Пирамиди во Македонија?

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Вистина е дека низ нашава земја поминале најразлични цивилизации и култури па можно е да се најдати и пирамиди, ама "пирамидата" во Дебрца потекнуват од мајка природа.

T

Tetro

Гостин
Вистина е дека низ нашава земја поминале најразлични цивилизации и култури па можно е да се најдати и пирамиди, ама "пирамидата" во Дебрца потекнуват од мајка природа.
преку к*р од вакви постови. искрено :tapp:

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
преку к*р од вакви постови. искрено :tapp:
Стварно преку к*р.Па не поминале само низ нашава земја најразлични цивилизации.И тоа не е викендичка или колиба па ајде успат ќе изградиме.За пирамиди се работи!
Дај веќе нека се заангажираат надлежните да испитаат дали стварно тие пирамидални ридови се пирамиди или не.Или дајте ние кои сме заинтересирани да појдеме на лице место и да копнеме малце подлабоко да видиме дали ќе откриеме некој камен блок. :)

Anti Spam Master

Anti Spam Master
Член од
22 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
1
абе @crusader да копнеме не ми смета мене.
ама каде на која локација да почнеме?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
абе @crusader да копнеме не ми смета мене.
ама каде на која локација да почнеме?
Епа излезе дека повеќе ридови низ МК имаат пирамидална форма.И јас незнам од кој би почнале.Од тие што се ’’најсомнителни’’.:)
Мене тој кај Ботун кога го гледам на гугл ’рт бааѓи ми наликува на пирамида. :)

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Дали ви е преку *** или не чувајте го за вас. Јас само се надоврзав со мислењето на другите и го кажав моето.
Уште си стојам на своето дека тој дел во Ботун не е изграден од чоек, туку баш спротивно местото си е природно. А ако веќе сте запнале ојте копајте барем тогаш ќе бидит откриено прашањето за приказните и легендите шо ги имам слушано, а шо немет врска со пирамиди.:smir:

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
хммммммм....мислам дека има пирамиди у Македонија .... ете и тука у струмица каде шо се царевите кули...е тој рид многу личи на пирамида , но не верувам дека е пирамида....а може да појдеме 10 луѓе еве од овој регион радовиш-струмица па зошо да не и од подалеку и да видиме :) хахаха

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
827
мислите дека пирамидите во Босна се глупост,а тамошните копачи организираат волонтери од цел свет.....и шо мислите-априлилили е?! очигледно ги фаќа мрза луѓето па не ги читаат сите постови иако само 2-3 страни треба да прелистаат каде напоменав дека пирамида не мора да значи гробница !!! наводно тука древните народи во определен дел од денот во одреден период од годината наводно можеле да исползуваат исцелителна енергија,значи пирамидите служеле да створат некое енергетско поле за кое тие знаеле.....за пирамидите во Кина малку се знае,местата се строго забранети за посетување.....
Пирамидите во Босна воопшто не се глупост,еве ќе ти кажам и јас добив покана да отидам да копам во Високо,но нема да можам поради други планови(ми е криво ама тоа е).Инаку неколку интересни теории за пирамидите(преземено од независни извори и нецензурирани од корумпирани типови како што е Захи Хавас-секретар за антика на Египет):
1.Не служеле само како гробници за фараоните.Тие се всушност древни храмови во кои луѓето(а можеби и алиените) се засолнувале и се празнеле од негативната енергија(нешто како современа термичка бања) и се поврзувале со напредни цивилизации(како wireless интернет) каде што разменувале мислења и се консултирале за наредни чекори.
2.Нивната старост е далеку поголема одошто тврди официјалната историја(докажано со радио-карбонско датирање).Некои од нив како кинеските се стари и до 12-13.000 години.И пирамидите во египет се постари за едно 2-3000 години од официјалната верзија.
3.Поради огромната старост тие се покриени со земја,трева и дрвја и затоа на некои луѓе кои служеле војска во бившата ЈНА им се гледале некои ридови како да се пирамиди(со некои од нив лично имам разговарано) што сега и ќе се види дека е точно.

Што од сето ова е точно,ќе покаже времето,ние можеби ќе дочекаме да дознаеме,но не може само да критикуваме и да тврдиме дека тоа се "јаловина од рудници???"

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
точно така,малкумина знаат дека египетските пирамиди биле затрупани и “не постоеле“ за времето на Наполеон и неговите освојувања.....познато е дека овој берел знаења за цел познат свет тогаш,меѓутоа не и за пирамидите кои чекале некој да ги откопа

Член од
26 јуни 2009
Мислења
562
Поени од реакции
10
Пирамиди има насекаде во светот па еве босна и египед не се толку далеку од нас.Можеби имало некоја линија од Кина Индија Египед Македонија Босна итн (што значело нешто).И пирамидите небиле само гробници туку и за чистење на негативната енергија.Погледнете ја таа рекламата за таа малечката пирамида во секој дом што треба да ја имаме(за чистење од негативната енергија) зошто е баш пирамида а не коцка , сигурно има нешто во тоа.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
точно така,малкумина знаат дека египетските пирамиди биле затрупани и “не постоеле“ за времето на Наполеон и неговите освојувања.....познато е дека овој берел знаења за цел познат свет тогаш,меѓутоа не и за пирамидите кои чекале некој да ги откопа
Мислам дека си грешка.Египетските пирамиди никогаш не биле затрупани со земја затоа што околу нив има само пустински песок.Додека оние во Мексико биле затрупани со земја.

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
.

Ауу ама ја тресна оваа ..

napoleon3.jpg

Toa у позадина шо е ?

Сфингата била затрупана со песок , ама не цела за време на наполеон .. он ги сакал пирамидите и затоа наредил нивно Чистење и на Сфингата од песокот кој се насобрал од песоЧните бури и нивна реставрација

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Пирамидални, конусни, или слични вештачки творби направени од човечка рака има низ цел свет. Пирамидите во Египет се само една посовршена варијанта на истите. Најчесто нивната функција била погребална. Сепак, повеќето од нив немаат јасно дефинирана форма на пирамида, туку се едноставно купи од земја, тумби...
Англискиот збор за гробница tomb очигледно има ист корен со македонскиот тумба, значи во Англија токму ова биле тумбите - гробници.
Значи нема потреба од толкава фама, кога сосем е нормално да се очекува да се пронајде вакво нешто и во Македонија, кога тоа го има насекаде.

Еве некои пирамиди низ Европа:

http://survive2012.com/index.php/europe-pyramids.html

--- надополнето ---

http://www.world-pyramids.com/europe.html

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Има една пирамида на патот Свети Николе-Куманово, кај селото Павлешенци. Островица ја викаат. Пристапна е, но не сум бил. Вујко ми бил, и ми кажа дека имало нешто како камени тронови на врвот, но највеќе биле искршени, најверојатно од дивокопачи.

Член од
18 јуни 2010
Мислења
11
Поени од реакции
3
И во Струмица има една .. старите велат од Александар била градена .. Повеќе незнам , но ако најдам слика ке ви дадам ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom