Под копитата на сатаната

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ако некој дозволи да исполнува нечива желба која е спротивна на неговата волја, и поради тоа да страда, тогаш и заслужува да страда.
Вистината е дека светот е токму онаков каков што треба да биде, единствено кукавиците гледаат зло, бидејќи мивниот ментален склоп функционира на начин на кој е потребен некој да ги спасува, наградува и казнува. Премногу детски, премногу патетично.....
А другите какви се?
Јас би рекол дека можно е, патетичните некогаш да биле на другата страна(која и да е), само што им скурчило.
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 00:08 ---
Инаку како би можел да изгледа копитарот :)

” One more name for satan is Pan. “He was half man and half goat” and he is usually shown wit goat feet, chury hair, short horns and a beard.”...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А другите какви се?
Јас би рекол дека можно е, патетичните некогаш да биле на другата страна(која и да е), само што им скурчило.
А јас би рекол дека патетичните секогаш ќе си бидат патетични, кукавиците секогаш кукавици.
Оној што смислата во животот ја гледа во спасители, никогаш неможе да биде на "другата страна". Секогаш ќе ползи за да добие милостина од некое понадмоќно битие.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ма дај не дрви Боди. Чоек сличе праел.
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 00:13 ---
И ако е на енглески не значи дека е точно

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А јас би рекол дека патетичните секогаш ќе си бидат патетични, кукавиците секогаш кукавици.
Оној што смислата во животот ја гледа во спасители, никогаш неможе да биде на "другата страна". Секогаш ќе ползи за да добие милостина од некое понадмоќно битие.
Не би го кажал ова со таква жестокост ако и ти не си бил кукавица и патетичен некогаш....уствари може има нешто останато :). Обично луѓето се најжестоки спрема тоа што сакаат да го сокријат кај себе......

Отидов многу офтопик, може не е случај кај тебе, може грешна ми е претпоставката ама медитирај во оваа насока.

W

Werther

Гостин
А другите какви се?
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 00:08 ---
Инаку како би можел да изгледа копитарот :)

” One more name for satan is Pan. “He was half man and half goat” and he is usually shown wit goat feet, chury hair, short horns and a beard.”...
Oпаааа музикант а?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ма дај не дрви Боди. Чоек сличе праел.
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 00:13 ---
И ако е на енглески не значи дека е точно
А ова наводно некој го видел у живо...погледни му ги копитцата

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Глупос без т
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 00:17 ---
Нишо не знаете. Нишо не сте читале или то шо сте читале грешно сте сфатиле.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Глупос без т
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 00:17 ---
Нишо не знаете. Нишо не сте читале или то шо сте читале грешно сте сфатиле.
Просветли не.
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 00:21 ---
Oпаааа музикант а?
Не знам.... а може сум играл, и уште играм на неговата музика.:D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не би го кажал ова со таква жестокост ако и ти не си бил кукавица и патетичен некогаш....уствари може има нешто останато :). Обично луѓето се најжестоки спрема тоа што сакаат да го сокријат кај себе......
Значи кога судијата казнува на смрт некој сериски убиец наместо да го казни со 20 години или доживотен затвор, тоа е затоа што сака да сокрие дека и тој е убиец....?!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Значи кога судијата казнува на смрт некој сериски убиец наместо да го казни со 20 години или доживотен затвор, тоа е затоа што сака да сокрие дека и тој е убиец....?!
Да.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Сега е појасно.
Значи ти отсекогаш си криел дека си атеист и истомисленик на Grand Central , Ставрогин , DBack , Frankie Yale ......и уште многу други кој толку ревносно ги "напаѓаше":)
Зависи од ситуација......може и да имало такви случаи. Сепак, има друга димензија кога свесно реагираш за одредени работи. Тогаш дејствието е потчинето на вољата на вистината. :)
Пази пример, во оваа насока.
Нормален си се додека се плашиш да не си луд. Стануваш луд кога прекинува стравот да постои.
Арно ама, има и состојба(четврта ја викале некои) кога си над се што постои....така да не си луд, не си ни нормален....едноставно Си.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Зависи од ситуација......може и да имало такви случаи. Сепак, има друга димензија кога свесно реагираш за одредени работи. Тогаш дејствието е потчинето на вољата на вистината. :)
Нормален си се додека се плашиш да не си луд. Стануваш луд кога прекинува стравот да постои.
Арно ама, има и состојба(четврта ја викале некои) кога си над се што постои....така да не си луд, не си ни нормален....едноставно Си.
Тралала... заигра дворскиот шут и сите се развеселија... :ROFLMAO:
Зошто го напишав ова ако знам и самиот јас али ете така ми дојде... има нешто во ова, како коан е... медитирајте на оваа реченица: зошто сум ја напишал а ни самиот не знам зошто...? :icon_mrgr:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Пак стравот како услов за нешто. :)
Премногу ноншалантно се расфрлаш со термини за кој е речиси невозможно да се најде објективна согласност и дефиниција. Што е "нормално" за еден просечен човек во Иран? Што е "нормално" за просечен човек во Франција?

Kajgana Shop

На врв Bottom