smihajlo
Superposition, Relentless
- Член од
- 11 август 2010
- Мислења
- 3.743
- Поени од реакции
- 4.505
Друже демони има во сите луѓе.Голем дел од убиствата самоубиствата, силувања, педофилија, и други грозоморни работи се случуваат
поради демонски влијанија или скоро секогаш од опседнување на демони.
Кога ќе видите на вести некоја семејна трагедија на пр синот го убил таткото, тоа е поради присуство на демон во човекот а самите тие не се свесни и во ниеден момент не помислуваат дека нивниот проблем е од ваква природа . Ова го знам зашто сум видел неколку егзорцизми.
Исто во библијата пишува за ваквите појави.
Мета на демоните се луѓе што неверуваат во Господ, или
веруваат само колку да се рече дека се Христијани или др верници.
Затоа кога имате темни мисли, страв,сте во депресија тоа
знајте дека е демонски влијание, ако веќе
имате необјаснив страв или подолга депресија тоа е веќе
присуство на демон во вас,
Не дозволувајте тоа да ве уништи или да ве донеси до точка да направите самоубиство.
Молитвата и постот е лекот и спасот и ослободува од демони и демонски влијанија и се што е ниско ,
не седативите
кои ги пиете или алхохолот за да ви биде полесно.
Или ќе речите дека сте многу интелегенти за да верувате
во Бога и постоењето на демони и др зли сили, и така мислите дека сте заштитени зашто не верувате дека сето тоа постои,
Ако ова ви се случува имате темни мисли, страв,сте во депресија и имате необјаснив страв или подолга депресија
а ништо не превземате освен што пиете лексилиум хелекс или дијазепам тоа е ваш избор.
Но барем бидете
свесни дека не сакате да се молите на Господ Христос, не признавате дека Тој постои и ве сака
и дека така се отргнувате од Неговата Љубов и
чекорите кон страдањето, стравот и смртта затоа
што сте премногу модерни за молитва за љубов кон Господ
и кон себе.
Сега немате изговор за да не се молите на Господ,
и да не бидете под негова закрила, ако не го правите
тоа сами се убивате,
сега го правите изборот ќе чекорите кон животот или смртта
изберете молитва и љубов сите сме Негови деца, Божји чеда, вие сте прекрасни божји деца и заслужувате Љубов и Радост и се што е од Бога.
Ако сево ова за вас е тешко да го прочитате и сте убедени дека е лага тогаш
запрашајте се кој демон владее со вас .
Слава на Бог
Молитвата е ок е ако е продуктивна што не значи дека е единственот начин.
Што е со сите оние луѓе кои никогаш не слушнале за Бог?
Сите ние секојдневно се бориме со демоните во нас ако тебе ти помага Бог е во ред.
Проповедањето е исто така во ред ,но зошто сакаш да убедиш некого дека тоа е единствениот пат.
Ако мене некој ме праша дали сум религиозен ќе кажам дека сум Атеисит ,а уствари сум поголем верник од 99% од т.н верници.(Зошто е тоа така другпат ќе дискутираме)