Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.480
Не

Не верувам во тоа ,а ако е така значи немаш изградено свој став
Бог да чува :pos:
Имам изградено јасен став: не постои Бог.
Појасно не знам како да ти кажам :)
--- надополнето: Oct 16, 2011 8:22 PM ---
Објаснување, ве молам. Како мислите не верувате во тоа? И како тоа некој нема изграден став?
Или веруваш или немаш став, тоа е тоа :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ајде кажи еден пример каде атеист поминал во верник...
Мала техничка корекција. Секој верник бил претходно атеист. Никој не се родил со спознание за бог.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.480
Мала техничка корекција. Секој верник бил претходно атеист. Никој не се родил со спознание за бог.
Тоа е точно, ама технички, Во пракса децата немаат сеќавања од првите години, а во првите сеќавања што ќе им останат ќе им се сите адети/учења/икони а прекрстувањето за среќа ќе им биде рефлекс. Јас сеуште ги памтам сите икони по дома и секоја можам да ја наредам на своето место по сеќавање. Ако си се родил во религиозна фамилија, со здравје да си го носиш чипот.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ако постои обравте бостанот.
Ни армија од 10 билиони трилиони чак норисовци после не ве спасува.

Темава ми наликува на колективна сеанса онака сите наредени во круг и секој си кажува како дошол тука.

D

dystopian

Гостин
Ако постои обравте бостанот.
Ни армија од 10 билиони трилиони чак норисовци после не ве спасува.
Ако постои Алах или -напиши рандом бог од илјадниците познати низ историјата- и ти си го обрал бостанот. Ќе делиме соба во пекол, шо викаш?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ако постои Алах или -напиши рандом бог од илјадниците познати низ историјата- и ти со го обрал бостанот. Ќе делиме соба во пекол, шо викаш?
Не се плашам од смрт јас...

D

dystopian

Гостин
Не се плашам од смрт јас...
Плаши се, Алах ти спрема трње за јадење во пеколот... Ако постои, нели.

Ти си типувал на Јахве (претпоставувам), а некој експерт во кладење би се согласил со тебе, ама не секој. Христијанството има висок коефициент зошто не е ептен стара како религија и нејзината библијата има многу контрадикторности и грешки. Башка Исус уште не се појавил а со тоа се намалува коефициентот со секој изминат ден како што се намалува коефициентот додека течат минутите а сеуште е 0-0 (таму каде што дозволуваат типување после почеток на утакмица).

Мој совет, ако веќе сакаш да погодиш кој бог е оној вистинскиот, немој да се кладиш во Алах зошто куранот вика дека ќе има посебно место во рајот за следбениците на книгата (евреи и христијани) па така, и во случај да погрешиш во изборот на Јахве, пак ќе идеш во рај. Со други зборови, низок коефициент, речиси сигурна добивка. Ма продолжи со Јахве, сингл играј ја.

Или што знам, можеш да разработиш некаков систем, на пример да типуваш на повеќе богови, така ти се зголемува шансата, ама и тука треба да пазиш, пример џабе ќе пишеш некој на ливче ако истиот забранува многубоштво (значи Јахве отпаѓа овде). Консултирај се со стручно лице во некоја од локалните кладилници. ;)

Разбираш која ми е поентата?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Незнаењето е полошо од смрт.
За шега му текнува само на оној кој има знаење т.е јас останатите-ВИЕ ја користите како анестезија-еден вид олеснување за Д денот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Незнаењето е полошо од смрт.
За шега му текнува само на оној кој има знаење т.е јас останатите-ВИЕ ја користите како анестезија-еден вид олеснување за Д денот.
3085 обиди да кажеш нешто интересно, или барем провокативно, сите неуспешни. Не мислиш дека е време да се откажеш?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Еве додека комуницирам со вас банда на атеисти кои не спијат изолирам sun flare од позадината во фотошоп, а дед лајнот ми е во среда не мислиш дека ми претстои успешна кариера?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Еве додека комуницирам со вас банда на атеисти кои не спијат изолирам sun flare од позадината во фотошоп, а дед лајнот ми е во среда не мислиш дека ми претстои успешна кариера?
3086, and counting...

Kajgana Shop

На врв Bottom