Zeng
Thinking inside the box
- Член од
- 9 април 2008
- Мислења
- 1.103
- Поени од реакции
- 31
е користи магаре
и орај со крави
е користи магаре
и орај со крави
Не сум нервозен, напротив. Само ме нервираат празни постови.
Нема потреба да ги негирам-историски гледано ( не многу наназад ), науките САМИ себе се негираат, носејќи „најнови„ заклучоци, засновани на „најновите„ истражувања од оваа или она област. Затоа, православието на науките гледа со доза од сомнеж и воопшто не се потпира на науките, имајќи ја во предвид минливоста и менливоста од научните сознанија и ставови.мики назад дадов некои одговори колку што знам...ај негирај ги....сонцето ке не уништи....ако дотогаш нашата глупост не го стори тоа
Ах, да заборавив промена е ужасно страшна работа особено кога е кон подобро, поточно, појасно. Точно така. Во право си.Нема потреба да ги негирам-историски гледано ( не многу наназад ), науките САМИ себе се негираат, носејќи „најнови„ заклучоци, засновани на „најновите„ истражувања од оваа или она област. Затоа, православието на науките гледа со доза од сомнеж и воопшто не се потпира на науките, имајќи ја во предвид минливоста и менливоста од научните сознанија и ставови.
Така, побивањето на твоите одговори е лесна работа.
ама се знае што е фузија...во лондон имаат направено(кратко)...математички прецизно знаат......менливо е општеството...религијата ке престане да постои.Нема потреба да ги негирам-историски гледано ( не многу наназад ), науките САМИ себе се негираат, носејќи „најнови„ заклучоци, засновани на „најновите„ истражувања од оваа или она област. Затоа, православието на науките гледа со доза од сомнеж и воопшто не се потпира на науките, имајќи ја во предвид минливоста и менливоста од научните сознанија и ставови.
Така, побивањето на твоите одговори е лесна работа.
Да, во право сум!Ах, да заборавив промена е ужасно страшна работа особено кога е кон подобро, поточно, појасно. Точно така. Во право си.
Религијата само ќе слабее и ќе ја губи својата моќ, што е очигледно, но НИКОГАШ нема да се изгуби. Тоа го ветува сам Господ Бог: “...А Јас пак ти велам: ти си Петар и на тој камне ќе ја изградам Црквата Своја и вратите на пеколот нема да ја надвладеат...„ (Матеј, 16.18).ама се знае што е фузија...во лондон имаат направено(кратко)...математички прецизно знаат......менливо е општеството...религијата ке престане да постои.
Важи кога ќе покаже/убеди/докаже некој дека господите во светот, а ги има милијарда и еден, навистина постојат и јас ќе те убедам дека МОЖЕ да изроди некој подобар СИСТЕМ. Договорено.Да, во право сум!
Убеди ме дека ВториоТ Закон на термодинамиката, според кој сите системи, а на СИТЕ нови (од молекуларно до вселенско) се РАСПАЃААТ, може да изроди и некој подобар СИСТЕМ...
Да, да...Причекај уште некој милениум и све ќе ти се каже.Важи кога ќе покаже/убеди/докаже некој дека господите во светот, а ги има милијарда и еден, навистина постојат и јас ќе те убедам дека МОЖЕ да изроди некој подобар СИСТЕМ. Договорено.
Епа тогаш ништо од договорот... не сакам да си имам работа со пребирливи фаци.... ја уствари не ни знаев дека Господ Бог бил толку пребирлив, па демек нешто нема да ме удостои. Па нели сите не сака, нели е милостив итн. еве нека се смилува на мојата бунтовничка и неверна душа па нека ми покаже. Еве може па и мене ми треба водилка.
И ја глуп.... кој излегол на крај со господ......а, да околу науката види малку на пример што вика ватикан околу постоењето на науката и религијата заедно ќе ти стане јасно што ми е целата поента.Бог е таму каде што поединецот има вера барем колку синапови зрно. Таму каде некој бара чудо Божјо, а самиот нема ни грам вера, Бог не се јавува.
Значи, не е до Бога, туку до тебе е (проблемот).
А види ја мојата поента:И ја глуп.... кој излегол на крај со господ......а, да околу науката види малку на пример што вика ватикан околу постоењето на науката и религијата заедно ќе ти стане јасно што ми е целата поента.
А кој е за тебе референтен.......оној грчкиот педер во Цариград (Истамбул)?А види ја мојата поента:
1. Ватикан и Папата за мене не се референтни.
2. Ватикан 1500 г ја искривува верата.
3. Од крајот од 19-от век, Ватикан ја прифаќа секоја научна новотарија и ја асимилира за свои потреби и манипулации.
На кратко кажано-Ватикан не ме „занима„ по ниеден основ, понајмалку верски.