Да, ми се допаѓа, не ми се се допаѓа твоето од едно место (не мислам на мозокот) излезено мислење....прочитај ја уште еднаш,те молам,пораката што ти последно ја напиша
...ти се допаѓа(биди искрен)?
П.С. Цитирај или тагни кога одговараш некому.
Да, ми се допаѓа, не ми се се допаѓа твоето од едно место (не мислам на мозокот) излезено мислење....прочитај ја уште еднаш,те молам,пораката што ти последно ја напиша
...ти се допаѓа(биди искрен)?
УУУУ страшна работа тоа естетика на изразување. Не ти пречи невистината што ја зборуваш, ама ти пречи кој како се изразува. Браво. Немам потреба од среќа, ти бегаш од дискусија бидејќи немаш аргументи.... @Херман естетиката на изразување е тесно поврзана со нашиот внатрешен живот,а кај тебе со метаболизмот
...имај убава ноќ,и повеќе среќа во следниот обид за деградација
Ај ти уште 20 пати да ја прочиташ, па да ни кажеш што разбра. Од глупа поглупа е.Glup si ti stom ne ja razbiras recenicata.
Aj procitaj ja 10 pati, mozebi ke ti se vkluci sijaliceto u mozoceto.
Потребата за постоење на некој ентитет не е доказ за неговото постоење. Напомена за магариња....кога луѓето би биле само со моторични функции,и со мотив само да ги задоволуваат основните физички потреби можеби и атеизмот би имал некој смисол
...како можите @Херман и @TabaskoPit да браните една теза ако не верувате во неа?
...и на крајот би бил @TabaskoPit само празна конзерва без никаква употребна вредност ниту можност за рециклирање
...но тоа е само една предпоставка,нели?
...последиците од еден таков живот ги знаеме
Која теза ја браниме бе момче?...кога луѓето би биле само со моторични функции,и со мотив само да ги задоволуваат основните физички потреби можеби и атеизмот би имал некој смисол
...како можите @Херман и @TabaskoPit да браните една теза ако не верувате во неа?
...и на крајот би бил @TabaskoPit само празна конзерва без никаква употребна вредност ниту можност за рециклирање
...но тоа е само една предпоставка,нели?
...последиците од еден таков живот ги знаеме
Идејата за Бог им е вродена само на луѓето, не на магарињата...Потребата за постоење на некој ентитет не е доказ за неговото постоење. Напомена за магариња.
Замисленото пријателче (Господ Исус Христос, Синот Божји Единороден), се симна од Небесата и се овоплоти, станувајќи и Човек, односно станувајќи Богочовек.Тоа што ти се чувстуваш бесмислено во отсуство на твоето замислено пријателче, не е никаков доказ дека истото постои. Истите глупи муабети низ милениумите, не знам како не научивте.
Тоа е само мисловна гимнастика со зборови-е не било неверување во Бог, туку било верување дека Бог не постои...Неточно, атеизмот е неверување во постоење на бог, сосем спротивно.
Да, верувањето е доблест, својствена само за разумните битија, оти само тие ја носат идејата за Бог, како и природната потреба од вер(б)а и надеж.Која теза ја браниме бе момче?
Сакаш да кажеш дека верувањето е доблест? Сериозно? Па ти си поводлив тогаш. Секој уличен продавач или овие по интернет може да те излаже. Нема корист од верувањето.
Не е мисловна гимнастика туку твое елементарно непознавање на работите. Неверување во нешто е различно од верување во непостоење на нештото. Изгледа си бегал од часови по мајчин јазик.Тоа е само мисловна гимнастика со зборови-е не било неверување во Бог, туку било верување дека Бог не постои...
А ако веруваш дека Бог не постои, Бог ќе престане да постои? Ако не веруваш во Бог, значи дека Бог не постои?...
Не, верувањето не е доблест. Гледам ти доблесен си и веруваш и во Брама.Да, верувањето е доблест, својствена само за разумните битија, оти само тие ја носат идејата за Бог, како и природната потреба од вер(б)а и надеж.
А што велиш, која е користа од неверувањето?...
...зошто полемизираш кога е така?Не е мисловна гимнастика туку твое елементарно непознавање на работите. Неверување во нешто е различно од верување во непостоење на нештото. Изгледа си бегал од часови по мајчин јазик.
Не, верувањето не е доблест. Гледам ти доблесен си и веруваш и во Брама.
Користа од неверувањето е огромна, нема да паднеш во замка на измамници кои лесно че те измамамт во било што.
Полемизирам затоа што не е така како што ти велиш туку како што јас велам. Ако сакам да знам што мислат мормони прашувам мормон, ти ако сакаш да знаеш за атеисти, прашуваш атеисти, не да си калемиш работи кои тебе ќе ти се посака....зошто полемизираш кога е така?
...зошто го браниш своето убедување ако не веруваш во тоа што го зборуваш?
...или само колку да се каже нешто?
...дека не постои БогПолемизирам затоа што не е така како што ти велиш туку како што јас велам. Ако сакам да знам што мислат мормони прашувам мормон, ти ако сакаш да знаеш за атеисти, прашуваш атеисти, не да си калемиш работи кои тебе ќе ти се посака.
Кое тоа јас зборувам дека е мое убедување а не верувам во истото? Ај кажи конкретно.
И што е тоа проблем за тебе? Не верувам во постоењето на ниеден бог. Исто како што ти можеби не веруваш во самовили, чудовиштето од Лох Нес, бигфут и тн. Толку е тешко да се сфати дека неверување не е исто со верување во непостоење?...дека не постои Бог