OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
- Член од
- 2 декември 2011
- Мислења
- 2.213
- Поени од реакции
- 2.844
Не на овој се копитата... (ама е грд)
И овој ли е под копитата?
Не на овој се копитата... (ама е грд)
И овој ли е под копитата?
Како ovoj e исти.....буквалноНе на овој се копитата... (ама е грд)
Кога црквата била дом на народот тоа е само една добра бела лага... никогаш не била, одсекогаш била непријател на секоја индивидуа и засекогаш ке биде...Пред многу векови црквата беше прибежиште и дом на народот, потоа таа стана негов владетел а денес
е неутрален орган со повремени политички амбиции ова на глобално ниво.
Не ви е изговор ако папата или некои др луѓе попови и сл
се таму ради власт и пари и со тоа да кажете нема ГОСПОД и да се пијаните наместо да спортовате, наместо
да имате дечко, девојка поради љубов да имате некој кој
ќе ве користи или вие ќе го користите што е нормално доколку нема љубов. И да правите се за пари, тие да ви
бидат ваш Бог.
Ова опшество во кое владее сатанската мафија од вас ќе
создаде зомби мртов човек од внатре, доколку не се молите на Бога искрено и со љубов како дете.
Па мислам дека папата е земен за пример на ликот од филмот... Абе ЃаолКако ovoj e исти.....буквално
А дали ќе станам зомби ако се молам на госпо за пари, искрено и со љубов како дете?И да правите се за пари, тие да ви
бидат ваш Бог.
Ова опшество во кое владее сатанската мафија од вас ќе
создаде зомби мртов човек од внатре, доколку не се молите на Бога искрено и со љубов како дете.
И мене мојата куќа ми е дом, но тоа сепак не прави да верувам во невидливиот човек на небото кој ми води сметка, и ми дава плусеви и минуси за секое мое дело.Црквата беше дом и на македонскиот народ за време на
турското ропство, таа беше дом кога христијаните во првите векови од новата ера беа прогонувани.
И мене мојата куќа ми е дом, но тоа сепак не прави да верувам во невидливиот човек на небото кој ми води сметка, и ми дава плусеви и минуси за секое мое дело.
Малку си скаран со логиката.
Оф леле.Не е се логично, затоа и вистината се дознава преку срцето а не умот. Преку чуствата не мислите, доживувам значи
постојам, не мислам, значи постојам,
кое е вистинското знаеш ли.
Линк.Сите сте под овие копита.
а вака гледај,може некогаш си преминал улица, а баш после 2 мин.се деслила сообраќајка(баш таму)-како ќе гледаш на тоа?И мене мојата куќа ми е дом, но тоа сепак не прави да верувам во невидливиот човек на небото кој ми води сметка, и ми дава плусеви и минуси за секое мое дело.
Малку си скаран со логиката.
Линк.
Времето кое ги јаде своите деца нема моќ над оние кои не сакаат да бидат деца на Времето. За оние кои се познаваат себеси како бесмртни, кои живеат во вечноста, свесни за Нуит, на нејзиниот престол на кочијата на сонцето, нема смрт каква што луѓето ја нарекуваат смрт.
Не сте ислучок и Вие.....Сите сте под овие копита.
Секој е исклучок...
Ти си off?Секој е исклучок...
Секој суди според самиот себе и своите искуства...
Подобро седи си ти под копитата на твоето време, твојот ѓаол... I'm off