Ова мислам и кај нас у Македонијава го имаше. У некој кафич баш точено го пиев.Budweiser темно точено
![]()
Gesendet von meinem SM-S926B mit Tapatalk
Глуво куче.Ова мислам и кај нас у Македонијава го имаше. У некој кафич баш точено го пиев.
Не сум љубител на темни/црни пива ама ова беше екстра добро.Ова мислам и кај нас у Македонијава го имаше. У некој кафич баш точено го пиев.
Одличен е темниот Бад. Исто и Козел, Бернард и Бакалар темните лагери ми се допаѓаат. Интересно што сите овие се Чешки, така да може да се извади заклучок дека ги бидува Чесите за темни пиваНе сум љубител на темни/црни пива ама ова беше екстра добро.
По ова што гледа веројатно, the first craft brewery е доста добра имаат и 2-3 локали низ БудимпештаОдличен е темниот Бад. Исто и Козел, Бернард и Бакалар темните лагери ми се допаѓаат. Интересно што сите овие се Чешки, така да може да се извади заклучок дека ги бидува Чесите за темни пива
Кога сме кај Бакалар, ова го имаше пред некој ден на стори кај увозникот нивни.
Ако донесат се ова, значи ми спремаат банкрот
@wiksa мислам дека се унгарски овие. Познати ти се?
Прегледај го приврзокот 445476
Ако, досаѓај. Баш вреди затоа што се одлични чешките пива. На сликава 5 пива имам пиено и сте во МКД.Не досаѓам повеќе со чесиве
![]()
Пред 3-4 години имав едно 40 сорти пиво одеднаш за проба. 2-3 полски беа меѓу најдобрите. Така да ништо не може да се каже така генерално.Пољаци немаат појма од пиво.
Тука Урквелот и Старопраменот се цареви. Бар за мене, пошто освен Козел и Будвар, другите ги немам пробаноНе досаѓам повеќе со чесиве
![]()
Ова е супер за парите, баш земав неколку лименки. Го даваа на попуст за 35 денари во Топ Дринкс.Еден стил што ми се допаѓа, но слабо се наоѓаат примероци (среќа што имаме наш India Pale Lager).
Нискобуџетен е, али океј.
Прегледај го приврзокот 445506