G
galaxy
Гостин
факт вс. вистина, прави разлика. Ни јас не ги поистоветив погоре.ne sekogash vistinata se bazira vrz fakti
факт вс. вистина, прави разлика. Ни јас не ги поистоветив погоре.ne sekogash vistinata se bazira vrz fakti
Не е точно. Те молам постирај кои се тие најголеми умови кои се свртиле накај религијата и бога.Според мене нема причина да бидам атеист!
Секој да се пронајде себе си. Знам дека сите најголеми умови и научници, во последните години од својот живот се свртуваат кон религијата и кон Бог.
Све сами будисти по ова форумов. Тоа е добро.Бог не е еден човек или битие, тој е во секој човек, односно секој човек во себе го носи бог. Или попросто кажано : Секој човек си е бог самиот засебе.
Само ќе повторам неколку реченици од Библијата.
„Не правете идоли од мене“ - значи да не се прават ниту икони, ниту иконостаси, ниту цркви, џамии, синагоги и уште што ти незнам.
Зар не би било подобро да се прават домови, да се дели бесплатно храна, вода и други потребштини.
Бог.... , тоа сме ние самите луѓе!
WTF?!?ne sekogash vistinata se bazira vrz fakti
Не е точно. Те молам постирај кои се тие најголеми умови кои се свртиле накај религијата и бога.
--- надополнето: Aug 27, 2011 8:24 PM ---
Па нели цело време тоа тука го разговараме, ако читаше на темава барем малку ќе сфатеше каде е полемиката....ама ок ти си имаш свои разбирања и ја не би да ти ги нарушувам....
Не немитежи, затоа што знам како да го носам.И ти го носиш?
И кога го носиш, не ти тежи понекогаш?
Никола Коперник, Јоханес Кеплер, Галилејо Галилеј, Рене Декарт, Исак Њутон, Робер Бојл, Мајкл Фарадеј, Грегор Мендел, Вилијам Келвин, Макс Планк, Алберт Ајнштајн.Не е точно. Те молам постирај кои се тие најголеми умови кои се свртиле накај религијата и бога.
Сфака ти дала на овија зборои.Никола Коперник, Јоханес Кеплер, Галилејо Галилеј, Рене Декарт, Исак Њутон, Робер Бојл, Мајкл Фарадеј, Грегор Мендел, Вилијам Келвин, Макс Планк, Алберт Ајнштајн.
Еве јас ти наведов неколку научници кои верувале во Бог.
Ти наведе научници кои верувале во бог. Кај некои од нив тотално си згрешил (пр: Ајнштајн или ФДекарт (However, in his own era, Descartes was accused of harboring secret deist or atheist beliefs)). Како и да е, тврдењето беше научници АТЕИСТИ кои пред умирачка станале религиозни. Светови разлика!Никола Коперник, Јоханес Кеплер, Галилејо Галилеј, Рене Декарт, Исак Њутон, Робер Бојл, Мајкл Фарадеј, Грегор Мендел, Вилијам Келвин, Макс Планк, Алберт Ајнштајн.
Еве јас ти наведов неколку научници кои верувале во Бог.
Жити све! Можеш, на јудаистички сајтови, на христијански сајтови... можеш дури и на исламски сајт.Ајштајн бил религиозен тоа можеш да го провериш каде што сакаш, додека за Декарт има различни мислења но општо прифатено е дека бил религиозен.
Атеизам и агностицизам се горе-долу исти по прашањето на антропоморфни богови/божества. - Такви нешта НЕ ПОСТОЈАТ.Albert Einstein's religious views have been studied due to his sometimes apparently ambiguous statements and writings on the subject. He believed in the God of Spinoza, but not in a personal God, a belief which he criticized.
http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein's_religious_views
Aтеизам едноставно е отсуство на верба дека постојат некои божества.