Quark
brr,brr...zbrc
- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 3.489
- Поени од реакции
- 156
Znaev deka ke bidam pogresno razbran, ama.....Види го ти Христијанството колку било погрешно.
Врти сучи, ти па водата на своја воденица си ја тераш.
Ај сеа, откако "ја разоткри најпогрешната религија", предложи им ја најбољата, што не го гледа господ во никоја форма и што ни дава 77 девици откако ќе рокнеме миљон невини луѓе у воздух!
Iako ne i e mestoto vo ovaa tema, sepak ke kazam kako sto i sum kazal na nekolku navrati vo drugi temi, go prifakam Hristijanstvoto kako Bozja religija ( bez razlika na moeto ubeduvanje deka denesnoto Hristijanstvo e modificirana verzija na originalnoto) i Isus kako Bozji pratenik ( prorok ) , ama nikogas nema da prifatam deka Isus e Gospod. I nemam voopsto namera sega da sporam i predlagam koja religija e najdobra, kako sto i prethodno kazav toa e licen izbor, a i temata ne e za toa.
Nemam voopsto namera da ja protnam niza mala vrata mojata religija kako najemancipirana preku plukanje po Hristijantsvoto, Hristijanstvoto isto taka e moja religija a i Isus moj prorok, toa e dolznost koja sto proizleguva od toa sto se deklariram kako musliman ( vernik ) i sledbenik na Islamot.Функцијата на мојот пост не беше да ги поистоветам вистинските толкувачи на Исламот со малоумните, туку да го подсетам господинот Кварк дека нема да успее "да ја протне на мала врата" својата религија како еманципирана и демек теолошки совршена (на атеисти, lol), преку плукање по Христијанството.
Sepak uste ednas ke napomenam, ne e temata za toa , i daj da ne ja upropastime.