Плачењето, храброст или понижување?

Член од
1 септември 2007
Мислења
26
Поени од реакции
1
zavisi koja e pricinata-ako e glupava ili zaradi precuvstvitelnost zaradi ljubov,prijatelstvo ili zaradi toa sto nekoj jadel "burek" za vas pozadi grb ..togas e ponizuvanje,a dokolku e dovolno dobra pricinata(nema da nabrojuvam primeri oti se epten tazni)-togas e opravdano.
 

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Во никој случај плачењето пред друг не го сметам за понижување без разлика која е причината што го предизвикала. Сигурно нема да е некоја глупост штом сум пуштила солзи за тоа. Постојат работи кои не погодуваат независно дали се работи за среќа или тага и во тие моменти солзите сами навираат. Не се може ништо против тоа.
Тоа е начин на изразување емоции и нема зошто да се срамам затоа што тоа не сум го направила сама дома затворена во четири ѕида, туку сум дозволила да се случи пред некој друг.
Ми се случило да се расплачам пред други луѓе и не ми е тешко или па нешто мака поради тоа. Се десило-се десило. Не сум направила некој злочин.
 
Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
понижување не!храброст не!можеби е потреба да се исплачеш пред некого!
јас не се срамам да кажам дека плачам!но досега никој го нема видено тоа како изгледа!најверојатно затоа што не сакам луѓето да ме сожалуваат!
 
F

FrAnKEnsTEiN

Гостин
Како може да се лепат такви глупави етикети бе?!:tapp:
Ваљда плачењето е природен човечки процес!
Да не изигравам сеа тука некој иноватор на топла вода!И јас порано мислев дека е кукавички да плачеш па не дај боже да те види некој!ууу тоа било резил невиден!Ваљда е процес тоа или индивидуално е ама не е никаков грев ниту пак срамота ако осеќаш потреба да се исплачеш па макар и пред луѓе!Најчесто не го правиш тоа пред непознати бидејќи такви се луѓето се ситат на туѓа болка!Некако се олеснуваш кога ќе се исплачеш,целиот бес целата тага па и болка како да излегува од твојот организам во тој момент иако знаеш дека само психички е сето тоа меѓутоа сепак на некој начин е убав тој момент!
 

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Не е понижување во никој случај.... Многу пати ми се случило да плачам пред други луѓе и ич не ми е гајле што мислат они... Ако сакам да плачам, ќе плачам, и никој нема да ме спречи во тоа.... И да не сакам да заплачам неможам, солзите сами си течат.... Ако мислат дека сум лигла или плачка нека мислат, јас битно ќе си олеснам..... :)
 
K

**KukLi4ka**

Гостин
Nikogas ne placam pred luge...si placam doma ..sama..zatoa sto javnoto placenje za mene ne e voopsto cin na pokazuvanje hrabrost,bas naprotiv e cin na pokazuvanje slabost,koja vo poveketo situacii lugeto znaat da ja iskoristat za ostvaruvanje na negativni celi!..Krajno ponizuvanje definitivno!sosema pogresen nacin za iskazuvanje na emocii...
 

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Не е срамота за заплачеш,срамота е да натераш човек да заплаче!
 

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.730
Поени од реакции
9.716
Воопшто не е срамота да заплачеш. Напротив, треба да имаш храброст да го сториш тоа. Плачењето е природна работа и не се бега од тоа. Сеа нормално, има некои кои не признаваат дека плачат, али тоа е тоа toeto
 

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Мене ми е глупост тоа што некои не сакаат да заплачат пред други? Или некои што се силат дека се многу силни а после на само плачат.... Мене ми е тешко да плачам сама бе... Ми треба некој до мене.... Стварно неможам да ги сфатам тие што плачат сами... Ќе се исплачат и после ко нишо да не било, епа било, ти се повредиле чувствата и мораш некако да се испразниш, ама сама..... не...
 
Член од
7 септември 2007
Мислења
9
Поени од реакции
0
Да плачам.И не ми е срам кога тоа ке се случи.Ако веке ми дошло занчи има зошто.А за тој што ке ме гледа..тоа е негово што ке си помисли.А иначе немам намера со тоа да добијам или извлечам нешто до него.
А инаше плачам пред другарки,пред мајками, и сама.ама под еден услов. ДА ИМА ДОБРА ПРИЧИНА ЗА МОЈАТА ПЛАЧКА:pipi:
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.657
Поени од реакции
13.161
Плачењето како смеењето и лутењето не спаѓа во ниедно од овие две. Тоа спаѓа во начин на изразување емоции.
 

greenleaf

еден !шљамчо? на оваа маса
Член од
10 март 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
ne e sramno da places ama sramota e za masko da place u javnost a i za koj i da bilo....slabost
ako ti se place doma pernicata i placi ili so brat/sestra ili blizok
 

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Не треба да се плачиме за се и сешто.Барем во јавност можеме да ги задржиме емоциите.Некако не изгледа добро ако некој нон-стоп плачи за глупости или е многу чувствителен.Посебно ако плачиш за дечко,стварно е понижување.

Ако се случи нешто лошо не би требало да ги чуваш емоциите во себе и да ги притискаш подобро е да се испразниш но само ако навистина има потреба.Не да плачиме за некои глупави работи пред другите.Посебно не пред тој што не натерал да плачиме.
Тоа ја искажува нашата слабост кои некој ќе ја искористат,а потоа дури и ќе не исмеваат:toe:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom