DeviAngel
Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
- Член од
- 6 април 2010
- Мислења
- 19.718
- Поени од реакции
- 17.629
Па таа влада и тие генерали се политика и политичари а не народ. Значи да објаснам пак убо јас не велам дека имате грешно мислење за врвот политички на Турција ни ви опсорувам а камол ида ви кажам што да мислите тоа сие ваше тука немам право. Сепак председателот и премиерот се само 2ца а не сите останати 80 милиони или колку и да се. Јас само ви кажувам дека народот од политичарите треба да се разликува и мислењето на народот без разлика дали се наши Турци и Турци од Турција ете со тие што живеев беа од Турција ни јас бев во Македонија ни тие во Турција. Исто како што мислењето на МКД народ е различно од мислењето на ВМРО и потегот нивни со министерот нов за одбрана.Јас не зборвам за нашите Турци тука, туку зборвам за происламистичката власт на Ердоган и нивните генерали. Тие цело време ја движат работава овде, а не твојте цимери . И во турското имало турци шо се бореле со нас против отоманската империја. Dave убо кажа, и тој убаво ги разбира работите. И јас мислев дека турција ни е најголем сојузник дури пред некое време не го дознав останатото. Америка и останатите им помагаат на Албанците тука, муслиманите во Босна, само затоа што се во агендата на Турција. Америка несмејт да ја изгубит Турција по ниедна цена, заради базите, заради врската со блискиот исток и најважно за да не се сврти заедно со другите муслимански земји. Зато беа и протестите. Чувај ги пријателите блиску, но непријателите чувај ги уште поблиску. Балканов е само колатерална штета и маса за делење за остварвење на големи светски политики. При евентуален судир, Турција нема да е на наша страна. Тие што ја работат таа работа со години многу добро го знаат тоа.
Политиката е една од насјилните науки кои постојат, политичарите се кучки.