Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
R

RAYTHEON23

Гостин
Само Еден може да биде референтен..но неговиот трон е е ни во Ватикан, ниту во Истамбул...

еве за верниците убаво објаснување(мада шо не сум верник)

а тие старците и во ватикан и цариград само раздор прават....српската педофилска црква не ја признава нашата....а во библијата вели љуби го својот ближен како себеси.....МИКИ1 православие е ова или.....сатанизам или сакаат имот мани мани маниии

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Епа тогаш ништо од договорот... не сакам да си имам работа со пребирливи фаци.... ја уствари не ни знаев дека Господ Бог бил толку пребирлив, па демек нешто нема да ме удостои. Па нели сите не сака, нели е милостив итн. еве нека се смилува на мојата бунтовничка и неверна душа па нека ми покаже. Еве може па и мене ми треба водилка.
Со што сакаш да те удостои, да се појави пред тебе во некоја форма?
Штом ти треба водилка еден виц за тебе специјално зошто си почетник:
Фатила голема поплава и на некој верник водата му ја наполнила визбата, дошле неговите пријатели и го повикале заедно со нив за да се евакуираат. Тој им одговорил одете вие слободно јас сум голем верник и мене господ ќе ме спаси. Втората ден го поплавува првиот кат од куќата, неговите пријатели доаѓаат со чамец за да му помогнат, но тој пак ги одбива со истиот одговор. Третиот ден водата ја потопува цела куќа, а верникот се наоѓа на покрив, доаѓа армијата со хелихоптер да го спаси, но тој ги одбива и нив под изговор дека е голем верник и господ нема да дозволи нешто лошо да му се случи него.
На крајот се дави, и оди горе кај господ на небо па го прашува: Зошто господи ти ме остави мене да се удавам а толку голем верник ти бев?
Господ му одговара: А бе будала еден три пати луѓе ти праќам, а ти ја одбиваш мојата помош.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
И ја глуп.... кој излегол на крај со господ......а, да околу науката види малку на пример што вика ватикан околу постоењето на науката и религијата заедно ќе ти стане јасно што ми е целата поента.
Види го бе ти со хорхе ли најде дасе објаснуваш, МПЦ иде кај него за совет, на папата му мава заушки,го јава денвер,ке укинуе уставен суд тили на него бе а ??

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Добро бре Немо ..што реков јас за Денвер..

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Добро бе Далас ќе го прекрстиме:pos2::pos2:
Ти па што се мешаш кога не го знаеш муабетот :)....та последен е ќе го потроши и што после..:)
Ај серизност малку..посебно кон Miki1...сеирот не е основа на дискусиите во овoј подфорум...

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Ти па што се мешаш кога не го знаеш муабетот :)....та последен е ќе го потроши и што после..:)
Ај серизност малку..посебно кон Miki1...сеирот не е основа на дискусиите во овoј подфорум...
Е да бе кесе потроши нее гума :pos2:

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
ејјјјј демек требале да ги признаат свештениците за врховна земска власт !

ехехехееххе

иди бе бегај ...многу сакате ..и вие сте обични смртници што се занесувате .

Исто како и Исус и Комунистите и Анархистите НЕ ПРИЗНАВАА земски Власти

еве :

Непризнавање на никакви земски Властољупци за владетели и водачи-лидери па дури ниту меѓу себе

туку водач може да биде Дух-Идеал

Евангелие по Матеј23 - ред 10

Не нарекувајте се водачи зошто Еден е вашит Водач Христос . --- вака ги учел Исус

2 Коринтјани: 1:24 но НЕ како ние ДА ВЛАДЕЕМЕ со вашата вера, туку сме соработници во вашата радост, зашто во верата вие стоите цврсто.
.
.
Исус ја укинал таа една религија а со тоа издал Забрана за формирање други религии

Лука:
16:16 ”Законот и Пророците беа ( МИНАТО СВРШЕНО ВРЕМЕ ) до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство, и секој насила влегува во него.

Со тоа СИТЕ религии биле укинати засекогаш ..
.
.
Евреите: 7:12 Зашто, ако се Промени свештенството по неопходност станува и промена на Законот..
.
.
ете дека ГИ УКИНАЛ СИТЕ РЕЛИГИИ И РЕЛИГИОЗНИ СВЕШТЕНСТВА ....засекогаш

оти ниту една Религија НЕМА ВЕТУВАЊЕ ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ туку целото ветување е ова :
Евешаните 6
1 Деца, слушајте ги своите родители во Господа, зашто тоа е право.

2 ”Почитувај ги својот татко и мајка - тоа е првата заповед со ветување -

3 за да ти биде добро и за да живееш долго на земјата!”.
.

хахахах абе ова ветување го имаме и ние Атеистите без да веруваме во бог господ
ххахаха :pos: :pos: :pos:
site ke umreme no poslem doaga vecniot zivot, ti stvarno si zavegal vo nekoj sekta , atreist no vo koja ? kako moze nekoj da ima nadez vo boga , bez da veruva vo nego , e stvarno vrska da se nemalo

Ајде г-ца љубов одговори ми бар на едно прашање од горенаведените со помош на библијата? молим теееее
Зевс не бил обичен смртник, грешка да не си нешто....
А ова секој студент точка ком, го гледам шета по интернетов на сите страни, ете како се перат мозоци на луѓе а воедно и пари, кој ги финансира само тоа ме инетересира....земи прочитај некоја книга, а не глупости финансирани од некоја религиозна организација..

хахахахах да де и ванземаљци у кратово слетааа хаахах
пинг понг топче да не беше
Знаеш дека Ахил никој не можел да го убие, освен у пета?
Знаеш дела Херкулес бил бесмртен?
Ова грешки се или?

1. Се разбира дека дише чоекот
2. Кислород, азот, водорот = Воздух
3. Нормално не, и јас не можам да ја видам црната дупка во центарот на нашата галаксија меѓутоа ХАБЛ може

и доста со вакви недораснати аргументи
a vozduhot go gledas, toj e od boga daden, i naukata ja privaka vistinata deka svetot e sozdaden od boga, planski, i prekrasno ustroen

А што ти би одговорил на од тебе поставените прашања? „Копи-пејст„ од некој научно-содржаен сајт? Или можеби имаш некое твое толкување на работите од прашањата? Живо ме „занима„...
mozi gi vodol od Mexspres, kade propagira laga i glupi temi

Z

ZeroStyle

Гостин
А добро зошто пропагирате вакви срања, не се чувствувате доволно самоуверени и не знаете дали сте напраиле правилен избор со атеизмот па ајде да кењате на форум за да го наполните егото? Ги разбирам само мајтапџиите.
Кој сака си верува во господ кој не, не. Тури му пепел.
Плус темава е тотален оф-топик со подфорумот религија :toe:

A

ateist

Гостин
site ke umreme no poslem doaga vecniot zivot, ti stvarno si zavegal vo nekoj sekta , atreist no vo koja ? kako moze nekoj da ima nadez vo boga , bez da veruva vo nego , e stvarno vrska da se nemalo
е баш ти благодарам на исцрпниот одговот

ниту еден контра аргумент , ниту еден цитат доказ...НИШТО

само бистиш политика и везе немаш

појма немаш од оваа работа

ЕПА ТОЛКУ ОД ТЕБЕ !
ВРСКА НЕМАШ САМО ВРШИШ ПРОПАГАНДА .

ако имаш аргументи повели ако ајт без просеравање .
имаш подфорум политика па таму бистри политика а не тука .

ваљда имаш дома ве це немора да се просераваш баш тука на подфорумов.

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
е баш ти благодарам на исцрпниот одговот

ниту еден контра аргумент , ниту еден цитат доказ...НИШТО

само бистиш политика и везе немаш

појма немаш од оваа работа

ЕПА ТОЛКУ ОД ТЕБЕ !
ВРСКА НЕМАШ САМО ВРШИШ ПРОПАГАНДА .

ако имаш аргументи повели ако ајт без просеравање .
имаш подфорум политика па таму бистри политика а не тука .

ваљда имаш дома ве це немора да се просераваш баш тука на подфорумов.
ти ги извртувас зборовите, сам си толкувас како сто си сакас, а не како сто е правилно ,земи цитај од поцетокот библија па ке сфатис

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ако ги сакаш одговорите на прашањата еднаш во животот отвори библија можеби ке ти стани јасно .... Божја волја... затоа се вика вера за да не мора да докажувам ништо зошто си создаден така да твојот мозок не може да го укапира постоењето и битувањето на бог или се сметаш за семокен ? хаха... а за одредени прашања како болтуваните јави се во биро за информации и побарај го бројот на господ само се сомневам дека си достоен да ти го прифати повикот...за атеистите бог ке биде недостапен... Јас те прашав едно општо суштинско прашање на кое атеистите колку и да ја тупат главата немаат одговор....
Бог е правиот и е еден во монотеистичките религии зошто Зевс Венера... биле обични смртници со особини на богови...
Е ајде де кој се право, решете веќе еднаш 1000 години малку ви се, кој се право, православните,католиците,протестантите,сунитите,шиитите,мормоните,јеховините сведоци,евреите,индусите,будистите,сектата на Џим Џоунс... ајде одберете кој е во право па да ви поверуваме...

српската педофилска црква не ја признава нашата....а во библијата вели љуби го својот ближен како себеси.....
Буквално го сфатиле тоа љуби го својот ближен хахаха обљубуваат деца :tapp::tapp::tapp:

Daniel-PrIx

cAiR-cRew
Член од
14 јули 2008
Мислења
80
Поени од реакции
2
1. Се разбира дека дише чоекот
2. Кислород, азот, водорот = Воздух
3. Нормално не, и јас не можам да ја видам црната дупка во центарот на нашата галаксија меѓутоа ХАБЛ може
и доста со вакви недораснати аргументи
Ja neam nisto protiv ateisti.Ednostavno toa e nivno opredeluvaje:toe:
A za odgovorov gleam deka ne se razbirame!! Gospod e okolu site nas , toj e vo sekoj sekoja psiha na covekot,a ti dosabajle da vikas deka ne e taka nema da me ubedis.Cist primer - zemigi prigaznite so Gorgi Kolozov
Sigurno prikaznite ne se praini radi reda.
A ke ti kazam uste nesto ,moze ke zvuci cudno glupavo,nesvatlivo , no gleam deka si tvrdoglav:s
Ova se ima deseno licno vo moeto semejsto t.e na majkami pred nekolku godini.
Izlezeni u grad so sestrami i tatkomi (bog da go prosti).Zastanale pred nekoja trafika takomi da kupi cigari,doaga nekoj covek na prozor ,star so bela kosa ,bela brada i na majkami i pruza raka da mu podade nekoj denar.Majkami go zima nofcanikot i vadi sto denari ,kako sto gi vadi mu gi dava i kako sto gi zima starecot vo raka majkami dogleduva 1000 den ,a znae deka mu izvadila samo sto denari i tolku i i falat u nofcanikot.Stariot samo se nasmevnal i si zaminal.
Po 2 dena ja udira sestrami kola so nekojsi 100 km ,tipot ja zima i ja nosi sestrami u bolnica.Sestrami fala mu na gospod sestrami ostanuva ziva ,zdrava.Nema ni grebanica od udarot!! Dokorite se cudele kako e mozno so tolkava brzina a da nema ni grebanica na nea a kamoli dr posledici sto site znaeme sto se desava na 60 km a ne pa na 100!!
Objasnimigo ova te molam i kako ja da ne veruvam vo gospod!!:vozbud:

A

ateist

Гостин
..религијата ке престане да постои.
ТИЕ НЕ СМЕАТ ПОСТОЈАТ УШТЕ ОД ПРЕД 2000 ГОДИНИ

Религиите (Ислам православие Католицизам Протестантизам) И биле укинати ТОКМУ од Исус Христос пред 2000 години и ИЗДАЛ ЗАБРАНА за формирање нови религии арно ама секогаш се наоѓаат измамници гладни за лесна пара и земска власт

Лука:
16:16 ”Законот и Пророците беа(МИНАТО СВРШЕНО ВРЕМЕ ) до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство, и секој насила влегува во него.

па како што и Евреејските свештеници при очи ги правеле будали евреите дека имаат вечен живот во стариот завет :

Јован: 5:39 Вие ги проучувате Писмата, зашто МИСЛИТЕ дека имате вечен живот во нив; и тие сведочат за Мене.

епа мислити и срати и цвече брати није систо

Значи исто така и Православ Католик протестант Ислам иако Исус ГИ УКИНАЛ пред 2000 год лажат сушат демек ќе продавале вечен живот

кажано е за кого следува вечниот живот :

Дела Ап.: 2:44 А сите кои Поверуваа беа заедно и сè им беше Општо.
4:4 А мнозина од оние, кои го чуја словото, поверуваа, така што бројот на мажите се зголеми до пет илјади.
4:32 А множеството на оние, кои Поверуваа, имаше едно срце и една душа, и никој не велеше дека нешто од неговиот имот е негово, туку сè им беше Општо.

Религијата само ќе слабее и ќе ја губи својата МОЌ , што е очигледно, но НИКОГАШ нема да се изгуби. Тоа го ветува сам Господ Бог: “.
ехехехех...СВАШТА НА ОВОЈ СВЕТ

Исус Христос ГИ УКИНАЛ РЕЛИГИИТЕ пред 2000 години
Е тоа за моќта не знам оти религиите им се бутаат на државите нудејќи им ги својте услуги за масовно заблудување на луѓето

Работа е што Праволсавието (и другите државни религии) сами себе се прогласиле за ВЕЧНИ институции од причина што се чисто комерцијални а се ослободени од секакви давачки , а тоа е затоа што без разлика колку и да се менуваат владетелите и општествените уредувања тие секогаш им ги нудат својте услуги да вршат психолошки терор над цивилното население за сметка на Државата и Угнетувачите- Користољупците (како нив) - Експлоататорите .

Дека Не се Вечна иснституција им докажаа Комунистите и Анархистите ..дека може и те како убаво да се живее и без нив и без нивните газди-Капиталистите -криминалци
Па токму тоа е причината зошто денес гледаме фрлаат дрвја камења по овие Праведници .

Kajgana Shop

На врв Bottom