Под копитата на сатаната

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Пред многу векови црквата беше прибежиште и дом на народот, потоа таа стана негов владетел а денес
е неутрален орган со повремени политички амбиции ова на глобално ниво.
Не ви е изговор ако папата или некои др луѓе попови и сл
се таму ради власт и пари и со тоа да кажете нема ГОСПОД и да се пијаните наместо да спортовате, наместо
да имате дечко, девојка поради љубов да имате некој кој
ќе ве користи или вие ќе го користите што е нормално доколку нема љубов. И да правите се за пари, тие да ви
бидат ваш Бог.
Ова опшество во кое владее сатанската мафија од вас ќе
создаде зомби мртов човек од внатре, доколку не се молите на Бога искрено и со љубов како дете.
Кога црквата била дом на народот тоа е само една добра бела лага... никогаш не била, одсекогаш била непријател на секоја индивидуа и засекогаш ке биде...
Ете јас не се молам па не сум зомби барем не сеуште...;) мене повеќе ми изгледаат зомбија оние да ги зеам за пример муслиманине кога се клањаат и се молат во алах едно 5 пати на ден ко програмирани или ритуалите кои се извршуваат во црквине секој празник исто ко програмирани... или кога некој што ќе го прашам за што се молиш и он ке ми наброи здравје, да ми тргне бизнисот и синот во школо да има добри оцени тие за мене се зомбија и од нив најповеќе се плашам да не мутираат во нешто полошо со ова харпов ко ке почнат сега да го користат за контрола на умот и онака испран им е веќе...:eek::D
--- надополнето: 21 август 2012 во 00:32 ---
Како ovoj e исти.....буквално :)
Па мислам дека папата е земен за пример на ликот од филмот... Абе Ѓаол :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
И да правите се за пари, тие да ви
бидат ваш Бог.
Ова опшество во кое владее сатанската мафија од вас ќе
создаде зомби мртов човек од внатре, доколку не се молите на Бога искрено и со љубов како дете.
А дали ќе станам зомби ако се молам на госпо за пари, искрено и со љубов како дете?

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Црквата беше дом и на македонскиот народ за време на
турското ропство, таа беше дом кога христијаните во првите векови од новата ера беа прогонувани.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Црквата беше дом и на македонскиот народ за време на
турското ропство, таа беше дом кога христијаните во првите векови од новата ера беа прогонувани.
И мене мојата куќа ми е дом, но тоа сепак не прави да верувам во невидливиот човек на небото кој ми води сметка, и ми дава плусеви и минуси за секое мое дело.

Малку си скаран со логиката.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
И мене мојата куќа ми е дом, но тоа сепак не прави да верувам во невидливиот човек на небото кој ми води сметка, и ми дава плусеви и минуси за секое мое дело.

Не е се логично, затоа и вистината се дознава преку срцето а не умот. Преку чуствата не мислите, доживувам значи
постојам, не мислам, значи постојам,
кое е вистинското знаеш ли.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не е се логично, затоа и вистината се дознава преку срцето а не умот. Преку чуствата не мислите, доживувам значи
постојам, не мислам, значи постојам,
кое е вистинското знаеш ли.
Оф леле.

:facepalm:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Сите сте под овие копита.
:(
Линк.
Времето кое ги јаде своите деца нема моќ над оние кои не сакаат да бидат деца на Времето. За оние кои се познаваат себеси како бесмртни, кои живеат во вечноста, свесни за Нуит, на нејзиниот престол на кочијата на сонцето, нема смрт каква што луѓето ја нарекуваат смрт.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219

а вака гледај,може некогаш си преминал улица, а баш после 2 мин.се деслила сообраќајка(баш таму)-како ќе гледаш на тоа?

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Линк.
Времето кое ги јаде своите деца нема моќ над оние кои не сакаат да бидат деца на Времето. За оние кои се познаваат себеси како бесмртни, кои живеат во вечноста, свесни за Нуит, на нејзиниот престол на кочијата на сонцето, нема смрт каква што луѓето ја нарекуваат смрт.
Сите сте под овие копита.
:(
Не сте ислучок и Вие.....:)
http://heptagramxi.wordpress.com/2012/03/22/за-телемитското-сметање-на-времето/

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Секој е исклучок...
Секој суди според самиот себе и своите искуства...

Подобро седи си ти под копитата на твоето време, твојот ѓаол... I'm off :)
Ти си off?:facepalm:

(мајмунче)Хептаграм XI,

И покрај тоа што ви е напишано не можеш да оспориш и да кажеш дека си off,кога применувате време,прославувате нови години и славите нечии празници од некој си пророци.
Активно работиш,се залагаш и функционираш во самото друштво.

Затоа подобро сменете си го цитатот од вашата книга во

Времето кое ги јаде своите деца ќе се насити од оние кои глумат дека не се деца на Времето.:(

п.с.Се извинувам за она во заградата,но таков е јазикот на кој комуницираме-двосмислен,
копчето со бр.два. ми е off- не работи.;)

Kajgana Shop

На врв Bottom