Е синко синко, кога го губиш тлото под земја тогаш си и безобразен. Барем да изразеше почит кон годините што ги имам. Но шо ке прајш, таква е младинава денес. Не секого ословувам синко, само оние кои ги чуствувам дека се благонадежни и за кои има надеж, Но сум ја згрешил проценката. За тебе синко, тешко дека има надеж.e vnuchko vaka stojat rabotite ., od mnogu chitanje ochite ti otekle pa ochigledno deka si propushtil deka ., budizmot ., osho., lao ce ., ne mi se nepoznati tuku bash naprotiv., a kolku mi se poznati rabotite samo jas znam bidejki vi serviram tolkun kolku shto zasluzhuvate da bidete udostoeni so dozirani postovi., ako neznaesh shto znachi da se bide polnokrven hristijanin togash ni ti samiot ne znaesh ni shto si ni koj si., tuku bilka koja vegetira i opstojuva samo kako obezlicheno sushtestvo., svedeno samo na chista negacija na se okolu sebe pa vo kontinuitet i na smisebe., ako si zabelezhal celo vreme izbegnuvam nekoi zborovi shto ne mi se svojstveni ., no sega........pa zar ne osekash deka celo vreme se vrtite vo krug obiduvajki se da si ja dofatite opashkata., i malku da ja koregiram---------------., ateistot gubi samo edna rabota no mnogu vredna., so tek na vreme ke se setish na ovie zborovi., barem ako bidesh poshten sprema samiot sebe., a za toa deka jas sum nashol da kazhuvam shto e ateizam veruvaj vnuchko imam mnogu poveke od tebe da kazhuvam shto e shto.,...i aj veke pochni vreme ed da ja upotrebish zvechkata.....pozdrav
Вера е силно верување во Бог или во доктрините на некоја религија, базирано на спиритуални наговестувања, наместо на доказ. Имаш и дефиниции. Да не се заебаваме сеа.АТЕИСТИЧКАТА ВЕРА Е НАЈСТАРАТА ВЕРА НА СВЕТОТ
napishano od ateist na 12 juni 2010
Веројатно ти како Полнокрвен Христијанин, претпоставувам македонец правиш разлика помеѓу Ateist и Атеист, тоа се 2 различни имиња.АТЕИСТИЧКАТА ВЕРА Е НАЈСТАРАТА ВЕРА НА СВЕТОТ
napishano od ateist na 12 juni 2010[/IMG]
Одлично Антоние. Ова ти се вика на прилепски „сам си го кладе“ или во фудалски жаргон, автогол.Помалку причини да бидеш атеист...
Не знам дал си се збунил или не си разбрал...Помалку причини да бидеш атеист...
Помалку причини да бидеш атеист...
Не ми е поентата да го свртам муабетот на мене, али ако толку те интересираат моите религиски ставови, овие два мои поста се доволни:Одлично Антоние. Ова ти се вика на прилепски „сам си го кладе“ или во фудалски жаргон, автогол.
Само потврда какви гнасни верници има и причина дури и ти да престанеш да си верник.
Конечно го препознав твојот карактер:Прво одиш во екстреми, намерно или не твое си е.
Второ ако има шанса тогаш некој ти ја дал.
Трето ако е единствена тури и пепел одма потроши ја....
Рипни во Вардар, или измисли си нешто покреативно
Не постои, и не може да постои смисла во еден живот.
Крај на сите приказни околу животот и неговата смисла.
Може да се лажеш и милијарда години, ама пак ќе дојдеш до мојава констатација биди сигурен.
За тоа како, и што да се направи е друга тема, ама прво да се расчисти околу ова треба.
that awkward moment when you're being ironic and nobody gets it.Не знам дал си се збунил или не си разбрал...
Ова се постови од радикални малоумни верници (амерички протестанти, most probably) против атеистите во САД (јака им душа на последниве со вакви сограѓани).
Ова е, според мене, причина да не бидеш кретен-верник.
Тоа ли мислеше?
Сори друже ама ако имаше друга поента во сликава, требаше да кажеш, вака изгледа ко верник да дал аргументи (тоа единствено им останува како аргумент),Не ми е поентата да го свртам муабетот на мене, али ако толку те интересираат моите религиски ставови, овие два мои поста се доволни:
http://forum.kajgana.com/threads/Верувате-ли-во-Господ-Дали-постои.3406/page-67#post-665344
http://forum.kajgana.com/threads/Верувате-ли-во-Господ-Дали-постои.3406/page-120#post-666147
поздрав
Ех, џеби га, другарче... За успешна иронија ваљда треба некоја поконзистентна и поконкретна активност на темиве... Искрено, јас ова го сфатив како „Ех, ал сум се истрчал без да прочитам внимателно’... а тоа било сарказам... Ето ти сеа...that awkward moment when you're being ironic and nobody gets it.
Па така луѓе просветлете ме. Можеби сум нешто за што и самата не сум свесна. Затоа се извинив на Атеистите, кога реков дека не знам што точно е тоа. (За мене Атеист претставуваше некој што не верува во Бог и за него постои само тоа што може да го види со свои очи).Не е точно. Атеизмот не е тврдење кое бара научен доказ. Атеизмот не се обидува да даде одговор на прашањето „Зошто сме тука“ или „Кој не ставил тука“.
Атеизмот единствено ги порекнува антропоморфните човекови фантазии именувани како Бог или божество. За таквите фантазии не постои рационална основа во овој рационален универзум во кој живееме.
Не е точно ниту дека науката не тврди невозможност. Невозможно е да ти се падне 6-ка, ако вртиш петка-глава. Невозможно е човек кој е мртов три дена да оживее (ткивата веќе се распаѓаат). Невозможно е од кутија во која има црни и бели топчиња да извлечеш црвено.
И уште нешто што опако си го утнал во својот пост: Сите закони не може да бидат заменети со нови. Ова е сопка на која паѓаат повеќето верници (не дека тврдам дека си еден од нив). Законите на универзумот, гравитација, планетарни движења, термодинамика, Њутн, Бојл, Џул... се непроменливи. Тие го дефинираат универзумот каков што е.
Религиите, во своето непознавање на универзумот, инфантилно тврдат дека само во одредени инстанци овие закони престануваат да важат, за потоа повторно да се воспостават. Никој не е директен сведок за ова, а сите веруваат дека е тоа можно.
Не е можно.
--- надополнето: Sep 6, 2011 12:02 PM ---
Нешто што можеби не си го помислила до сега.
1. Ако си атеист, тоа не значи дека не си спиритуална. Не значи дека не се прашуваш што е сето ова, зошто е и како да го направиш најдобро што можеш.
2. Ако си атеист единствено ги порекнуваш од човекот креираните претстави (Богови и божества со човечки карактеристики) за таа „виша сила“ на која, еве, не можеш да и' го фатиш крајот.
Јас сум атеист и подеднакво ме возбудувааат и откачуваат менталните и спиритуални лавиринти на човековиот ум и свест... ама тоа не значи дека морам да ги именувам како Кришна, Јахве или Шива, па да им се клањам, плашам или да ги дарувам.
Што да ти правам сега да те "ебам" или да ти се смејам?Конечно го препознав твојот карактер: