LordDragonII
Dr.Strangelove
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 10.995
- Поени од реакции
- 5.726
Дека поточно?И во Струмица има една .. старите велат од Александар била градена .. Повеќе незнам , но ако најдам слика ке ви дадам
Дека поточно?И во Струмица има една .. старите велат од Александар била градена .. Повеќе незнам , но ако најдам слика ке ви дадам
Кај Триводи мислам .Дека поточно?
Па нели демек, се шири муабет и самиот Александар бил закопан негде во подножјето наа Баласица. Може таа тумба да е неговиот гроб??И во Струмица има една .. старите велат од Александар била градена .. Повеќе незнам , но ако најдам слика ке ви дадам
Тешко дека се пирамиди од типот на египетските. Тука едноставно правеле гробници, па ги затрупувале со земја. Резултатот бил голема, најчесто конусна копа земја, која ние ја викаме тумба. Колку поголема гробница - толку поголема „пирамида“.Имат шанси да се пирамиди, Александар Македонски на времето владеел со Египет.Тогаш, ко шо знајме, граделе пирамиди.Тој заедно со другите помошници носеле робој со нив, па ништо чудно и на ова територија да имаме пирамиди.
А не вервам многу да се пирамиди.
ova ne e pilav tepe .. restoranot e na covek od mojta familija i baba mi zivee tamo i ti kazuvam deka ne e ova pilav tepe .. osven ako ne e od drugata strana levo preku patot, levo od ridot so karpata golema .... kade sto sega ima predavatel .. ova mozebi e porano .. no i pokraj toa sepak ne mi izlgeda ic da e tamo .... Inace pilav tepe mnogu lice na vulkan povekje odkolku na piramida .. oti site karpi so gi ima okolu nego,a tie se iljadnici, se site od vulkanska lava ili sto ti znam .. a i celiot rid e posipan so kamenja ... i od google earth se gleda nogu ubavoПилав тепе се вика местото. На патот Радовиш-Штип, има таму у близина едно ресторанче
Прегледај го приврзокот 28398
ова незнам кај е точно сликнато:
постот што ми го имаш цитирано е пред една година, а на местото каде што пишува Додаток 28398 имаше друга слика. А оваа втората е сликана на друго место, некаде во западна Македонија. Ако ја најдам сликата која беше прикачена, ќе ја оставам пак на темава.ova ne e pilav tepe .. restoranot e na covek od mojta familija i baba mi zivee tamo i ti kazuvam deka ne e ova pilav tepe .. osven ako ne e od drugata strana levo preku patot, levo od ridot so karpata golema .... kade sto sega ima predavatel .. ova mozebi e porano .. no i pokraj toa sepak ne mi izlgeda ic da e tamo .... Inace pilav tepe mnogu lice na vulkan povekje odkolku na piramida .. oti site karpi so gi ima okolu nego,a tie se iljadnici, se site od vulkanska lava ili sto ti znam .. a i celiot rid e posipan so kamenja ... i od google earth se gleda nogu ubavo
И мене таа локација ми е сомнителна,здравје на лето ке организираме пикник па ке видиме нешто од поблиску...Има една пирамида на патот Свети Николе-Куманово, кај селото Павлешенци. Островица ја викаат. Пристапна е, но не сум бил. Вујко ми бил, и ми кажа дека имало нешто како камени тронови на врвот, но највеќе биле искршени, најверојатно од дивокопачи.
Eve vi edna od mene, da se zatopli ke ja slikam od site agli
Има една близу селото Ботун,охридско.А каде се наоѓаат нашите сеуште неоткриени "пирамиди"?:icon_mrgr
Прочитај ги другите постови има многу локации што луѓето ги спомнаа, барем малку прочитај не зборувај на празно само да билдаш постови. Инаку за пирамидите баш ме стави во мислење темава, треба навистина да се оди и да се провери сето тоа... навистина мошеби да има. Поготова сликата од погоре и оној пост кај селото Павлешенци... Ова треба Паско да го разгледа, и да прочита малку во оваа тема.. Замислете да има пирамиди колку ке ни се развие туризмот во нашата Македонија... (H)А каде се наоѓаат нашите сеуште неоткриени "пирамиди"?:icon_mrgr