Повикување духови

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
:pos2::pos2:леле ова ме потсеќа на повеќе настани.бевме кај едни девојки на стан и сега ќе повикуваме дух,јас не верувам во тие глупости али ај реков да пробам:) и сега зедовме таму клуч па со книга па прашувај дали духот е тука.не знаевме кој дух да го повикаме.па ај на мајтап да го повикаме гоце делчев,демек тука е и почнавме да го прашуваме што прашања ќе се паѓаат на испит дури и утакмици за спотрска :smir:.по некое време викаме духот да си замине.но таа пуста тетратака само да, покажуваше дека е тука духот,јас почнав да се заебавам дека нема спиење тука е вака ќе прави онака.една од девојките почна да се тресе цела,почна да вика во мене е ,во мене,ние мававме со шлаканици да ја освестиме,еднаш страв не фати си рековме готово се скренаа оваа,али како секоја приказна има среќен крај се смири и другиот ден не и текна повеќе да повикува духови.сепак мислам се глупости.а имам слушано од блиски дека повикувале и демек духот му се заканил: не ги вознемирувајте ги починатите,зошто ќе ве снајде лошо.па вие сега видете дали сте спремни за такво нешто:smir:
 
Член од
4 март 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
slucajno procitav.....i vistina e toa za Sveti Erazmo znam poveke slucki....UF...ME LAZAT MORNICI............
:salut:
 

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
jas ne sakam da objasnuvam mnogu za ovie isl raboti..,ama sega ke kazam nesto jas ne veruvav vo nisto...nitu vo satanata,ni vo Bog,ni vo magii ni vo dunovi..veruvav vo darvin,naukata i mojot razum..no pocnav da se somnevam vo ova i vo samata sebe si velev jas sum luda no me dvoumese nesto;nekoi sonovi i sl..(inaku majka mi e pocinata ) ednas kaj mene ja povikavme i pocuvstvuvav cudno cuvstvo na prisustvo ..i ve uveruvam deka se bese ok samo sto jas ne veruvav na moite setila,a taa bese tuka..vecerta mi se pojavi na son i mi rece milo mi e sto pak se vidovme oci v oci..pak ne veruvav(samo da i kazam na fortune da izglede kao vo film kako beli svetkavi cestici prav jas i gi vidov ocite samo..no mislev da haluciniram od pregolemi cuvstva)a pota povkuvavme po nekoe vreme drug i mi stana mornicavo(najgolemiot skeptik se somnevase)ali nema vrska sega to sakav da kazam da nee zaebancija DUSATA E NAJMOKNA OD SE STO GLEDAME A AKO NE VERVAME VO NASATA DUSA TAA SLABEEiskazano so poglupi zborovi a onie koi veruvaat vo nea mozat da se sluzat so nea..no nie lugeto veruvame vo ona sto go gledame i dodeka ne vidite nema da seuverite a i da vidite pak ke se somnevate so ovie rab nema igracka a postarite kazuvaat prikazni ne za da se plasime tuku poradi so imalegoolema verba vo Gospod i imale cisti srca vo pogled so toa pa zatoa poeke imalo se i sesto..falaaaa me mrzi da pisuvam
ne znam so ti po4ustvuvala vo momentot koga ste povikavle duh ili ne znam dali razbrav dobro dali toa bese duhot na tvojata majka megutoa, jas ke zboram od drug aspekt ZA SONOT zatoa sto sonot e posledica kako ona sto sme go po4ustuvavle i sto sme iskusile vo sekojdnevieto i sekojdnevnite nastani taka da toa sto si ja videla tvojata majka ne e nisto ne voobi4aeno. 4itajte MALKU FROJD
 

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Интересна тема ...

Лично имам искуство во повикувањето духови и не е баш пријатно .

Пред 3 години студирав во Битола , и една вечер со цимерите ни беше досадно и решивме да викаме духови :toe: . Ги викавме со конец над букви и бројки ( поставени во круг ) , и требаше трипати да го изговориме името на починатиот , се решивме да го повикаме еден стар цовек од моето маало ( не мора име ) . И почнавме ...
Трипати : “Го повикувам духот на .......тој и тој , го повикувам духот не ... „ , после третиот пат , се слуци нешто чудно . Веднаш откако го изговоривме неговото име по трет пат , паднаат ролетните на прозорецот ... Сите се испосравме :nesvest: ... откако се смиривме , продолзивме да го прашуваме духот . Прво го прашавме , дали е присутен во собата , одговорот беше : ДА !!. Конецот се намести на тие две букви . Следно што го прашавме беше ( е сега станува морничаво ) , кога е роден ... Одговорот го знаев само јас и еден другар , НИКОЈ друг !! Конецот се намести на 1936 год. , годината кога е роден !! Ова го знам бидејќи , не само што ми беше прв комшија , туку заедно со дедо ми беа најдобри другари . Чудно е тоа што , конецот не го држев јас , ниту другарот кој ја знаеше годината на неговото раѓање , туку трета личност која ни не беше од Штип , беше од Битола !!
После 15-сетина минути почнавме да слушаме тропање во кујничката , а таму не беше никој , сите бевме собрани околу масата . Падна чинија од лабавото на земјата и се скрши .. не знам да ви опишам како изгледавме , сите бевме бледи ( на едно девојче му се сложи , му се заврте во главата ) , стаписани и уплашени .Си рековме доста беше , заебете ова , чудни работи почнаа да се случуваат . Мегутоа некои од нас сакаа да продожат , меѓу кои и јас , сите бевме скетпици , иако бевме преплашени . Откако се соземавме , продолживме ( преплашените отидоа во другата соба ) .
Продолживме со прашањата , кога падна уште една чинија !! Е тука беше крајот !! И ние скептиците , не сакавме да продолжиме повеќе , се преплашивме . Од таа сета збрка , заборавивме да му наредиме на духот да си оди . Следното што се случи му го промени животот на еден од цимерите .

Легнавме , заспавме , кога во сред ноќ , почнавме да слушаме викање , дерење , како некој да го колат ( убиваат ) . Рипнавме сите од креветите , и го гледаме цимерот , како лежи и се дере !! Почнавме да го будиме , али како да беше во транс , не реагираше !! Го тресевме , му удривме два шамара :toe: , му фрливме вода , но не се будеше , после 5-6 минути сам се разбуди , целиот блед ( самиот изгледаше на дух ) , се тресеше ( не оти беше ладно , мај месец ) , и се беше измокрил во гаќите :nesvest: . Откако се смири малце , ни рече : Веднаш да го истерате духот , да го отповикаме . Тоа и го сторивме . Трипати се вели : Духот на ..тој и тој .. да се врати .

После ова , цимерот се смири и ни објасни: сонувал дека некој старец го гони , а тој бил немоќен ( цимерот е крупен , 196 цм , 90 кг ) , и тој не му можел ништо на старецот , освен да бега од него . Но стариот бил брз го стигнал , и почнал да го дави и му викал : “Ме заборавивте овде !! Вратете ме „.Во тој момент и се буди од сонот.

Детово пред ова не беше религиозно , ниту веруваше во натприродното , а сега е посветен на Христијанството , вели дека сонот му го сменил животот , собата му е полна со икони , носи 3 крста околу вратот ( ?! ) , и се моли секој ден , а оди на црква на преку 3 дена .

Лично , не знам каков став да земам , сеуште има доза несигурност во мене , за натприродното , мислам дека цимерот имаше само кошмар , духовите ни беа тема на ноќта , па оттаму и сонот. Зборевме со други деца кои исто така имаат повикувано духови , на овој начин и од она што го дознав е дека , во повеќето случаи , кога се повикуваат духови на овој начин , сегогаш по третото изговарање на името на покојниот , паѓаат ролетни од прозорецот ( доколку има ролетни во собата и доколку се кренати ) . Изгледата ролетните им се омилена играчка на неживите :nesvest: .

Ме интересира дали некој друг има доживеано ваков случај , бидејќи во 6 различни случаеви ( колку што јас знам ) , секогаш имало големи сличности , пр. паѓањето на ролетни .
 
Член од
15 јуни 2007
Мислења
50
Поени од реакции
2
:nesvest:wowwwww :nesvest: neznam kolku e vistina ova sto go kaza ama jas se :ija:
 

Sasence

V.I.P-very important princess
Член од
21 ноември 2005
Мислења
154
Поени од реакции
1
јас и моите другарки сме повикале...немаше ништо посебно иако нас ни беше страв.го направивме тоа на истиот начин на кој TheBestTipster го објасни само со чаша.ме заплаши твоето искуство веке не пробувам :nenene:
 
Член од
15 јуни 2007
Мислења
50
Поени од реакции
2
e oti ma probaj ti pa uste ednas vidi sto ke se desi:vozbud:,posle ke ni go raskazes iskustvoto:vozbud::icon_mrgr
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Како мала еднаш повикувавме духови со брачеда ми,со игла и конец,свеќи така нешто беше...не се сеќавам да се случи нешто необично.Ама мислам дека се живи глупости,а плус и страв ми е така.Не експериментирам поќе со такви работи.
 
Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
Не е малце безсмислено да повикуваш нешто што не постои мислам нема никаква смисла и најтрагично е што деца од по 18,19 год веруваат во тоа мислам дека е време да се свестиме и да сватиме во кој век живееме НЕ ПОСТОЈАТ ТАКВИ РАБОТИ и евентуално ако постојат сигурно никој не би го знаел начинот како да ги повика
 
Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Jas nikogas ne bi se osmelila da povikuvam duhovi ne znam ama mnogu mi e mornicavo
 
E

`EsCaPe`

Гостин
Како помала , со една другарка бевме кај баба ми , и ај демек ќе повикуваме духови ..И ни јас ни она немавме појма , ај од памет , зедовме нешо брашно , игли и не знам уште што ..И видиш беља единствен дух што дојде , беше баба ми , кога ме подбра што сум направила лом со брашното..:pos:

А некое поинакво искуство , неам.
 

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Една молба до сите имам... Да ми објасните најубаво* што се треба да повикувам духови, процедура...
 

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Една молба до сите имам... Да ми објасните најубаво* што се треба да повикувам духови, процедура...

Иако не верувам во духови , не ти препорачувам да го правиш тоа !!
Чисто превентивно , лично имав лошо искуство ( пишав погоре за тоа ) , и не верувам дека ќе го повторам .

Пази што правиш , колку и да си скептик , не се заебавај со ова!!
 
Член од
15 март 2008
Мислења
4
Поени од реакции
1
Ne postoi ama bas, ama koga velam bas nieden dokaz deka postojat duhovi. Skoro 99 posto od dosegasnite misterii se dokazani po pat na "SCIENCE". They are just our IMAGINATION.
 
Член од
7 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
5
Интересна тема ...

Лично имам искуство во повикувањето духови и не е баш пријатно .

Пред 3 години студирав во Битола , и една вечер со цимерите ни беше досадно и решивме да викаме духови :toe: . Ги викавме со конец над букви и бројки ( поставени во круг ) , и требаше трипати да го изговориме името на починатиот , се решивме да го повикаме еден стар цовек од моето маало ( не мора име ) . И почнавме ...
Трипати : “Го повикувам духот на .......тој и тој , го повикувам духот не ... „ , после третиот пат , се слуци нешто чудно . Веднаш откако го изговоривме неговото име по трет пат , паднаат ролетните на прозорецот ... Сите се испосравме :nesvest: ... откако се смиривме , продолзивме да го прашуваме духот . Прво го прашавме , дали е присутен во собата , одговорот беше : ДА !!. Конецот се намести на тие две букви . Следно што го прашавме беше ( е сега станува морничаво ) , кога е роден ... Одговорот го знаев само јас и еден другар , НИКОЈ друг !! Конецот се намести на 1936 год. , годината кога е роден !! Ова го знам бидејќи , не само што ми беше прв комшија , туку заедно со дедо ми беа најдобри другари . Чудно е тоа што , конецот не го држев јас , ниту другарот кој ја знаеше годината на неговото раѓање , туку трета личност која ни не беше од Штип , беше од Битола !!
После 15-сетина минути почнавме да слушаме тропање во кујничката , а таму не беше никој , сите бевме собрани околу масата . Падна чинија од лабавото на земјата и се скрши .. не знам да ви опишам како изгледавме , сите бевме бледи ( на едно девојче му се сложи , му се заврте во главата ) , стаписани и уплашени .Си рековме доста беше , заебете ова , чудни работи почнаа да се случуваат . Мегутоа некои од нас сакаа да продожат , меѓу кои и јас , сите бевме скетпици , иако бевме преплашени . Откако се соземавме , продолживме ( преплашените отидоа во другата соба ) .
Продолживме со прашањата , кога падна уште една чинија !! Е тука беше крајот !! И ние скептиците , не сакавме да продолжиме повеќе , се преплашивме . Од таа сета збрка , заборавивме да му наредиме на духот да си оди . Следното што се случи му го промени животот на еден од цимерите .

Легнавме , заспавме , кога во сред ноќ , почнавме да слушаме викање , дерење , како некој да го колат ( убиваат ) . Рипнавме сите од креветите , и го гледаме цимерот , како лежи и се дере !! Почнавме да го будиме , али како да беше во транс , не реагираше !! Го тресевме , му удривме два шамара :toe: , му фрливме вода , но не се будеше , после 5-6 минути сам се разбуди , целиот блед ( самиот изгледаше на дух ) , се тресеше ( не оти беше ладно , мај месец ) , и се беше измокрил во гаќите :nesvest: . Откако се смири малце , ни рече : Веднаш да го истерате духот , да го отповикаме . Тоа и го сторивме . Трипати се вели : Духот на ..тој и тој .. да се врати .

После ова , цимерот се смири и ни објасни: сонувал дека некој старец го гони , а тој бил немоќен ( цимерот е крупен , 196 цм , 90 кг ) , и тој не му можел ништо на старецот , освен да бега од него . Но стариот бил брз го стигнал , и почнал да го дави и му викал : “Ме заборавивте овде !! Вратете ме „.Во тој момент и се буди од сонот.

Детово пред ова не беше религиозно , ниту веруваше во натприродното , а сега е посветен на Христијанството , вели дека сонот му го сменил животот , собата му е полна со икони , носи 3 крста околу вратот ( ?! ) , и се моли секој ден , а оди на црква на преку 3 дена .

Лично , не знам каков став да земам , сеуште има доза несигурност во мене , за натприродното , мислам дека цимерот имаше само кошмар , духовите ни беа тема на ноќта , па оттаму и сонот. Зборевме со други деца кои исто така имаат повикувано духови , на овој начин и од она што го дознав е дека , во повеќето случаи , кога се повикуваат духови на овој начин , сегогаш по третото изговарање на името на покојниот , паѓаат ролетни од прозорецот ( доколку има ролетни во собата и доколку се кренати ) . Изгледата ролетните им се омилена играчка на неживите :nesvest: .

Ме интересира дали некој друг има доживеано ваков случај , бидејќи во 6 различни случаеви ( колку што јас знам ) , секогаш имало големи сличности , пр. паѓањето на ролетни .
Пред едно десетина , а можеби и повеќе години кај една моја другарка решивме да повикуваме духови,стигнавме негде до пола со постапката и ролетната падна.Не фати страв и се откажавме. Не знам дали беше дух или и била расипана ролетната, ама ако ова ти е некаква потврда во теоријата со ролетните слободно додади го во листата на случаеви.:helou:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom