Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Го мразам тој израз,но патетичен си до солзи...
We all are,child of eclipse.Го прифаќам тоа,ама барем се борам против него.

Кој црн креатор на учењето на спознанието, о прашинко на ветерот...оној ШУПАК на аватар што го имаш,за неговата "темна" етикета ли ни прикажуваш?"Црквата" која он ја диригираше во средниот темен век е заслужна за таквиот епитет кој го носеше низ вековите...мизерен обид да се дочепа до малку слава и внимание кое толку го посакува.
Човекот е шупак,сликата е cool.Само си се докажуваш себеси и она што го претставуваш.Влечеш заклучоци,лепиш налепници.Јас немам респект кон тој човек,но имам слобода на егзотично размислување,па ми се допаѓа формата која ја прави во сликичката и колку таа сликичка е едноставно убава.А ти виде чмар.И после ми збориш за патетика.

а чмарот од аватарот може да ги преформулира лажгите во "гносиси" "телеми" и (допиши тука кој сакаш -изам) до бескрај и назад и пак ќе остане ректум на светот...
Се слагам.Тој ја уништи целата филозофија на Телема.Сепак,ти мора да сватиш дека многуте бои на светот му го даваат раскошот и разновидноста.Вие конципирате и стварате омраза,чмарково само сакал да биде ѕвезда и изел добри тони гомна...и му успеало.Но,неговиот испрдок наречен црква не направил ниту помислил да направи беља од такви апокалиптични размери како твојата црква(овде требаше да ставам линк за крстоносните војни и да бидам впечатлив како тебе)

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Не ми треба господ да ужувам во животот.
Не ми треба религија за да ми има смисла животот
Може у право си има луѓе наречени мазохисти, мислам ако еве хипотеитчки земено јас доколку би бил атеист никогаш не би се помирил со смртта сигурно би станал научник и би нашол еликсир со кој би се продолжил човечкиот век за едно сто години
Мислам кога си атеист немаш страв од Бог многу е лесно да се манипулира со тебе што мислите зошто Југославија пропадна немаше животодајна идеологија еве да ја земеме Америка таа е најрелигиозната нација ever иако не ги оправдувам нивниот патритизам и војните кои ги водат сепак во недостиг на вистинска христијанска вера сепак им се воодшувам на нивната супериорност на воен план ги јадат европа кина индија и русија заедно луѓето се генијалци прават мостови вредни 11 милијарди долари( ако сте гледале Дискавер), правниот систем им е сајант фикшн за македонија.

Член од
16 август 2007
Мислења
38
Поени од реакции
0
E, na ovaa "debata" ne mozev da odoleam...

Samo kratko, nemam namera da se zamaram poveke:
1. za site vernici - prosto e neverojatno kolkavi dupki imate vo vaseto znaenje, i toa od site mozni oblasti...
2. mozete li da sfatite deka nitu energijata nitu materijata ne mozat da se sozdadat nitu pak unistat i deka samo ja menuvaat svojata forma?
3. Big Beng i ova gore... jasno vi e??
Pozdrav i citajte poveke...

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
Iskreno smesno mi bese da glasam na anketata poradi nekoja pricina verbata vo naukata i 11-te cini za ateist se apsurd uste poveke!Pripadnik sum na evangelsko-metodisticka crkva i od koga znam za mene znam i za Isus taka da bez dvoumenje bi rekla deka veruvam vo Bog zatoa sto vo nego pronajdov se sto mi treba nakratko kazano! Ne bi sakala da diskutiram za pricinite poradi sto i samite tie ne se adekvatni ami pocnuvam da se pomiruvam so faktot sto nekoj voopsto i toa moze da go misli a posle i da go pisuva so sto se poveke svetot tone kon propast t.e. the end! Mu blagodaram na Bog i za takvite luge i se molam za niv nadevajki se deka seuste ne e docna da go ispravat svojot pat!

ZA PODOBAR VIDIK POTREBNI NI SE PODOBRI SRCA!! pozz

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Пф Бог не би сакал листа со десетина работи која ти кажува што треба, а што не треба да правиш, така да темава е за во канта. :nenene::wink:

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
На оваа анкета не одговарам пошо Бог и науката не се БАШ во контрадикција.

Научниците не се по дифолт атеисти. Човекот што се смета за најголемиот ум на човештвото, Ајнштајн, бил религиозен, и тоа со причина, а во исто време е еден од најголемите научници. Така да, кога на Ајнштајн би му ја дале анкетава за што би гласал он? Хахахахаха :pos2:

S

Sweet666

Гостин
На оваа анкета не одговарам пошо Бог и науката не се БАШ во контрадикција.
И јас поради истово не би гласала. Значи ако се интересирам за науката, сите достигнувања и сл, не можам да верувам во Бог? Верувам дека има некоја сила над нас, не дека Бог е човек. И Он не може да раководи со мојот живот, тоа го можам само јас. Никој не манипулира со мене, вака во мене имам чувство кое секој ден раѓа се поголема љубов спрема другите и спрема целата околина во која живеам.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Ах, Разиел, новиот форум-smartass. Ај да ти подобјаснам некои работи, кои ме чуди како не си ги сфатил, бидејќи нели имаш тоооолку пошироки видици од нас верниците.
Исто така,немојте да ни кажувате како тоа вие сте ПОСЕБНИ верници.Како вие отскокнувате од клишето со тоа што Бог си го замислувате како вие сакате и не клечите пред икони ниту фрлате пари по цркви и манастири.
Зошто да не? Се надевам не си толку ограничен да не можеш да прифатиш и ваков начин на верба. ФАКТ-во денешно време станува клише да бидеш атеист, исто ко што undergroundot стана попопуларен од комерцијалата. Немаат луѓе што да прават, и ај сега сме атеисти. Сега сме ин. Кууул. Не лепи етикети, ти текнуе?:wink:

Сте го примиле куршумот во гради и крстот на врат,со тоа вие сте верници,исти како оние низ цел свет.А тоа дека Бог кај некој има брада,а кај некој не,е обичен уметнички импулс во вашите глави и не значи ништо бидејќи вие ја прифаќате пропагандата,а не брадата
Па и ти, драг атеисту, сакал нејќел прифаќаш дел од пропагандата. Морални норми, не убивај, бла, бла....
Со тоа,сите си личите.Со тоа...сте мали.
Labels again, eh? Немам намера да паѓам на вакви патетични провокации, бидејќи навистина СЕ патетични. Тоа што некој е верник (на каков било начин, не е твое да мудруваш за валидноста на истото!) не значи дека има поограничени размислувања од атеист. Напротив, пријателе, напротив...

Ова е мојот последен пост на темава, бидејќи немам намера да се расправам со некои што имаат различно убедување. Уствари, тоа не е ни можно, пошто ќе се натегаме ко магариња на мост. И темава скршна од колосек, повторно се претвори во борба меѓу верници и неверници, а тоа стана ептен излитено и досадно за читање.
Затоа, мои мили форумџии со какво и да било убедување, останете ми живи и здрави, а за доказ кој е во право а кој не сите ќе дознаеме кога тогаш.:)

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
а за доказ кој е во право а кој не сите ќе дознаеме кога тогаш
Не. Ако нема Бог, нишо нема да дознаеш, само ќе престанеш да постоиш,(кога ќе умреш де) а луѓето околу твојот гроб ќе бидат као 'Мислиш дека е во рајот?' и тој што секогаш сака да верува ќе рече 'Мислам дека е.'. Атеистот ќе се насмее и ќе рече 'Да, да, како да не.'. А јас ќе замижам и мудро ќе прашам(!) 'Шо има вечер на ТВ?'.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Не. Ако нема Бог, нишо нема да дознаеш, само ќе престанеш да постоиш,(кога ќе умреш де) а луѓето околу твојот гроб ќе бидат као 'Мислиш дека е во рајот?' и тој што секогаш сака да верува ќе рече 'Мислам дека е.'. Атеистот ќе се насмее и ќе рече 'Да, да, како да не.'. А јас ќе замижам и мудро ќе прашам(!) 'Шо има вечер на ТВ?'.
Битно ќе бидам мртва и ќе си тргнам огромна дилема и ќе се надевам дека мојата животна енергија ќе отиде на добро место, ко на пример у светилка во прифатилиште за кучиња.

Ама ако испадне дека постои Бог...тогаш ќе биде интересно.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Битно ќе бидам мртва и ќе си тргнам огромна дилема
Проблемот е што ќе живееш во срцата на другите, и после и они ќе умрат а на нивните/твоите деца кур ќе им биде гајле и ќе бидат као 'Што е ИН оваа сезона за носење?' и измеѓу сите тие муабети, понекогаш, пред спиење ќе се прашуваат 'Но, која е поентата на сето ова?', али следното утро на состанокот ќе бидат као 'Бомбардирајте ја Јапонија! Они сакаат сиво-кремасти комбинации и не се придружуваат на нашата Голема Модна Корпорација За Мода И Многу Интересни Гледливи Чуда!' и тие во Јапонија, на ридот Кобајаши ќе ја видат печурката над Токио и ќе речат "Not again. We just went camping". И после Френк Синатра ќе биде реанимиран и ќе ја пее 'My way'. И Табак осигурување нема да може да ја надомести штетата. Не, тогаш, не, никогаш. :toe:

Член од
16 август 2007
Мислења
38
Поени од реакции
0
Lugje, se vrtite vo krug... dosta so filozofii:
Neka mi kaze nekoj kako uspeal "bog" da ja sozdade se' sto postoi od nisto, koga se znae deka materijata t.e. energijata nitu se sozdava nitu se unistuva, samo menuva forma. Se' ponataka veke nema smisla...

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Не сакам да цитирам никого ама прочитав нешо у стил зашо да сме го живееле животот како што некој друг (се мисли на Бог) ќе ни кажел.

Епа да видиме како тоа ни кажува Бог дека треба да живееме и дали има лошо во тоа што ни го кажал?!?! Знаеме сите, тоа се 10те Божји заповеди. И зашто да не ги почитувам? Да убивам?! Да крадам?! Да изневерувам?! ..... НЕ! БАШ ТОА ШТО МИ ГО ЗАПОВЕДАЛ БОГ TOA ЌЕ ГО ПРАВАМ! Колку само би бил светот убав ако сите сме добри христијани!

Член од
16 август 2007
Мислења
38
Поени од реакции
0
"dobri hristijani" unistija 3 civilizacii vo Juzna Amerika i go unazadija covestvoto se' do industriskata revolucija

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
"dobri hristijani" unistija 3 civilizacii vo Juzna Amerika i go unazadija covestvoto se' do industriskata revolucija
Добри христијани БЕЗ НАВОДНИЦИ! А не луѓе што сакаат своите цели да ги оправдаат криејќи се позади христијанството или било која друга вера (како што се дешава денес со една друга вера).

Не ги испревртувај зборовите и значењата... Многу добро знаеш што сакав да кажам...

Kajgana Shop

На врв Bottom