Пиволенд 2012 [29.08.2012 - 02.09.2012]

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
V

Vollstandig

Гостин
Екс-ју и турбо бендови од северот веќе се секојдневие кај нас, како што секојдневие е да се слуша нивна музика за било која веселба.
Не очекувајте добар пивофестивал, после постот на arkanex веќе излишен е секој коментар. Пивофест е фестивал на пиво, промоција на истото и пробување на различни пива, а не да се начукаш со 15 шишиња скопско, пошто го можеш тоа и секој ден.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ману Чао, Архангел и некоj добар dupstep артист со околу 50-60 денари пиво има да гори градов. За локација, јас да бев градоначалник ќе го лоцирав на стадионот на Арм

M

Moon Child

Гостин
Архангел да свират ќе има најдобра атмосфера на сва времена.
Се согласувам, само Архангел не печалат на стара слава (барем не сеуште фала Богу), и не се шлепаат 20 години на истите песни. Прават чат пат концерти, да, ама прават еднаш во 2-3-4 години. И подобро е да остане вака како што е, несакам за нив да го имам истото мислење што го имам за Нокаут на пример, што се шлепаат на истите песни од кога имав 9 години, а сега имам 22, без да извадат ништо ново. Барем да имаат некои легендарни песни а не тралалајки, да беа некој бенд што оставил трага на ММ сцена, да разберев донекаде. Ништо чудно и на Пиволендов да ги има, и пак народот ќе оди да се треска, наместо да ги бојкотира
Жити се...:rolleyes:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Покрај потврдените Бајага, Рамбо Амадеус, Елементал и неко џипси-панк грчки бенд Баилдса, јас се кладам деќа ќе има барем половина од овие: САРС, Дубиоза, Кирил, , Влатче Морал, Владо Јаневски, Кристина Арнаудова, Баклава, Конект, Негатив.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Покрај потврдените Бајага, Рамбо Амадеус, Елементал и неко џипси-панк грчки бенд Баилдса, јас се кладам деќа ќе има барем половина од овие: САРС, Дубиоза, Кирил, , Влатче Морал, Владо Јаневски, Кристина Арнаудова, Баклава, Конект, Негатив.
legen...wait for it.....and just fucking wait for it

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Си го заборавил Matthew Dekay кој редовно доаѓаше на отварање и затварање на летна и зимска шема во Колосеум едно 4 пати годишно.

S

stefi

Гостин
Ако сакам да пијам скопско од трафика ќе си купам литар и пол, а за локацијата не праам муабет нели...

V

Vollstandig

Гостин
По се изгледа организаторите на одредени манифестации се водат според веќе изработен нечиј шаблон, бендовите што ги наброи Dark King испаѓа се веќе секојдневие од било која манифестација.За пивофестот во прилеп, преговаравме со организаторите да се донесат САФ.Дечките се нафатија за 5.000 еура да настапат во полн состав, иако за организаторите беше незамисливо (Кој ќе ги слуша нив поточно кажано).

П

Паган-др

Гостин
Рамбо Амадеус имале концерт пред пиволенд во Скопје, немало на пиволенд да бидат.

M

Moon Child

Гостин
I told you so...

Него

Едни од предводниците на забавата на втората фестивалска вечер на главната бина на Пиволенд се македонските поп рок ѕвезди Нокаут. Групата своите зачетоци ги имаше во 1997ма година и ги остави во наследство на македонската музичка антологија, албумите Нокаут (1997) и До последен здив (2001), на кои се наоѓаат големите хитови ABC, Фатална опсесија, Временска машина, Би се викал те сакам, Телефонскиот број не постои, Илјада причини за крај, Мене ми припаѓаш и многу други.

2001ва последниот албум. Од 2001ва поминаа 11 години. И народот уште оди на нивни свирки каде што половината песни им се бедни преработки. Стварно неможам да се помирам со кого делам воздух. Дури иАрхангел после нив имаат извадено уште еден албум во 2003та.:facepalm:
Ова треба масовно да се бојкотира, не прават магариња во секоја можна сфера у животов. Се надевам дека нема Магија да се соберат сега по пример на овие и да си дрнкаат низ Македонија.:facepalm:

П

Паган-др

Гостин
Може да ги броиме настапите на нокаут почнувајќи на тие два во летен Колосеум пред година дена?

Слободно цитирајте го мислењето, хронолошки да ги подредиме.

1. Нокаут unplugged @ Club Colosseum - 07.09.2011
2. Нокаут unplugged @ Club Colosseum - 08.09.2011
3. Нокаут unplugged @ Метрополис Арена - 28.12.2011
4. Нокаут на Априлски Суперурбан Фестивал @ Метрополис Арена - 07.04.2012
5. Настап во Струмица - 30.03.2012
6. Настап во Штип - 12.04.2012
7. Велес Истер Фестивал 17.04.2012
8. Duran Duran - 07.07.2012
9. Куманово 16.06.2012
10. Прилеп 22.06.2012
11. Битола 11.07.2012
12. Охрид 25.07.2012
13. Гевгелија 03.08.2012

и сега Пиволенд.

Најс.

M

Moon Child

Гостин
Може да ги броиме настапите на нокаут почнувајќи на тие два во летен Колосеум пред година дена?

Слободно цитирајте го мислењето, хронолошки да ги подредиме.

1. Нокаут unplugged @ Club Colosseum - 07.09.2011
2. Нокаут unplugged @ Club Colosseum - 08.09.2011
3. Нокаут unplugged @ Метрополис Арена - 28.12.2011

...
Немораш да броиш, еве ти http://www.facebook.com/pages/Nokaut-Unplugged/182421791827490 тука пишува каде се настапуваат. Не ги читај коментарите на рајата за да не се разочараш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom