The Mad Doc
Алхемичар
- Член од
- 16 март 2009
- Мислења
- 653
- Поени од реакции
- 46
Според христијанството бог настанал од вибрациите во безпросторот.НЕ, итоа како ја свајќам природата сериозно, мислам дек Бог е измислица на несериозни луѓе.Тоа дали ке верувам е чисто моја рабода.Да како помал по воспитување на мојот родител на некој начин верував, но кога почнав да го сваќам светот на мојот начит, немаше место за Бог во мојот живот.Ми беше премногу нереално да верувам во тоа.
Не сум запознаен со Библијата, но колку што имам слушнато во неа се пишува дека Господ Бог го создал светов(извинете ако грешам). Па ако тој го создал светот кој го создал него.Има многу прашања но за жал нема одговори.Ако се изнајде некој одговој на него се надоврзуваат уште илјада прашања.
Викаш дека Господ Бог можеби постои но неможе да биден осетен од нас или виден.Ова го сваќам како нашите чувства(љубов,среќа,тага...) нив неможеш да ги видиш но можеш да ги почувствуваш.
Е сега као Бог со своето чувство го создал универзумот, планетите, атомите...Нели чувставата можеше само да ги почувствуваш но не и да ги добреш, видиш...
Извини но не верувам дека ке најдеш разумен одговор на ова, и не верувам дека јас некогаш повторно ке верувам во Бога
Мене ми е мило да си атеист бидејќи само големи и храбри луѓе можат да имаат атеистички поглед на животот, создавајќи си своја философија без грижа за тоа дали може таа философија во иднина да се контрира со науката.