Пловдив - градот на седумте ридови/Plovdiv - the city of the seven hills

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.085
Поени од реакции
12.707
Еве мене на што ме асоцира Пловдив:


Sent from my SM-G975U using Tapatalk
 
Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.292
Поени од реакции
3.239
Еве мене на што ме асоцира Пловдив:


Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Да платиш за секс во Бугарија е исто ко да платиш за песок во Сахара.
 

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
13.175
Сликај ја вистинската туристичка атракција за кое што се иде во Пловдив, не овие градбите.

Сликај ае ќе пуштаме две чрвени во приватни пораки.
Најубав град у БГ,реално
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.247
Поени од реакции
18.748
Најубав град у БГ,реално
Можеби, и јас ја подржував темава и овој шо ја отворил додека не почна да јаде гомна како и останатите ботови, така да толку од нормалното однесување на оваа тема.
 

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
13.175
Јас го поштувам Пловдив дека се многу кил,за разлика пд циганите у Софија!
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.992
Не знам како се распоредени фаците низ татарленд по нашево „прашање“. На пример, Солун се надркани од две годишни деца до старци, за разлика од Атина, кај што к не ги заболе за нас. У еден хотел у Атина, рецепционерката кога и го дадов пасошот се изнаплука на своите, ме изненади. Плус и грците знаат лице да праат и ако си чесен, коректен гостин има да те испоштуваат за парите како секој друг.
У таа смисла, Софија, сум бил многу пати и у овие западниве делови, Пиринска Македонија, све се некои тешки блгари, а сите се потекло од нашиве краеви. Така да, све фино градов, ама ако седнам у кафана и некој ми ги праи кокоси и ми држи лекции по измислена историја, радо не би идел натаму.
 
Член од
7 април 2015
Мислења
2.677
Поени од реакции
1.557
Не знам како се распоредени фаците низ татарленд по нашево „прашање“. На пример, Солун се надркани од две годишни деца до старци, за разлика од Атина, кај што к не ги заболе за нас. У еден хотел у Атина, рецепционерката кога и го дадов пасошот се изнаплука на своите, ме изненади. Плус и грците знаат лице да праат и ако си чесен, коректен гостин има да те испоштуваат за парите како секој друг.
У таа смисла, Софија, сум бил многу пати и у овие западниве делови, Пиринска Македонија, све се некои тешки блгари, а сите се потекло од нашиве краеви. Така да, све фино градов, ама ако седнам у кафана и некој ми ги праи кокоси и ми држи лекции по измислена историја, радо не би идел натаму.
Реално Варна и Бургас се подобри по ова прашање, иако можеби немаат толку историја како Пловдив, но се далеку понапредни и технолошки и економски, доста модерни градови, како за млади луѓе.
 
Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Археолошки комплекс Еирене
Античка станбена зграда со добро сочувани подни мозаици изградена во средината на III век. Проучениот дел од комплексот е околу 668 кв.м, од кои 160 кв.м се извонредни мозаици.

Археол.комплекс Ејрене.jpg


Археол.комплекс Ејрене1.jpg


Археол.комплекс Ејрене2.jpg


Археол.комплекс Ејрене3.jpg


Археол.комплекс Ејрене4.jpg


Археол.комплекс Ејрене5.jpg


Малата базилика на Филипополис
Трикорабна ранохристијанска базилика од втората половина на V - VI век изградена во чест на Флавиј Василиск.
Во периодот 2010 - 2013 година, базиликата е обновена според проект на Општина Пловдив, Министерството за култура и Фондацијата Америка за Бугарија, и оттогаш е отворена за посетители.

МБ2.jpg


МБ1.jpg


МБ.jpg


МБ4.jpg


МБ5.jpg


МБ6.jpg
 
Член од
15 јуни 2014
Мислења
310
Поени од реакции
298
Реално Варна и Бургас се подобри по ова прашање, иако можеби немаат толку историја како Пловдив, но се далеку понапредни и технолошки и економски, доста модерни градови, како за млади луѓе.
Ниту технолошки, ниту економски понапредни. За ноќен живот, Варна во лето, Бургас ни во лето. А Пловдив, од Септември до Јуни. За економија и технолошкиот дел, Плoвдив е далеку поразвиен со огромен број на интернациионални фирми во повеќе сфери. Во Тракија економската зона, има 30.000 вработени: https://tez.bg/bg/home/
Исто така, да не забравиме дека и Волксваген беше заинтересиран за нова фабрика во Пловдив, на крај се откажаа од инвестицијата на Балканот (заради ковид).
 
Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Ниту технолошки, ниту економски понапредни. За ноќен живот, Варна во лето, Бургас ни во лето. А Пловдив, од Септември до Јуни. За економија и технолошкиот дел, Плoвдив е далеку поразвиен со огромен број на интернациионални фирми во повеќе сфери. Во Тракија економската зона, има 30.000 вработени: https://tez.bg/bg/home/
Исто така, да не забравиме дека и Волксваген беше заинтересиран за нова фабрика во Пловдив, на крај се откажаа од инвестицијата на Балканот (заради ковид).
ТракиаИЗ00.jpg


ТракиаИЗ1.jpg


ТракиаИЗ2.jpg


ТракиаИ0001.jpg


ТракиаИ0002.jpg

ТракиаИЗ8.jpg

ТракиаИЗ.jpeg

ТракиаИЗ6.jpg

ТракиаИЗ13.jpg

ТракиаИЗlatecoere-factory.jpg

ТракиаИЗ15.jpg

ТракиаИЗ.jpg

ТракиаИЗ4.jpg

ТракиаИЗ18.jpg

ТракиаИЗ19.jpg

ТракиаИЗ7Солар Ареа.jpg

ТракиаИЗ3.jpg

ТракиаИЗ21.jpg

ТракиаИЗ20.jpg

ТракиаИЗ11.jpg
 

Kajgana Shop

На врв Bottom