Петре Чуповски убиен од страна на домашните предавници?

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Приватна Полициска Држава?

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=61242

Полицијата без судски налог и без записник денеска од А1 конфискуваше ексклузивни видео снимки од инцидентот во кој Петре Чуповски беше тешко повреден. Снимките се направени од цивилно лице со негова камера непосредно по експлозијата.

Тој веднаш по снимањето и ја понуди својата снимка на А1 Телевизија, но полицијата ја конфискуваше само неколку моменти по преземањето од страна на вработен во А1.
-------------------------------------------------------------

Прислушкуваат, крадат, лажат, и ни срам ни перде ниту пак усул имат...

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Јас да бев не му ја давав касетата, абе ако требаше ко магаре ќе јадев ќотек, под услов да беше дечкото во цивилна облека појак од мене (мада крајно се сомневам :bip: ). Не бе да нема налог не му ја давам, ако сака на гла нека се намести. Ќе си ја преснимам поштени и после можи и оро да игра. Абе нема суд ко шо треба, не смеј ова да се дешава.

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
ova e pod naredba na UDBASOT BUCKOVSKI, toj e najgolemoto ZLO za Makedonija, ako sakame Makedonij ada trgni za napred, treba bez razmisluvanje da mu letni glavata na BUCKOVSKI I CRVENKOVSKI, samo taka Makedonija ke se spasi od GAVOLOT

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Овие од А1 се навистина за стап. Испаѓа работава - кој сака може да им влезе во куќа, да им земе што сака, а тие само ќе блеат како овчички.

Барем така ми изгледаше работава на прв поглед.

Но, секое зашто си има свое затоа:

Тешко ранетиот во критична состојба е однесен на Ургентниот центар, каде доцна попладнево подлегнал на повредите. Очевидци објаснуваа дека само слушнале експлозија и дека човекот бил разнесен.

Полицијата работеше. На лице место беше и врвот на МВР без Министерот; првите луѓе на униформирана и на тајната полиција. Настраданиот Чуповски е член на Здружението граѓанска иницијатива за отповикување на Охридскиот Рамковен договор.

Во МВР не го поврзуваат инцидентот со присуството на највисоките полициски функционери на лице место. Кратко кажаа шефовите: случајно биле на ручек во близина.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=61236

Член од
18 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Петре Чуповски, роднина на познатиот македонски деец Димитрија Чуповски (еден од малкуте вистински Македонци во 19 и 20 век) , членот на Здружението граѓанска иницијатива за отповикување на Охридскиот Рамковен договор, вчера околу 14 часот загина на улицата "Народен фронт" во Скопје.

На лице место на настанот дојдоа и лично првите луѓе на униформираната и на тајната полиција УБК, Цане Чапрагоски и Миле Зечевиќ.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
И? Од кои домашни предавници? затоа што му е потомок на Димитрија? Или? Дообјасни.

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Чуповски им подлегна на повредите од експлозијата во Скопје
http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=61236

"Тогаш Чуповски извадил бомба, таа некако се активирала и му се заглавила во десната рака. Двајцата избегале, а бомбата пукнала и го разнела Чуповски." :lud: yeah, right!

Најверојатно лентата ја бараат оти, цитат: "Во МВР не го поврзуваат инцидентот со присуството на највисоките полициски функционери на лице место. Кратко кажаа шефовите: случајно биле на ручек во близина."

Член од
27 февруари 2006
Мислења
49
Поени од реакции
0
Garfield напиша:
Од кои домашни предавници? Или?
Jas kolku sto sledev i ti si protivnik na clenovite protiv ohridskiot dogovor i gi narekuvas duri i predavnici vo tvojot potpis.
Sega razbiras li od koi domasni predavnici? Osvesti se momce, Gjorce go ubi zavedeno dete kako tebe.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Garfield напиша:
И? Од кои домашни предавници? затоа што му е потомок на Димитрија? Или? Дообјасни.
Гарфилд, мајстор на боречки вештини. Замисли си, двајца се расправаат со тебе, сакаат да те тепаат. Ти, како мајстор, им вадиш бомба. Бомбата ти се лепи за рака, и сама се активира. Тепачите имаат време таман да избегаат, а ти седиш мирен, слушаш како шушти иницијалната каписла, си го кажуваш оченаш, и точка.

Те колнам во твојот менса цертификат, кажи, веруваш ли во вакви лажги со опашки?

Си размислил ли некогаш, зошто вакви работи им се случуваат на луѓе што се против рамковниот, а не на луѓе како Милчин, Макрадули, Бране итн?

И мислиш дека потомството не е важно? Дека каков бил дедо ти нема никава врска со тоа каков си ти?

Имаш ли објаснение зошто внуците на Прличев, Сугарев, Чакаларов, Попхристов и низа други илинденски војводи имаат повластени позиции и привилегиран третман во Бугарија, а зошто Павел Шатев, Ченто, Фотев, и низа други се третирани како криминалци во Македонија?

B

BushMan

Гостин
А може ли некој во кратки црти да објасни што се случило со тој Чуповски, редовно пратам вести, ама тоа никаде го нема чуено.

Homer MakeDonski

*Матриот
Член од
14 јуни 2005
Мислења
823
Поени од реакции
87
Нека му е вечна славата на Македонецот чие што тело паѓа како жртва во организираниот отпор против Фироманштината
Духот негов македонски нека вечно биде присутен како патоказ за отпорот што се раѓа за вознообнувањето Македонија

Иницијативата за отповикување на Охридскиот Рамковен договор уште посилно ќе го продолжи започнатото

Homer MakeDonski

*Матриот
Член од
14 јуни 2005
Мислења
823
Поени од реакции
87
VMak напиша:
Jas kolku sto sledev i ti si protivnik na clenovite protiv ohridskiot dogovor i gi narekuvas duri i predavnici vo tvojot potpis.
Sega razbiras li od koi domasni predavnici? Osvesti se momce, Gjorce go ubi zavedeno dete kako tebe.
Гарфилд најмалку што може е да си го смени својот потпис.Ниту тој ниту кој и да е друг немаат ниту еден аргумент во етикетирањето на Сотир.

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Абе во Вест пишуваше дека бил САМОУБИЕЦ, а нема врска...
типот сакал да ја фрли бомбата ама се испаничил и пукнала кај него во рака...
сега 10000 приказни ќе има околу ова...

Kajgana Shop

На врв Bottom