Подготовки за ПРОМЕНА НА ИМЕТО!

Дали сте за било каква промена или додавка на името на нашата земја РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?

• Вкупно гласачи
    188
Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
..бидејќи вие македонците сте наследници на Александар Македонски..
а зошто би морал прапрапрадедото од мојот комшија да му бил внук од тетка на Ацета та да тек тогаш да биде Македонец?зошто ние единствени во светот мораме да ја докажуваме нашата врска со тиЈА античките лепотани? та мора ли да докажува дека е германец оној кој што е најмалку 30% русин ( та преку милионче жени-германки се потиснати од русите во освојувањето на германија) за да биде германец? или италијанецот мора ли да ја докажува и да ја има директната врска со римјаните? едноставно, колку и да се мешале (впрочем како и секаде во светот) нашите во минатото, ние сме и ќе останеме Македонци, ако тоа тебе ти смета, твое право, ама немаш право да ме навредуваш мене со таквиот став овде..
" уосталом", ако ти се гледа правилен твојот став, оди во гејлада и кажи им дека за грци можат да се сметаат само атињаните и спартанците, сите оние други донесени и населени налево-надесно го немаат тоа право..капираш?

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
можи моето да да се рачуна пута 4 оти ке ке потпишам со двете раце и нозе....со задоволство,јас онака да си кажам оти пред некој ден реков само да а сега се 4-ри да од мене за промена на името,мислам дали ке се прифати ;) (y)(y)(y)(y)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
колку симптоматично:cautious::pos:
јако се крчка нешто:sick:(небаре трева пасеме)
после Милошоски(ради татковсто:eek:) на ред дојде и Протуѓер(од здравствени причини:eek:)

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=78328

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.486
Мислам дека може комотно уште да се одолговлечува решавањето на спорот, се додека цел западен Балкан не биде спремен за интеграции.
А ако го мењаат заради НАТО, тогаш - да, може да побрзаат.
Нека се вика...
нека се вика...
Грчка Македонија
има консензус?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Да кажеме дека ќе има референдум за името, и се изгласа дека Македонскиот Народ НЕ сака да го смени името. Остануваме пак на преговори. Ако се изгласа ДА за промена на името, кој ќе биде тој политичар, јунак, што ќе има јајца да му го соопшти тоа на народот? Сигурен сум 100% дека нема да живее долго откако ќе го објави ова.
Единствен излез од целава оваа каша ни се прекин на преговорите за името, еднаш засекогаш да не бидеме плачи пички и да покажаме цврст став и лице пред светот. Неможе некој да не ебава со век и векови за она што е историско, наше и свето нешто!

PS: Предците во гроб ќе ни се превртуваат доколку некој се обиде да го чепне Македонското име и идентитет!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Да знаеја Илинденците дека нивните потомци денеска сакаат да ја предадат Македонија немаше ни малихерка да фатат во раце...

Fasty

Артист
Член од
1 август 2011
Мислења
182
Поени од реакции
47
@cool@
братче тргни ги грчките гомна :eek:
од профилот:tapp:
ако сакаш да ти веруваме на лажниот патриотизам
или стави слика да ти видиме сурат :ROFLMAO: да не сакаш превод на грчки ?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
@cool@
братче тргни ги грчките гомна :eek:
од профилот:tapp:
ако сакаш да ти веруваме на лажниот патриотизам
или стави слика да ти видиме сурат :ROFLMAO: да не сакаш превод на грчки ?
а да не сакаш да ми го видиш ?

B

Borg_Drone

Гостин
Ако се смени името ја се откажувам од државава..
Колку работи се сменија во државава, па за името.Чим досега не си го забележал тоа, нема ни да забележиш што се случило со државата и народот и кога ќе се промени името, ќе продолжиш со глава во ѕид да удираш.

Fasty

Артист
Член од
1 август 2011
Мислења
182
Поени од реакции
47
@cool@ :Pе пријателче каква врска има сега тука половиот орган со твојте грчки симболи на профилот кој ги искоментирав како гомна:D..гледаш ли како историјата се повторува:eek:
гркот одсекад се фалел со куро негов (y)
--- надополнето: Aug 1, 2011 5:34 PM ---
иначе,сум за промена на името под услов грција да го смени името во Јужна Македонска провинција и да ги струшат граничните премини со Македонија :)
пошто и онака пола држава ќе им летне ако не смениме име..

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Сеедно ми е и така не се замарам со имево на државава.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Колку работи се сменија во државава, па за името.Чим досега не си го забележал тоа, нема ни да забележиш што се случило со државата и народот и кога ќе се промени името, ќе продолжиш со глава во ѕид да удираш.
Најреален пост до сега.
По грешка гласав да на анкетата, не сакав да гласам ни за едно ни за друго.
Ама стварно не ми прави разлика дали ќе живеам во Северна Македонија , Македонија или Македонистан.
Неќам да навредам никого, само личен став искажувам - немам доволно долг живот за да минам години во нервози за имиња , политики и патриотски чувства. Се додека внатре во државата сум третиран како и секое човечко битие - не ми прави ништо разлика.

Kajgana Shop

На врв Bottom