Подготовки за ПРОМЕНА НА ИМЕТО!

Дали сте за било каква промена или додавка на името на нашата земја РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?

• Вкупно гласачи
    188

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.681
Мене највише што ми смета во целава оваа ситуација е што власта дома ни се пува дека не ни треба ЕУ, дека не се во право што ни кажуваат и остало, а таму (во Брисел) лижат г‘з и ќутат ко пи*ки.
Па дај бе мајку му стара, нека се најде некој Маж со муда што ќе каже: „Од денес ги прекинуваме преговорите со Грција, доколку тоа е пречка за влез во ЕУ, прекинуваме со апликациите за евроинтеграција, ќе се ориентираме кон други пазари и држави“. А не да ги злоупотребуваат чувствата на граѓаните како нив им одговара за што поголемо лично богатење!
Е тек тогаш ќе биде што ќе биде. Можеш да претпоставиш какви ти се не реакции ќе има од типот дека се затвараме, дека у гето ќе живееме и сл.
Седи бе...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Сега за сега не се замарам јас , кога ќе бидам прашан на референдум тогаш ќе си се изјаснам .

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Едно време се замарав зошто има такви простачки размислувања кај дел од нас и сакав да ги убедам во спротивното ама сега ми се допаѓа што јасно се диференцира ѓубрето од нашиот народ и си се припојува таму каде што припаѓа.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Тие што кажуваат дека името е сменето го прават со цел апатизација на противниците на промена на името и нивно обезгласување.

Психички трик употребен за пропагандни цели многупати претходно: полесно ќе прифатиш дека девојка ти имала секс со двајца одеднаш пред да се фати со тебе, одошто дека покрај тебе имала секс и со некој друг додека сте биле во врска.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Во овој случај ЕУ нема повеќе да дава пари во државава. Дури тогаш ќе бидеме изолирани. Вака, со кандидатски статус, влегува некоја сума европски пари во државава. Подобро е вака да остане отколку да ги прекинеме преговорите и јасно да ставиме на знаење дека нејќеме во ЕУ по цена на името.
Е тек тогаш ќе биде што ќе биде. Можеш да претпоставиш какви ти се не реакции ќе има од типот дека се затвараме, дека у гето ќе живееме и сл.
Седи бе...
Глејте сега што сакав да кажам. Многу ме фрустрира фактот што едно дома се збори, а друго надвор. Ако сме фраери, како што се праиме по дома, ќе го направиме тоа што го кажав во претходниот пост. Нема да се затвориме, можеби нема да биде лесно, ама сигурно нема да пропаднеме, како што има некои најцрни сценарија. Доколку не сме фраери и само глумиме жртви пред ЕУ, а сметаме дека иднината наша е таму, да се престане со фраеришењето по дома и да се фатиме за работа да ја исполниме целта. Се мерат едноставно работите на кантар и ни треба јасна перспектива, за да можеме на сите полиња на тоа да се сконцетрираме. Значи не може ни на небо ни на земја, (заглавени во Limbo), заради таа причина си тапкаме во место со напредокот, а граѓаните се поделени до даска!
Значи сакам директност, или одиме во ЕУ без никакво ама, или баталуваме и си тераме другиот пат, каков и да е, најбитно ќе знаеме на што сме!

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ова ме потсеќа на скечот од К-15 ти бре дечко за кого си за Американците или Русите и одма ќотек му удрија и после на крај излезе еклер ама касно веќе беше.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Глејте сега што сакав да кажам. Многу ме фрустрира фактот што едно дома се збори, а друго надвор. Ако сме фраери, како што се праиме по дома, ќе го направиме тоа што го кажав во претходниот пост. Нема да се затвориме, можеби нема да биде лесно, ама сигурно нема да пропаднеме, како што има некои најцрни сценарија. Доколку не сме фраери и само глумиме жртви пред ЕУ, а сметаме дека иднината наша е таму, да се престане со фраеришењето по дома и да се фатиме за работа да ја исполниме целта. Се мерат едноставно работите на кантар и ни треба јасна перспектива, за да можеме на сите полиња на тоа да се сконцетрираме. Значи не може ни на небо ни на земја, (заглавени во Limbo), заради таа причина си тапкаме во место со напредокот, а граѓаните се поделени до даска!
Значи сакам директност, или одиме во ЕУ без никакво ама, или баталуваме и си тераме другиот пат, каков и да е, најбитно ќе знаеме на што сме!
Абе те сватив ја што сакаш да кажеш, ама имаме корист од ЕУ во моментов сваќаш ? Тебе што ти е побитно да бидеш фраер или пари да ти даваат? Еве преку пример да ти објаснам. Можеби мене шефот на работа не ми се свиѓа како се однесува и како се облекува, ама ако испаднам фраер и му го кажам тоа само штета ќе си направам, а може и да ме избркаат од работа. Глуми задоволен и тоа што го мислиш задржи си го за себе, не го кажувај јавно. Ем волкот сит, ем овците на број. :) Македонија е премногу мала и сиромашна држава за да се прави ,,фраер'' на Европа. Се знае кој држави можат да и контраат на ЕУ. ;)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Влегувањето во Нато ќе донесе, Македонија да биде бранета од друга земја, нормално заради полесно распределување на воени ресурси, со тоа губиме воена независност
Со влегувањето во Еу:
Некој друг ќе ни ги печати парите т.е Европската Централна Банка со што ќе ја изгубиме финансиската независност (заради изборување на својата монетарна независност во САД избувнала Американската граѓанска војна) а со тоа некој друг ќе ни ги одредува цените на производите односно ќе ни го диктира животот или со крајни зборови сме изгубиле толку зборуваната демократија т.е кој и да го избериме некој друг ќе се грижи за вредноста на животот кај нас.
Некој друг ќе донесува закон, т.е Европскиот Парламент т.е џабе ќе излегуваме на избори кога тие што ќе ги бираме нема да ни го менуваат животот со носење на закони туку некој друг. Добар пример е дечкото неколку поста погоре што кажа за Законот за апсење.
Ова е вака мал пакет што ќе го добиеме при влез во овие организации со или без уставното име, самиот влез ни гарантира асимилација и негирање на идентитетот, така да Промена на Името ќе биде само формалност пред вистинското губење идентитетот

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Абе те сватив ја што сакаш да кажеш, ама имаме корист од ЕУ во моментов сваќаш ? Тебе што ти е побитно да бидеш фраер или пари да ти даваат? Еве преку пример да ти објаснам. Можеби мене шефот на работа не ми се свиѓа како се однесува и како се облекува, ама ако испаднам фраер и му го кажам тоа само штета ќе си направам, а може и да ме избркаат од работа. Глуми задоволен и тоа што го мислиш задржи си го за себе, не го кажувај јавно. Ем волкот сит, ем овците на број. :) Македонија е премногу мала и сиромашна држава за да се прави ,,фраер'' на Европа. Се знае кој држави можат да и контраат на ЕУ. ;)
Ај штом си толку паметен кажи тука каква корист имаме од ЕУ ?
Ако за корист го сметаш тоа што цело време не подјебаваат и потпаѓаат под јаките влијаниа на Гејците,ондак да,преголема корист имаме во наводници.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Влегувањето во Нато ќе донесе, Македонија да биде бранета од друга земја, нормално заради полесно распределување на воени ресурси, со тоа губиме воена независност
Со влегувањето во Еу:
Некој друг ќе ни ги печати парите т.е Европската Централна Банка со што ќе ја изгубиме финансиската независност (заради изборување на својата монетарна независност во САД избувнала Американската граѓанска војна) а со тоа некој друг ќе ни ги одредува цените на производите односно ќе ни го диктира животот или со крајни зборови сме изгубиле толку зборуваната демократија т.е кој и да го избериме некој друг ќе се грижи за вредноста на животот кај нас.
Некој друг ќе донесува закон, т.е Европскиот Парламент т.е џабе ќе излегуваме на избори кога тие што ќе ги бираме нема да ни го менуваат животот со носење на закони туку некој друг. Добар пример е дечкото неколку поста погоре што кажа за Законот за апсење.
Ова е вака мал пакет што ќе го добиеме при влез во овие организации со или без уставното име, самиот влез ни гарантира асимилација и негирање на идентитетот, така да Промена на Името ќе биде само формалност пред вистинското губење идентитетот
Од каде ова дека со влегување во ЕУ, мора да влеземе во евро-зоната? За законите и идентитетот си апсолутно во право.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Јас тебе не те сфаќам. Ние сме имале корист од ЕУ. Тикви сме имале место глави. :)
Ај штом си толку паметен кажи тука каква корист имаме од ЕУ ?
Ако за корист го сметаш тоа што цело време не подјебаваат и потпаѓаат под јаките влијаниа на Гејците,ондак да,преголема корист имаме во наводници.
Разно разни европски фондови инвестираат во земјава со цел да се унапреди. Ме мрзи сега да барам линкови по интернет, а ги има многу. Не ме сваќајте погрешно ја сум против влез во ЕУ, ама не ми смета кандидатскиот статус и вложувањато пари на ЕУ во земјава.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
На овие држави не им се заканува "мирољубив геноцид"-ај така да го наречам ова што нам ни се прави.Ако една Унија која себеси се нарекува просперитетна,прогресивна,ги штити основните човекови права и слободи и има јасна визија за добробитта на сите што живеат во Европа,тогаш зошто дозволува нејзини членки да го прават тоа што по сите закони не смее да се прави?

Дали ние сме единствен случај каде јасно се гледа кој кого убил,ама убиецот е ослободен од секакво обвинение?
Не споредувај неспоредливи работи...ако на убиецот, веројатно мислиш на официјалната политика на Грција....на истите тие луѓе, политичари но и власници на разни компании им продадеш цела стратешка инфраструктура...нешто не е во ред...
Да...кога пиеш скопско или кока-кола, им праиш ќар на грчишта ! :cool:
А бензин...дизел...уфф....

Инаку не се тревожете, “кризата“ со името е договорена меѓу олигархиите од двете страни на границата уште пред 19 години, името нема да се смени никогаш, ниту некогаш ќе има “резултат“ од “преговорите“....и на некој ваков форум по 20 години некои други дечки и девојки ќе постираат како респонс на најновата грчка провокација feat. „домашни предавници“....само имајте вие со што да се замарате додека ве соголуваат до гола кожа....и на југ додека ги задолжуваат унапред до 12-то колено...(y)

Дај бе мислете со новчаниците и џебовите еднаш, за промена...:D

На јавноста & објаснив дека политичките елити пропуштија да ја зачленат Република Македонија во Обединетите нации под уставното име во 1992 година. Како претставник на земјата во САД таа година, ги подготвив сите потребни политички и правни услови за зачленување на РМ во ОН. До денес има тешки последици од ваквиот чин за нашата земја. Не можејќи да прифатам ваква, по последиците, антимакедонска политика, веднаш му поднесов оставка на тогашниот претседател на РМ, Киро Глигоров. Целиот развој на ваквата негативна ситуација & го обелоденив на македонската јавност.

Во 1992 година, практично паралелно со пропуштената шанса да бидеме примени во ОН под уставно име, се пропушти сериозно да се размисли за понуденото решение за конфликтот со Грција околу името. Во јавноста, затоа што на владејачката елита на чело со Киро Глигоров и со Бранко Црвенковски не им одговараше сериозно да се зафатат со ова крупно прашање, инаку централно за евроатлантските перспективи на земјата, бев нападнат како предавник и тоа од повеќе министри на владата на Црвенковски.
http://www.tupurkovski.org/?p=714&lang=mk

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Од каде ова дека со влегување во ЕУ, мора да влеземе во евро-зоната? За законите и идентитетот си апсолутно во право.
Како тоа нема да влеземе, познавајќи ги нашите политичари со самиот влез во ЕУ ќе ни влезе и евро-зоната, значи комплетен третман

Kajgana Shop

На врв Bottom