Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
R

RAYTHEON23

Гостин
Не сум нервозен, напротив. Само ме нервираат празни постови.

мики назад дадов некои одговори колку што знам...ај негирај ги....сонцето ке не уништи....ако дотогаш нашата глупост не го стори тоа:toe:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
мики назад дадов некои одговори колку што знам...ај негирај ги....сонцето ке не уништи....ако дотогаш нашата глупост не го стори тоа:toe:
Нема потреба да ги негирам-историски гледано ( не многу наназад ), науките САМИ себе се негираат, носејќи „најнови„ заклучоци, засновани на „најновите„ истражувања од оваа или она област. Затоа, православието на науките гледа со доза од сомнеж и воопшто не се потпира на науките, имајќи ја во предвид минливоста и менливоста од научните сознанија и ставови.

Така, побивањето на твоите одговори е лесна работа.

mrz

Член од
2 јуни 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
хмм....

Нема потреба да ги негирам-историски гледано ( не многу наназад ), науките САМИ себе се негираат, носејќи „најнови„ заклучоци, засновани на „најновите„ истражувања од оваа или она област. Затоа, православието на науките гледа со доза од сомнеж и воопшто не се потпира на науките, имајќи ја во предвид минливоста и менливоста од научните сознанија и ставови.

Ах, да заборавив промена е ужасно страшна работа особено кога е кон подобро, поточно, појасно. Точно така. Во право си.

R

RAYTHEON23

Гостин

ама се знае што е фузија...во лондон имаат направено(кратко)...математички прецизно знаат......менливо е општеството...религијата ке престане да постои.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ах, да заборавив промена е ужасно страшна работа особено кога е кон подобро, поточно, појасно. Точно така. Во право си.
Да, во право сум!
Убеди ме дека ВториоТ Закон на термодинамиката, според кој сите системи, а на СИТЕ нови (од молекуларно до вселенско) се РАСПАЃААТ, може да изроди и некој подобар СИСТЕМ...

ама се знае што е фузија...во лондон имаат направено(кратко)...математички прецизно знаат......менливо е општеството...религијата ке престане да постои.
Религијата само ќе слабее и ќе ја губи својата моќ, што е очигледно, но НИКОГАШ нема да се изгуби. Тоа го ветува сам Господ Бог: “...А Јас пак ти велам: ти си Петар и на тој камне ќе ја изградам Црквата Своја и вратите на пеколот нема да ја надвладеат...„ (Матеј, 16.18).

Тековно, од постоечките научни истражувања, може да се заклучи само една работа: дека дел од науките, оние кои не патат од “еволутивност„, користејќи свои методи и речник, само ги потврдуваат верските правила и категории. Се чини дека побрзо науките ќе се однегираат сами себе отколку дека религијата ќе исчезне.

Читај малку повеќе и читај малку поинакви мислења од оние еволуционистичките.

mrz

Член од
2 јуни 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
Договор

Да, во право сум!
Убеди ме дека ВториоТ Закон на термодинамиката, според кој сите системи, а на СИТЕ нови (од молекуларно до вселенско) се РАСПАЃААТ, може да изроди и некој подобар СИСТЕМ...
Важи кога ќе покаже/убеди/докаже некој дека господите во светот, а ги има милијарда и еден, навистина постојат и јас ќе те убедам дека МОЖЕ да изроди некој подобар СИСТЕМ. Договорено.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Значи накратко,само првите 45секунди кажуваат се

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Важи кога ќе покаже/убеди/докаже некој дека господите во светот, а ги има милијарда и еден, навистина постојат и јас ќе те убедам дека МОЖЕ да изроди некој подобар СИСТЕМ. Договорено.
Да, да...Причекај уште некој милениум и све ќе ти се каже.

И фарисеите бараа од Бога да им направи „..знак на Небото...„, т.е. да им стори некое чудо, па тие онака, длабоко убедени во чудото, би поверувале во Него. Разбира се, таквите сомничавци, Бог не ги удостојува.

mrz

Член од
2 јуни 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
Епа тогаш ништо од договорот... не сакам да си имам работа со пребирливи фаци.... ја уствари не ни знаев дека Господ Бог бил толку пребирлив, па демек нешто нема да ме удостои. Па нели сите не сака, нели е милостив итн. еве нека се смилува на мојата бунтовничка и неверна душа па нека ми покаже. Еве може па и мене ми треба водилка.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Епа тогаш ништо од договорот... не сакам да си имам работа со пребирливи фаци.... ја уствари не ни знаев дека Господ Бог бил толку пребирлив, па демек нешто нема да ме удостои. Па нели сите не сака, нели е милостив итн. еве нека се смилува на мојата бунтовничка и неверна душа па нека ми покаже. Еве може па и мене ми треба водилка.

Бог е таму каде што поединецот има вера барем колку синапови зрно. Таму каде некој бара чудо Божјо, а самиот нема ни грам вера, Бог не се јавува.

Значи, не е до Бога, туку до тебе е (проблемот).

mrz

Член од
2 јуни 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
Бог е таму каде што поединецот има вера барем колку синапови зрно. Таму каде некој бара чудо Божјо, а самиот нема ни грам вера, Бог не се јавува.

Значи, не е до Бога, туку до тебе е (проблемот).
И ја глуп.... кој излегол на крај со господ......а, да околу науката види малку на пример што вика ватикан околу постоењето на науката и религијата заедно ќе ти стане јасно што ми е целата поента.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И ја глуп.... кој излегол на крај со господ......а, да околу науката види малку на пример што вика ватикан околу постоењето на науката и религијата заедно ќе ти стане јасно што ми е целата поента.
А види ја мојата поента:

1. Ватикан и Папата за мене не се референтни.
2. Ватикан 1500 г ја искривува верата.
3. Од крајот од 19-от век, Ватикан ја прифаќа секоја научна новотарија и ја асимилира за свои потреби и манипулации.

На кратко кажано-Ватикан не ме „занима„ по ниеден основ, понајмалку верски.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А види ја мојата поента:

1. Ватикан и Папата за мене не се референтни.
2. Ватикан 1500 г ја искривува верата.
3. Од крајот од 19-от век, Ватикан ја прифаќа секоја научна новотарија и ја асимилира за свои потреби и манипулации.

На кратко кажано-Ватикан не ме „занима„ по ниеден основ, понајмалку верски.
А кој е за тебе референтен.......оној грчкиот педер во Цариград (Истамбул)?

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Само Еден може да биде референтен..но неговиот трон е е ни во Ватикан, ниту во Истамбул...

Kajgana Shop

На врв Bottom