6
Како времето одминуваше, така побарувањата се зголемуваа. Уште како прваче сакаше да има поинакви боички од останатите, да носи поубави и пошарени фустанчиња од нејзините врснички. Беше повлечена и за сметка на тоа седеше во магарешка клупа. Зборовите, учителот мораше да и ги вади со клешта, но затоа најубаво ги везеше буквите и бројките, најубаво црташе и боеше. Не само што отскокнуваше со однесувањето од останатите туку и нејзиниот изглед ја правеше да биде многу поразлична од другите. Долг нос стрчеше по средината и ги разделуваше крупните кафеави очи. Високото чело секогаш беше покриено со шишки, а црвено- златната виткана коса завршуваше некаде на струкот. Слаби нозе кои изгледаа како гризинки макнати во млеко. Боже господе изгледаше типично Ариевски, не личеше нити на Сандре а уште помалку на Веска.
Еден ден со наполнети 11 лета и некој златен месец се врати расплакана од на училиште. Се засркнуваше од солзи и мрсули, зелени како Марсовци.
-Мамо, вистина е дека сум грдо пајче?
-Не мајкина, кој ми ти го рекол тоа? Ти си најубавото момиче на светот
-Така ми рече Номче на Спасевци. Ми рече: "Еленати си грдо пајче" ми рече дека сум и вештерка и дека само уште метла ми фалела
-Кој се кара тој се сака. Сигурно те сака тој Номче на Спасевци, само не знае како да ти каже, а и мали сте за љубов бркање, почекајте дури не нараснете. Се ќе биде мајкина. И толку, тука се заврши, со муабетот дека се ќе биде. Ни совет, нити да ја искара, нити да и раскаже некоја прикаска за гејша која завршила трагично, зошто знаете, тие прикаски колку и да ни звучат невистинито дел од нив ако не и повеќето се вистинити и како за беља сите имаат трагичен крај како во Индиските филмови. Битно Веска и го натовари созревањето и осознавањето за женственоста како тежок товар на младо прле и ја шибна со остенот мислејќи дека таа ќе издржи и нема да потклекне. А момичето? Момичето се повеќе другаруваше со огледалото. Често знаеше да ја одигра улогата на лошата маштеа од приказните: " Огледалце, огледалце мое, кажи ми на светот најубав кој е ? " Одговорот секогаш и беше ист: " Ти си најубава Елена, да тоа си ти " Чудни проекции на ликови создаваше тоа огледало, очигледно беше со некоја волшебна моќ. Не знаеше за фотошоп, но затоа знаеше, грдото пајче Елена секогаш да го претвора во лебед. Во нејзините кафеави очи, Елена беше совршено прекрасна. Како времето одминуваше таа се поцврсто беше убедена дека таа е најубавото момиче во трошната општина, ма како само во општината, таа беше најубава на целиот свет. Сите ќе клекнат на колена некој ден и ќе ја молат.
Да заведувам, да ги направам сите машки на светот да лудуваат по мене, море малку е тоа, ќе ги направам ако треба и да си ги упропастат животите, браковите, смислата за живот, фамилиите, немаше крај на тој проклет нејзин список, човек дури просто да се зачуди. Ако не ми беше доволно силна верата до сретнувањето на Елена, сега дефинитивно верувам дека некој може да си ја продаде душата на ѓаволот. Не е важно дали е тоа Луцифер или некој чиновник од понизок ранг со неколку црвени бананчиња, важно е дека јас покрај тоа што верував во распетието и Исусовата пролеана крв за ослободувањето на сите земски гревови, почнав да верувам и во ѓаволот и дека како таков постои. Како инаку би го објасниле нејзиното однесување, кое како план почнуваше да го крои уште од мали нозе. Па добро, не и беа баш мали, долги и прави и беа нозете како на манекенките а однесувањето и беше криво како патот за Крушево. После нејзиниот потпис во црвената книга таа си ги доби крилјата но со погрешна боја. За возврат глупавиот чиновник и подари убавина, каква - таква доволна за да може да заведува, не мислејќи дека еден ден и тој можеби ќе си ја чука главата. Глави како глави, мажите ги имаат две, па едната секогаш мислат дека им е одвишок за мислење. Ех пиленца мои, таа такви и не бараше, исто како кога шеташ низ планина: Пронаоѓаш дваесет кила прва класа Врган и не им се пулиш на оние од втора. Бирај со очи а не со раце! Е оваа не бираше нити со очи уште помалку со раце, бираше по длабочината на џебот. Колку подлабок ти е џебот толку подобра претстава ќе си добиеш. Среќниците добиваа кабаре настап, малоумниците добиваа по некој див секс по уште подиви и зафрлени плажи. Ленка, Васка, Елена...што знам во последно време најмалку ја нарекувавме со нејзиното име. Ја нарекувавме со имиња на најпознатите Битолски курви кои неславно завршиле. Не дека беше од Битола, уште помалку заслужуваше да дише воздух од под Пелистеро. Таа на Битолата и донесе само тага, несреќа, пустош, раскол. Чума да поминеше низ градот помала ќе беше штетата, овде фамилии се пустеа, дечиња остануваа без татковци, чупиња од лични полични остануваа без сопрузи. Вртеше торнадото Елена низ Битолата и се живо и диво креваше во нејзината бесна прегратка.
Уште на единаесет годишна возраст беше ја виделе со Номчета на Спасевци во ливаѓето како се допираат по интимните делови на нивните млади и недоразвиени тела. Тогаш за првпат успеа да ја докаже нејзината моќ за заведување на маж, ако може како маж да се нарече Номче со неговата скелет конструкција. Набрзо пристигна и првиот сексуален однос. Не веруваше во бајки од типот дека тоа ќе треба да биде совршен момент кој ќе го памети во текот на целиот свој живот. Се беше подредено на тоа дека таа треба да си ја докаже женственоста пред сите други, дека е способна да ги заведе сите мажи во светот. Првиот пат не и се допадна, крвареше, не знаеше зошто, се и беше непознато, чудно. Беше кратко и болно, сепак, откако се заврши, Номче беше царот на сексот, така барем му рече, што од претпазливост, што од страв, срам, ма не знаеше ни што чувствува во врска со тој настан, едноставно мораше да го има тоа цврсто парче пак во нејзиното розево пиченце. Повеќе не беше момиче, сега беше девојка, мома, чупа, порасната и созреана пред време. На училиште расцвета и почна да ги заведува сите момчиња во класот. Останатите момичиња можеа само да и позавидат на нејзината успешност во заведувањето. Додека другите играа ластик, таа ги бодреше момчињата на фудбалските натпревари. А Номче? Номче почна редовно да си добива секс. Сепак, колку и да се обидуваше, не можеше, а и не знаеше на кој начин да го сопре нејзиното флертување. Сите беа нејзини, а само Номче ја добиваше. Ја посакуваа сите момчиња, желно го очекуваа мигот кога ќе им се насмевне среќата.
Очигледно премногу сериозно ја сфатила нашата јуначка онаа на Кочо Рацин не беше Ленка, па чекај сега ќе заработуваме со најстариот занает на светот. Иако во почетокот тоа и претставуваше некоја детска игра, шала, заебанција, чивијата и влезе. Оваа чивија не беше како алкохолните чивии каде што чивијата со чивија се избива, оваа чивија служеше само да расцепи по средина и толку, беше само за една употреба. Не беше важен ни квалитетот ни квантитетот а уште помалку должината на чивијата. Се е во техниката, а техниката како што ќе можеме да утврдиме подоцна се состои во најмалку од три чивии со длабоки како бездни џебови. Се шегувате со мене? Нели? Нормално дека истовремено! Како поинаку би бил постигнат ефектот? Очигледно дека Швабиве ја направиле со толку многу гљуждови за да мора да се користат најмалку три чивии. Швабска машинерија од ткиво и жили. Секоја им чест, испратиле издржлив модел на Балканот. Не знам зошто со нас се замараше кога ние уште сто години ќе си живееме во Турско. Очигледно воздухот е премногу редок за феминизмот да продре во нашето распрдено и раздрндано Балканче. Го раздрндаја и го распрдија Клара и компанија, фала му на бога шо го снема комунизмот и што црквата си го зазеде местото што и припаѓа на општествената скала. Пет подолу вели попот во црква, а жените треба да кажат слушају и покарјајус...ако не им се бендисва, вид виделија по светот, нека акаат ко пусти гојда дури не најдат некој вол да го влечкаат за огламник.
Едно мајско неделно утро, момичето на Ангеличини си го облече најкраткото сукње и најтесното маиче. Младите пупки изгледаа невино како цветањето на пролетта. Чекорот и беше забрзан а ветрето и го нишкаше веселиот дух и ја правеше да се чувствува лесна како пеперуга. Златните кадрици и се лелееја и се бакнуваа со сонцето, брзаше за да стигне кај изворите. Седна на нејзината омилена дрвена клупа и погледот го нурна во бистрата вода на изворите. Можеше да си го огледа ликот, се почувствува како да е пред нејзиното огледало. И се допадна момичето кое го здогледа, ја испружи раката и се обиде да и ја погали златната коса. Само што ја допре водата, ликот го снема. Се налути,па се насмевна иронично.
- Бегај Елена, бегај !...Не можеш да се сокриеш од мене! Јас те контролирам, сакаш пак да се појави твојот лик ? Ќе ја оставам водата да се смири и пак ќе бидеш тука.
Повторно погледна и таа беше тука, само што овој пат не беше сама. Се сепна кога во водата го здогледа ликот на Костадин.
-Костадин !? Што правиш ти тука? Ме исплаши!
-Зарем ти личам јас на плашило?
Костадин беше стројно високо момче на шеснаесет годишна возраст, со кратка црна како катран коса и уште поцрни веѓи и зеници.
-Погледни Елена колку е поубава сликата со нас двајца заедно.
Почна да и ја допира косата, ги пикна внатре прстите и продолжи да ја чешка нежно на главата.
-Немој ! Остави ме Костадине, ти си имаш девојка. Што ќе каже Номче на сево ова ако разбере, или уште полошо ако не види од некоја страна. Мислам каде и да е и тој треба да дојде, досега требаше да биде тука.
-Лажеш Елена! Го видов Номче утринава, заминуваше со неговите родители за Струга
-Добро, не треба да дојде, остави ме не ме допирај! Се плашам од тебе Коста, се плашам. Ти имаш 16 години а јас сум само едно мало момиче дојдено на прошетка. Тргни ги рацете од мене ! Тргни ги !
Упорен беше Костадин, до неговите уши беше стигнал муабетот дека Номче и Елена се потискале некаде во ливадите и тој сакаше да си ја проба среќата. Од неговата девојка скоро и да не добиваше ништо. Лидија беше конзервативно воспитана, понекогаш дури и беше срам да се бакнува. Имаше девојка Костадин колку да се рече.
Ја стегна цврсто за косата. Лицето истиот миг му се исполни со дрска храброст. Ја бакна тврдо, брзо и невкусно. Насилно и ги влажнеше сувите усни.
-Пушти ме те молам, те преколнувам пушти ме Коста.
Почна да го моли како некое јагне кое го моли волкот да не биде изглодано до последната коска. Успеа некако да ја ослободи едната рака и да го изгребе на лицето со долгите нокти. Болката уште повеќе го разбесна. И врза еден жежок шамар колку што го држеше сила. Ќе те ебам Елена! Ти се допаѓало или не. Ако сакаш после тоа можеш да им раскажеш на сите, воопшто не ми е гајле. Нејзиното младо и кревко тело со последните сили се бореше, се превиткуваше како риба фрлена на суво, во еден момент беше змија, во друг антилопа, но во сите случаи Коста беше повисоко на синџирот за исхрана. Природната рамнотежа во овој случај не можеше да биде нарушена, посилниот победи. Пленот целосно се предаде и почна да ја прифаќа играта на Костадин.
-Сакаш да ме ебеш Коста!? Еби ме! Само да знаеш дека на сите ќе им раскажам ако не си подобар од Номче.
Врелото пиче ги топеше снеговите на страста. Клитот и беше повлажен од изворите. Жешките бедра се наводнаа а Коста си ги плакнеше рацете и желбите во нејзината оаза. И го триеше клитот како да свири на гитара, тој го имаше перцето а струните беа влажни и затегнати. Силен набој му го распара телото, се почувствува како да му забодиле милијарда игли, како спици да му се пикнаа подкожно и да му загноиле. Неговото урлање додека свршуваше поместуваше планини, а ехото ги тераше сите риби да се сокријат под камењата и да се тресат од страв.
-Готово е ! Се посрамотив! И јас сум ти бил некој маж. Трчаше надолу по стрмната патека колку што го држеа нозете. Застана кај плоштадот. Срцето силно биеше и го предупредуваше дека е во црвено. Сонцето беше високо и со неговите синови и ќерки зраци ги гонеше сите по нивните домови под ладовина. На Костадин му беше сеедно, што се однесуваше до него можеше да биде мрак, мугра, важно тој се посрамоти. Ги колнеше и изворите и сонцето, го колнеше денот кога посака насилно да ја има девојката на неговиот другар Номче. Како да ги погледне повторно та Номчета та нејзе?
-Не! Не одам повеќе никаде, не излегувам повеќе од дома. Ќе избегам некаде далеку. Браво Костадине! И ти си ми бил некој си маж! Ебати мажот! -Зошто толку брзо свршив, зошто? Нормално ли е тоа? Да не сум нешто болен?
Милијарда прашања имаше Костадин во неговата глава, одговор нити еден. Долго остана на клупата да чмае, потиштен, скршен, посрамотен. Во меѓувреме некој на изворите растеше, цветаше како кајсија накалемена на црна слива. Се гордееше со себеси, излезе како победничка во дуелот со Костадин. Меѓутоа, нејзиното младо пиченце не беше задоволено, беше влажно, сочно, меко и желно за триење. Го пикна средното кусо прсте, но, не ме сфаќајте погрешно, тоа и беше најдолго во сите куси прстиња кои btw ги нарекуваше ќебапчиња. Никогаш и понатаму тоа средно кусо прсте не успеа да ја задоволи во нејзините мастурбации. Се триеше бавно на клитот, па продолжи со целата рака, ги допре цицињата. Беа малечки, ситни, недоразвиени. Набрекнатите пупки стрчеа и секогаш кога ќе ги допреше морници од задоволство и поминуваа низ целото тело. Левата рака и беше на цицињата а десната на клитот. Свиреше некаква нова симфонија, непозната за изворите дотогаш. Се беше тивко и смирено, како сите да беше си ги начулиле ушите , желни да го слушаат нејзиното стенкање. Свршуваше на сиот глас, ја испушташе енергијата да плови низ воздушното поле, чиниш момичето душа ќе испушти низ нејзините страсни стенкања. Во тие мигови целата природа што ја опкружуваше посака да може да го задоволи тоа блудно момиче. Не помислуваа на педофилија зошто тие си ја имаа како пријателка, ја знаеја како момичето кое доаѓаше да ги посети а сепак мечтаеја да и ги допрат влажните и блудни бедра.