Под копитата на сатаната

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.505
Голем дел од убиствата самоубиствата, силувања, педофилија, и други грозоморни работи се случуваат
поради демонски влијанија или скоро секогаш од опседнување на демони.
Кога ќе видите на вести некоја семејна трагедија на пр синот го убил таткото, тоа е поради присуство на демон во човекот а самите тие не се свесни и во ниеден момент не помислуваат дека нивниот проблем е од ваква природа . Ова го знам зашто сум видел неколку егзорцизми.
Исто во библијата пишува за ваквите појави.

Мета на демоните се луѓе што неверуваат во Господ, или
веруваат само колку да се рече дека се Христијани или др верници.
Затоа кога имате темни мисли, страв,сте во депресија тоа
знајте дека е демонски влијание, ако веќе
имате необјаснив страв или подолга депресија тоа е веќе
присуство на демон во вас,
Не дозволувајте тоа да ве уништи или да ве донеси до точка да направите самоубиство.
Молитвата и постот е лекот и спасот и ослободува од демони и демонски влијанија и се што е ниско ,
не седативите
кои ги пиете или алхохолот за да ви биде полесно.
Или ќе речите дека сте многу интелегенти за да верувате
во Бога и постоењето на демони и др зли сили, и така мислите дека сте заштитени зашто не верувате дека сето тоа постои,
Ако ова ви се случува имате темни мисли, страв,сте во депресија и имате необјаснив страв или подолга депресија
а ништо не превземате освен што пиете лексилиум хелекс или дијазепам тоа е ваш избор.
Но барем бидете
свесни дека не сакате да се молите на Господ Христос, не признавате дека Тој постои и ве сака
и дека така се отргнувате од Неговата Љубов и
чекорите кон страдањето, стравот и смртта затоа
што сте премногу модерни за молитва за љубов кон Господ
и кон себе.
Сега немате изговор за да не се молите на Господ,
и да не бидете под негова закрила, ако не го правите
тоа сами се убивате,
сега го правите изборот ќе чекорите кон животот или смртта
изберете молитва и љубов сите сме Негови деца, Божји чеда, вие сте прекрасни божји деца и заслужувате Љубов и Радост и се што е од Бога.

Ако сево ова за вас е тешко да го прочитате и сте убедени дека е лага тогаш
запрашајте се кој демон владее со вас .
Слава на Бог
Друже демони има во сите луѓе.
Молитвата е ок е ако е продуктивна што не значи дека е единственот начин.
Што е со сите оние луѓе кои никогаш не слушнале за Бог?
Сите ние секојдневно се бориме со демоните во нас ако тебе ти помага Бог е во ред.
Проповедањето е исто така во ред ,но зошто сакаш да убедиш некого дека тоа е единствениот пат.

Ако мене некој ме праша дали сум религиозен ќе кажам дека сум Атеисит ,а уствари сум поголем верник од 99% од т.н верници.(Зошто е тоа така другпат ќе дискутираме)

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Друже демони има во сите луѓе

Молитвата е ок е ако е продуктивна што не значи дека е единственот начин.
Што е со сите оние луѓе кои никогаш не слушнале за Бог?
Сите ние секојдневно се бориме со демоните во нас ако тебе ти помага Бог е во ред.
Проповедањето е исто така во ред ,но зошто сакаш да убедиш некого дека тоа е единствениот пат.

Ако мене некој ме праша дали сум религиозен ќе кажам дека сум Атеисит ,а уствари сум поголем верник од 99% од т.н верници.(Зошто е тоа така другпат ќе дискутираме)
Ти незнаеш дека постојат вистински демони еве погледни иако пак не ке верувашhttp://www.youtube.com/watch?v=WBeXe0B5bn4&feature=related.

Ако не веруваш во Господ тогаш си отворен за деструкции во твојот живот оти ти фали молитва, друг начин нема.

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.505
Ти незнаеш дека постојат вистински демони еве погледни иако пак не ке верувашhttp://www.youtube.com/watch?v=WBeXe0B5bn4&feature=related.

Ако не веруваш во Господ тогаш си отворен за деструкции во твојот живот оти ти фали молитва, друг начин нема.
Прво од кај констатира дека не знам што се вистински демони и што се според тебе вистински демони?

Го прогледав набрзина видеово и најискрено е навреда за мојата интелегенција.
За мене демони се гневот,омразата,алчноста,гордоста ... итн се надевам ме сфати што сакам да кажам.
Можеби тебе ти е потребен Бог мене никој не ми е потребен спасот го наоѓам во себе.
Што е со сите оние луѓе кои не слушнале за Бог или па решиле дека не им е потребен зарем 4 милијарди луѓе се проколнати според тебе.

Еве ќе ти кажам мој личен пример ако имаш ќерка ,син или внука што и да е бебе погледни го и почекај да ти се насмее побожествено нешто од таа насмевка нема на светов.:)
Претпоставувам знаеш што рекол Исус за децата.

И на крај дали си се запрашал што за тебе значи вербата во Бог?
Ако ми го објасниш ова можеби и јас ќе почнам да верувам.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Незнам кој монах имаше кажано во врска со сатаната.Ќе го цитирам:
Satan is like a chained dog.He can yell at you,he can scare you,he can terrorize you,but he can not harm you unless you come to close.
И се скагам со ова..

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Еве ќе ти кажам мој личен пример ако имаш ќерка ,син или внука што и да е бебе погледни го и почекај да ти се насмее побожествено нешто од таа насмевка нема на светов.:)
Претпоставувам знаеш што рекол Исус за децата.

И на крај дали си се запрашал што за тебе значи вербата во Бог?
Ако ми го објасниш ова можеби и јас ќе почнам да верувам.

Вербата во Бог за мене значи дека на крајот се ќе
биде во ред за сите луѓе, тоа ништо повеќе.

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.505
Вербата во Бог за мене значи дека на крајот се ќе
биде во ред за сите луѓе, тоа ништо повеќе.
Кој крај? Смртта можеби?
Знаеме дека по два милениума историја за сите луѓе крајот не е во ред некои страдаат на сметка на тоа други се среќни.
Ако зборуваш за живот после смртта бесмислено и бесцелно е разговор на таа тема кога не знаеме дали постои или не такво нешто доколку случајно постои ќе го продолжиме муабетот кога ќе стигнеме таму бидејќи сега секоја дискусија на таа тема е бесцелна.

Мој совет е не да престанеш да веруваш туку да си ја преиспиташ вербата или со други зборови што всушност значи вербата во Бог за тебе,Исус има кажано но изгледа многу малку го разбрале.
Кога ја прашале Мајка Тереза што да направам за да придонесам за мир во светот?
Таа кратко и јасно одговорила одете дома и сакајте си го семејството/фамилијата.
“What can you do to promote world peace? Go home and love your family.”
--- надополнето: 15 август 2012 во 19:26 ---
Незнам кој монах имаше кажано во врска со сатаната.Ќе го цитирам:
Satan is like a chained dog.He can yell at you,he can scare you,he can terrorize you,but he can not harm you unless you come to close.
И се скагам со ова..
Па има вистина во ова на крај сепак одлуките што ги правиме во животот се наша одговорност колку и некој да те убедува дека нешто треба да направиш крајната одлука е твоја.

M

Muranyi

Гостин
^^Ухххх ми се гади од нивното лицемерие и "духовност".

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.505
Каде се наоѓа Сатаната моментално? (Сериозен сум.)
Каде е сатаната?
Секогаш кога ќе дозволиш гневот да владее со твоето тело,секогаш кога ќе дозволиш љубомората да те заслепи,секогаш кога гордоста ќе те спречи да направиш нешто добро тој е до тебе те бодри да продолжиш.(Малце философија :D)

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Каде е сатаната?
Секогаш кога ќе дозволиш гневот да владее со твоето тело,секогаш кога ќе дозволиш љубомората да те заслепи,секогаш кога гордоста ќе те спречи да направиш нешто добро тој е до тебе те бодри да продолжиш.(Малце философија :D)
Нешто како темната страна на Силата. ;)
--- надополнето: 19 август 2012 во 02:24 ---
Колку што сум запознаен,според Христијанството се наоѓа на Земјата.Ако сум грешка,нека ме поправат.
Баш така. Само ме интересира дали Христијаните се сигурни за егзактната локација.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236

И овој ли е под копитата?

Пред многу векови црквата беше прибежиште и дом на народот, потоа таа стана негов владетел а денес
е неутрален орган со повремени политички амбиции ова на глобално ниво.
Не ви е изговор ако папата или некои др луѓе попови и сл
се таму ради власт и пари и со тоа да кажете нема ГОСПОД и да се пијаните наместо да спортовате, наместо
да имате дечко, девојка поради љубов да имате некој кој
ќе ве користи или вие ќе го користите што е нормално доколку нема љубов. И да правите се за пари, тие да ви
бидат ваш Бог.
Ова опшество во кое владее сатанската мафија од вас ќе
создаде зомби мртов човек од внатре, доколку не се молите на Бога искрено и со љубов како дете.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Пред многу векови црквата беше прибежиште и дом на народот, потоа таа стана негов владетел а денес
е неутрален орган со повремени политички амбиции ова на глобално ниво.
Не ви е изговор ако папата или некои др луѓе попови и сл
се таму ради власт и пари и со тоа да кажете нема ГОСПОД и да се пијаните наместо да спортовате, наместо
да имате дечко, девојка поради љубов да имате некој кој
ќе ве користи или вие ќе го користите што е нормално доколку нема љубов. И да правите се за пари, тие да ви
бидат ваш Бог.
Ова опшество во кое владее сатсанската мафија од вас ќе
создаде зомби мртов човек од внатре, доколку не се молите на Бога искрено и со љубов како дете.
Поминало времето кога сум зомбијашел по земјава.

Има лезет и у пиењето ако знаеш зошто пиеш, а парите кои ги измислија тие како богот(Јахве) за кој најверојатно пишуваш не ми се битни.....уствари сум против сите механизми на државата.
И што да му се молам на Бога ај кажи ми.
Освен во мака не ми текнуе за Бог....ако не би постоела маката Бог може да одмара со еони никој нема име да му изговори.....тогаш кажи ми кој ја измисли маката?
Креаторот ли е виновникот?
Тој што му рече на Адам со пот да ствараш.......

Kajgana Shop

На врв Bottom