Повикување духови

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Ednas kako deca so moite drugari se dogovorivme da vikame duhovi.
Se zbravme kaj eden drugar doma zedovme se shto e potrebno(ne se sekavam shto bese i pocnavme ( demek duhot ke ti se pojavel na ogledaloto) imase vo sobata golemo ogledalo ( a toa bese ogledalo-sifonjer) i brat mu na eden drugar se bese piknal tamu.....
i odednas BUuybubyubu:vozbud: :vozbud: :vozbud:
Site se IZPOMOCAVMEEEEEEEEE

i ottogas DUhoViii:nenene:

Интересна тема ...

Лично имам искуство во повикувањето духови и не е баш пријатно .

Пред 3 години студирав во Битола , и една вечер со цимерите ни беше досадно и решивме да викаме духови :toe: . Ги викавме со конец над букви и бројки ( поставени во круг ) , и требаше трипати да го изговориме името на починатиот , се решивме да го повикаме еден стар цовек од моето маало ( не мора име ) . И почнавме ...
Трипати : “Го повикувам духот на .......тој и тој , го повикувам духот не ... „ , после третиот пат , се слуци нешто чудно . Веднаш откако го изговоривме неговото име по трет пат , паднаат ролетните на прозорецот ... Сите се испосравме :nesvest: ... откако се смиривме , продолзивме да го прашуваме духот . Прво го прашавме , дали е присутен во собата , одговорот беше : ДА !!. Конецот се намести на тие две букви . Следно што го прашавме беше ( е сега станува морничаво ) , кога е роден ... Одговорот го знаев само јас и еден другар , НИКОЈ друг !! Конецот се намести на 1936 год. , годината кога е роден !! Ова го знам бидејќи , не само што ми беше прв комшија , туку заедно со дедо ми беа најдобри другари . Чудно е тоа што , конецот не го држев јас , ниту другарот кој ја знаеше годината на неговото раѓање , туку трета личност која ни не беше од Штип , беше од Битола !!
После 15-сетина минути почнавме да слушаме тропање во кујничката , а таму не беше никој , сите бевме собрани околу масата . Падна чинија од лабавото на земјата и се скрши .. не знам да ви опишам како изгледавме , сите бевме бледи ( на едно девојче му се сложи , му се заврте во главата ) , стаписани и уплашени .Си рековме доста беше , заебете ова , чудни работи почнаа да се случуваат . Мегутоа некои од нас сакаа да продожат , меѓу кои и јас , сите бевме скетпици , иако бевме преплашени . Откако се соземавме , продолживме ( преплашените отидоа во другата соба ) .
Продолживме со прашањата , кога падна уште една чинија !! Е тука беше крајот !! И ние скептиците , не сакавме да продолжиме повеќе , се преплашивме . Од таа сета збрка , заборавивме да му наредиме на духот да си оди . Следното што се случи му го промени животот на еден од цимерите .

Легнавме , заспавме , кога во сред ноќ , почнавме да слушаме викање , дерење , како некој да го колат ( убиваат ) . Рипнавме сите од креветите , и го гледаме цимерот , како лежи и се дере !! Почнавме да го будиме , али како да беше во транс , не реагираше !! Го тресевме , му удривме два шамара :toe: , му фрливме вода , но не се будеше , после 5-6 минути сам се разбуди , целиот блед ( самиот изгледаше на дух ) , се тресеше ( не оти беше ладно , мај месец ) , и се беше измокрил во гаќите :nesvest: . Откако се смири малце , ни рече : Веднаш да го истерате духот , да го отповикаме . Тоа и го сторивме . Трипати се вели : Духот на ..тој и тој .. да се врати .

После ова , цимерот се смири и ни објасни: сонувал дека некој старец го гони , а тој бил немоќен ( цимерот е крупен , 196 цм , 90 кг ) , и тој не му можел ништо на старецот , освен да бега од него . Но стариот бил брз го стигнал , и почнал да го дави и му викал : “Ме заборавивте овде !! Вратете ме „.Во тој момент и се буди од сонот.

Детово пред ова не беше религиозно , ниту веруваше во натприродното , а сега е посветен на Христијанството , вели дека сонот му го сменил животот , собата му е полна со икони , носи 3 крста околу вратот ( ?! ) , и се моли секој ден , а оди на црква на преку 3 дена .

Лично , не знам каков став да земам , сеуште има доза несигурност во мене , за натприродното , мислам дека цимерот имаше само кошмар , духовите ни беа тема на ноќта , па оттаму и сонот. Зборевме со други деца кои исто така имаат повикувано духови , на овој начин и од она што го дознав е дека , во повеќето случаи , кога се повикуваат духови на овој начин , сегогаш по третото изговарање на името на покојниот , паѓаат ролетни од прозорецот ( доколку има ролетни во собата и доколку се кренати ) . Изгледата ролетните им се омилена играчка на неживите :nesvest: .

Ме интересира дали некој друг има доживеано ваков случај , бидејќи во 6 различни случаеви ( колку што јас знам ) , секогаш имало големи сличности , пр. паѓањето на ролетни .
LEleelelele ne mozam da spijam cas coveceeee........:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:
 
Член од
14 мај 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
ova e do fortune imam geldano emisija za duhovi i toa na tera ja davaja mislam kazvaja za policaec so bil najuspesen od site drugi policajci negovi kolegi i posle nekolku meseci mislam kaza toj policaecot deka kako nekoj da mu zbora na uvo i sekogas ke slusnel pr- odi levo- i tolku i ko ke svrtel ke najdel pr diler i mnogu drugi raboti proverete na you tube ima polno klipcinja za to:toe:to e to
 
Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Toa za policaecot moze da e tocno i jas veruvam i go ima gledano.
 

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.626
Поени од реакции
11.199
Д Бест Типсер, да не подлажна малку ? :)
 
Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Abe ne malku taa so podlazna mnogu. Kako be mozes da povikas nekoj umren. Jas imam eden dedo imal zlato zakopano, bas treba da go viknam da mi kaze kaj e da go otkopame. A na TheBestTipster i preporacuvam da ne ima tolku loso mislenje za mene i ag0ra bidejki nie ne sme takvi kakvi sto ne misli a i ne sme ista licnost kako sto taa si misli.
 

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Abe ne malku taa so podlazna mnogu. Kako be mozes da povikas nekoj umren. Jas imam eden dedo imal zlato zakopano, bas treba da go viknam da mi kaze kaj e da go otkopame. A na TheBestTipster i preporacuvam da ne ima tolku loso mislenje za mene i ag0ra bidejki nie ne sme takvi kakvi sto ne misli a i ne sme ista licnost kako sto taa si misli.
Не ти оде нешто ни македонскиот ни англискиот јазик ...Јеби га и јас да имав толку личности во главата ќе ги грешев ПОЛОВИТЕ на другите луѓе ...

И не замарај,знаеме дека ти фали нешто, али немаш доволно brain за да го сфатиш тоа ...
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
5
Во контекст на темава ова го најдов на нет пребарувајки
:pos2:
[FONT=Times New Roman,adobe-times,Times]TO LURE A SPIRIT[/FONT]​

[FONT=Times New Roman,adobe-times,Times]First, MAKE SURE you are ready for this spell. Make sure you have in your mind clearly what [/FONT][FONT=Times New Roman,adobe-times,Times]spirit you wish to summon. To be safe, I'd surround myself with protection first, just in case. [/FONT][FONT=Times New Roman,adobe-times,Times]You have to know what you're doing in spirit-calling. Cast your circle, be prepped, visualize, [/FONT][FONT=Times New Roman,adobe-times,Times]and feel. Use a rune (either carved into all your candles or a runestone, etc..) and focus on it [/FONT][FONT=Times New Roman,adobe-times,Times]and the spirit. Then say:[/FONT]​

[FONT=Times New Roman,adobe-times,Times]"Darksome Night and Shining Moon, Hearken to the Witches'rune."[/FONT]​
[FONT=Times New Roman,adobe-times,Times]"East then South, West then North. Hear! Come! I call thee forth!"[/FONT]​

[FONT=Times New Roman,adobe-times,Times]3 times, pause, then 3 more times, another pause, then a final 3 times.

[/FONT]​
 
Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
како мали леле колку сме викале духови. до 4. одд знам ќе се пикневме во ВЦ-ата и со изгасени светла ја викавме Крвава Марија. Па на кој ке му се појавеше црвено срце на образот во него влегла па требаше да те баци машко што го мразиш, абе глупости, свашта... или па кога одевме на Пелистер на летување, на Бегова чешма што се појавувала жената со црвени очи па како да се заштитиме за да не не нападне ноќе... леле толку непроспани ноќи сум немала никогаш.
 

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
јас кога бев мала повикувавме духови со друштво и на крај ни излезе една бубашваба и некој рече--- тоа е духот:pos2::pos2::pos2:
бтв ако сум сериозна ќе ви кажам дека не верувам многу во такви работи, но факт е дека постојат такви луѓе кои се занимаваат со магии и такви за мене страшни работи па тие можеби би можеле да ви кажат некои техники:pipi:
 

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Верувам во духови... И имам повикувано еднаш... И тоа не во Скопје... Не сум сигурна каде беше, знам дека беше на гости... И децата се собравме во една соба, изгасивме светло, упаливме свеќи и седнавме во круг... И се смеевме прво нешто се заебававме... А јас незнаев што треба да се прави (како и пола од децата) и едно девојче ни објасни дека треба да кажеме Го повикуваме духот на тој и тој 3 пати... И да бидеме фатени за раце и да мижиме... И почнавме... Незнам кого викавме... Црвена Марија мислам... И се смеевме, никој не веруваше дека нешто ќе се случи.... И одеднаш отварам очи (карши мене имаше прозори) и гледам 2 црвени очи (искривени онакви, ко на лилјак) од малечки стануваат поголеми и се доближуваат... И не реагирам... И одеднаш сите почнуваат да вриштат и стануваат и палат светло... И ги прашувам што било и ми кажуваат дека виделе црвени очи... Мене срцето 100 на саат... Мислев дека само ми се причинувало.... И незнам што да мислам сеа :)
 

KINDER

Манчестеристратор
Член од
28 јануари 2007
Мислења
2.434
Поени од реакции
45
Некаде имав читано дека не било убаво да се повикува духови , на некој начин ги замараме....имаше опишано една случка , ама ке ви ја напишам во некоја наредна прилика..(ке се потрудам да биде тоа утре)
 

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Се согласувам со Киндер..духовите не треба да се замараат..треба да ги оставиме на мира и да не ги задеваме за да не ни се избацат од некаде и да не преплашат до смрт.Инаку и јас некаде беше 7мо накај 8мо одделение летото со другарки се собравме кај една другарка и нешто почнавме да се зезаме и да ги плашиме некои што не веруваа во духови и што се предомислуваа на тоа такааеречено викање на духовите..али помина тоа се средивме ставивме се што е потребно..го симнавме огледалото на подот..и една другарка(таа што требаше да повикува) седна спроти него..сите у круг со четири запалени свеќи..почнавме да ја повикуваме Крвавата Марија..другарката што седеше три пати го кажа тоа додека ние сите се држевме за раце и мижевме..после неколку секунди другарката отворила очи и на огледалото и се појавило некоја крвава девојка со црна коса малку извиткана..само ликот и се гледаше и беше језива..со крваво лице..и црвени очи..другарката врисна и сите ние отворивме очи и ја видовме..за неколку минути ликот на девојката беше скоро невидлив но сега пак на другарката (која не прекина да гледа во огледалото),одразениот нејзин лик во огледалото наликуваше на оној крвав лик..нејзиното лице истотака бепе крваво и се извади од пат..станавме изгасивме свеките и киднавме од собата ..првин мислев дека ми се причинува..али неколку дена после таа случка многу почнав да се сомневам дека можеби и тој лик беше вистински реален..чудна ствар и уште неможам целосно да поверувам
п.с.кога другарката ја виде девојката погледнавме прво накај неа..и го ви:nesvest:
 

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Интересна случка и јас имам читано дека кога ќе викнеш дух ако не го вратеш како шо си го повикал може да те измачујва во сон и таква работа и едно нешто дух никогаш не викајте во некоја соба кај што спијат луѓе и сл. лошо е ..
 

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.059
Интересна тема ...

Лично имам искуство во повикувањето духови и не е баш пријатно .

Пред 3 години студирав во Битола , и една вечер со цимерите ни беше досадно и решивме да викаме духови :toe: . Ги викавме со конец над букви и бројки ( поставени во круг ) , и требаше трипати да го изговориме името на починатиот , се решивме да го повикаме еден стар цовек од моето маало ( не мора име ) . И почнавме ...
Трипати : “Го повикувам духот на .......тој и тој , го повикувам духот не ... „ , после третиот пат , се слуци нешто чудно . Веднаш откако го изговоривме неговото име по трет пат , паднаат ролетните на прозорецот ... Сите се испосравме :nesvest: ... откако се смиривме , продолзивме да го прашуваме духот . Прво го прашавме , дали е присутен во собата , одговорот беше : ДА !!. Конецот се намести на тие две букви . Следно што го прашавме беше ( е сега станува морничаво ) , кога е роден ... Одговорот го знаев само јас и еден другар , НИКОЈ друг !! Конецот се намести на 1936 год. , годината кога е роден !! Ова го знам бидејќи , не само што ми беше прв комшија , туку заедно со дедо ми беа најдобри другари . Чудно е тоа што , конецот не го држев јас , ниту другарот кој ја знаеше годината на неговото раѓање , туку трета личност која ни не беше од Штип , беше од Битола !!
После 15-сетина минути почнавме да слушаме тропање во кујничката , а таму не беше никој , сите бевме собрани околу масата . Падна чинија од лабавото на земјата и се скрши .. не знам да ви опишам како изгледавме , сите бевме бледи ( на едно девојче му се сложи , му се заврте во главата ) , стаписани и уплашени .Си рековме доста беше , заебете ова , чудни работи почнаа да се случуваат . Мегутоа некои од нас сакаа да продожат , меѓу кои и јас , сите бевме скетпици , иако бевме преплашени . Откако се соземавме , продолживме ( преплашените отидоа во другата соба ) .
Продолживме со прашањата , кога падна уште една чинија !! Е тука беше крајот !! И ние скептиците , не сакавме да продолжиме повеќе , се преплашивме . Од таа сета збрка , заборавивме да му наредиме на духот да си оди . Следното што се случи му го промени животот на еден од цимерите .

Легнавме , заспавме , кога во сред ноќ , почнавме да слушаме викање , дерење , како некој да го колат ( убиваат ) . Рипнавме сите од креветите , и го гледаме цимерот , како лежи и се дере !! Почнавме да го будиме , али како да беше во транс , не реагираше !! Го тресевме , му удривме два шамара :toe: , му фрливме вода , но не се будеше , после 5-6 минути сам се разбуди , целиот блед ( самиот изгледаше на дух ) , се тресеше ( не оти беше ладно , мај месец ) , и се беше измокрил во гаќите :nesvest: . Откако се смири малце , ни рече : Веднаш да го истерате духот , да го отповикаме . Тоа и го сторивме . Трипати се вели : Духот на ..тој и тој .. да се врати .

После ова , цимерот се смири и ни објасни: сонувал дека некој старец го гони , а тој бил немоќен ( цимерот е крупен , 196 цм , 90 кг ) , и тој не му можел ништо на старецот , освен да бега од него . Но стариот бил брз го стигнал , и почнал да го дави и му викал : “Ме заборавивте овде !! Вратете ме „.Во тој момент и се буди од сонот.

Детово пред ова не беше религиозно , ниту веруваше во натприродното , а сега е посветен на Христијанството , вели дека сонот му го сменил животот , собата му е полна со икони , носи 3 крста околу вратот ( ?! ) , и се моли секој ден , а оди на црква на преку 3 дена .

Лично , не знам каков став да земам , сеуште има доза несигурност во мене , за натприродното , мислам дека цимерот имаше само кошмар , духовите ни беа тема на ноќта , па оттаму и сонот. Зборевме со други деца кои исто така имаат повикувано духови , на овој начин и од она што го дознав е дека , во повеќето случаи , кога се повикуваат духови на овој начин , сегогаш по третото изговарање на името на покојниот , паѓаат ролетни од прозорецот ( доколку има ролетни во собата и доколку се кренати ) . Изгледата ролетните им се омилена играчка на неживите :nesvest: .

Ме интересира дали некој друг има доживеано ваков случај , бидејќи во 6 различни случаеви ( колку што јас знам ) , секогаш имало големи сличности , пр. паѓањето на ролетни .
Многу чудно и морничаво ова.Можеби звучи чудно, но мајка ми го има истото направено со буквите и исто така излегло.Бу, морничаво..
 
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Не верувам во ништо шо не можи да се докажи со законите на физиката :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom