиваат во мир.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.697
Поени од реакции
14.657
Ако нешто излезе добро - колку брзо и во колкав број се изнесоа повредените во постручни/поопремени здравствени установи во странство.
Направивме сосема обратно од романското сценарио.

Мислам дека се спасија доста, се надевам дека ќе бидам во право.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.161
Поени од реакции
68.522
Некои работи не ми се јасни:
1. Се се случило за две минути,
2. Има видео каде лабаво си излегуват децата со пијачки.
3. 59 загинати и уште најмалку толку со тешки изгореници.
4. Андреј влегувал спасувал, полицаецот влегувал спасувал, обезбедувањето спасувало итн.

Како може преку една единствена врата за две минути, некој да влегува излегува, "спасува" преку стампедото кое настанало?
Дефинитивно не се 2 минути, штом имало време да стигне и полиција до местото. Таткото на едното од девојчињата што се спасиле даде изјава дека кога почнал пожарот, керка му излегла надвор со пијачка и флаша во рака, за да, пази, после некое време, пак се врати внатре во дискотеката. Тотално не го сфатиле пожарот сериозно. Нели, имаше внатре и со мобилни што си сликаа, а верувам дека имало и доста потпинати, зашто веќе при крај била свирката. Паниката настанала откако почнало да капе вжарена течност од кровот врз нив внатре. Тука настанува и стампедото.

Овие што ваделе луѓе, морало да биде пред да се случи главењето на влезот, зашто има слика од Station како се заглавени на главната врата, да не ја ставам тука денес, шанси нема да поминеш ни за излегување, ни за влез, тоа се луѓе наредени како легнати грисини до врвот на вратата. Тие спасувачите што имале среќа во тој момент да се надвор, се спасиле само заради фактот што веќе немало како пак да се вратат назад. Други, што веќе биле внатре, било кобно. Најмногу од настраданите се тие што биле пред бината.

Рече дека добар дел од девојчиња, разбрале дека има рација внатре во клубот, и се заклучиле во женското WC, без да се свесни дека надвор има пожар, и дека има многу загинати од газење. Едно од девојчињата што е во Солун е згазено со штикла на черепот.

Катастрофа, што да се каже.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.713
Поени од реакции
29.697
Сериозно на ЈТ, CNN имаат стрим од погребот во Кочани ?
:eek::eek::eek::eek::eek:

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.007
Поени од реакции
15.773
На српските медуими се да им ебам. Секоја црна хроника ја користат за користат за сензационализам и ударни вести. Диво Насеље, Вања, Смилковска сега и денес на погребот се приисутни.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.064
Поени од реакции
3.788
Ајде доста препукувања, сега нека почиваат во мир, а државата да научи лекција и да спроведе строги контроли во иднина, не на секој ојле дојле градежни дозволи и лиценци да се даваат, зашто ако не се сменат многу работи ќе има уште овакви "несреќи" ова не е несреќа, ова е пропуст

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.765
Поени од реакции
60.480
Дел од српските медиуми се тотално надвор од контрола и од здрав памет, едвај чекаат некоја трагедија или кај нив или во соседството за да спамаат со морбидни вести. Да не ги именуваме кои се овие медиуми, да не им билдаме посетеност.

Kajgana Shop

На врв Bottom