Пиволенд 2010 @ Тврдина Кале - 15-19.09.2010

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
А што е игротеката за возрасни?

:helou::helou:

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
vcera bev... miljarda luge ..losa skara, skapo pivo

udriv 1 corona i 1 haineken... i mnogu losa pleskavica od toa ZIVA

LUGE NE JADETE PLESKAVICA U ZIVA ... KE VE SKINE STOMAK CEL DEN (OZBILNO) :)

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
Досега пиев Stella, Jelen, Erdinger, Guinnes, Kilkenny (типките од шанкот :drk:), Corona, Glorsch, Staropramen, Carlsberg и уште неколку други не ми текнува сега како се викаа. За наш стандард пивата се доста скапи.

А за музиката на меин стејџот ... WTF! Редослед: Суперхикс па Гоце. Или пак Селимова/Желчевски па Поздрав Азри па Блејзери па DJ Славе.
Ај се надевам дека вечер ќе биде подобро на Трачери и на Рамбо.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Овие будали се бе? Пивото ко у кафич скапо, скарата катастрофа... Значи мора се да усереме. Организација нула.
Не ми е јасно како во продавница пиво може да биде 30 денари, а тука од 80 до 100. Шапшали, жими таквото што ќе дојдам другпат...

Ако првата година пивото беше ефтино и скарата добра, а втората само скарата добра - сега нема една позитивна работа по која би го пофалил евентов.

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
тапа артисти, тапа скара, скопско прескапо.. прашина колку сакаш

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.081
Поени од реакции
1.638
Немаат конкуренција па им се може.Пиволенд се вика, место поефтино да е пивото, они поскапо го прават.Све обратно кај нас у пм.

Важно, сите луѓе што сакав да ги видам на едно место, една од ретките позитивни работи на пиволендов.

П

Паган-др

Гостин
Од Жи-Ва еднаш јадев плескавица на Охридскиот пиво фест и од тогаш веќе не. Тоа е јајце, не плескавица. Вчера земав од Жито Вардар мислам беше убаво излезе.

За цена на пива да не коментирам. Една флаша Горско од 2 литра ни ја наплатија 250 денари, што во трафика е 89 денари. Финтата е на пиволенд/пивофест да бидат поевтини пивата, а не поскапи од обично.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Изгледа им се може па затоа се скапи со пивава. Иако глупост, намали пивата за некој 30,40 денари и место 1 пиво ке земаат 2 пива, 2-4, 4-8 итн али ете организаторите имаат друга математика. И сеа ке им остане пиво и истово ке ни го даваат на Бела Ноќ и други работи месецов...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Само јас ли си поминав убаво вчера..:) Како што и си предвидов сама на себе си отидов со друштвенцето на стејџот кај ВИП и уживав, малку денсање , малку пеење..Војче Китаноски прича сама за себе (не му е лесно ни нему)..Не видов никој што го познавав може зашто цело време уживав во свирката , а и зашто ме мрзеше да шетам.И така си завршија ВИП , и налево круг кон дома..:)
Главниот стејџ беше преполн со дечки кои поим немаа кај дошле..:)

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
А јас мислам дека Blla Blla Blla... заслужуваа поубава и подобра публика. Не е фер вака.

T

theTinule

Гостин
Ја најубаво си поминав вчера, за вас незнам :toe:

Не дека слушав музика и пиев пиво ил нешто слично...

Ме изнервира што мораше да им ги изрушиш рамениците на луѓето околу тебе (а воедно и твоите) за да се мрднеш од едно место. Мнооооогу гужва -.-

И цените на пивата ме изнервираа, исто така. Пола литро пиво, 150 денари да не речам 200. На Пиволенд сум бе ееееј ! 500 денари ми отидоа само на 3 пива -.-

Ме истурија со чаша пиво, цела бев мокра.

Озвучењето само на мејн стејџ беше како шо треба. Бев на таа долу што беше малку, катастрофа.

Какоидае. Најбоље си поминав ! :D

Член од
11 септември 2010
Мислења
101
Поени од реакции
9
Значи сите вечери сум горе и стварно се безобразни. Начекаа викенд и уште повеќе ги дигнаа цените. Вчера цената на Лашко Темно од 0.4l беше 80 денари на горниот шанк, а претходните 2 вечери беше 70.
Завчера јадев скара од Жива, ајде плескавицата беше добра, ама лебчето како цел ден да им беше старо - суво, ладно и тврдо. Не го ни стави да го згрее на скара малку.
Организација на третиов Пиволенд - НУЛА!!! :icon_excl

Kajgana Shop

На врв Bottom