- Член од
- 25 декември 2008
- Мислења
- 867
- Поени од реакции
- 79
DA gravitaciskiot teg zamavnuva na sekoj polovina krug i toa so ista sila a po dobro objasnuvanje za toa imam dadeno vo pogoren post.E sega ima edna druga rabota ovdeka shto ne vie jasna i od mene ne vie prezentirana bideki nema soodvetno prashanje od vas za toa.Okolu trienjeto ne se zamaraj tolku bidejki trienjeto e prisutno sekade.Vo mojata mashina ima zaguba po tie osnovi no so grvitaciskiot teg sum obezbedil proces na TURI.~ VADI a zamaecot ili zamajcite go peglaat toj proces.Дали тегот кој ќе го замавнува тркалото на секој половина круг ќе мора да се враќа на почетната позиција на замавнувањето? Веројатно да. Која сила ќе го прави тоа?? При тоа таа треба да ги совлада и отпорите на триење , кои па макар употребил и најквалитетни лежишта ги има.Плус сите други отпори на системот. Како гледам тој твој систем е механички и тие отпори се реалност и мерливи. Колку и да се на прв поглед мали.Значи постојано ќе ти треба дополнителна енергија за да ги компензираш .Со тоа веќе немаш перпетум мобиле.. Во реалниот физички свет околу нас со механичка машинерија неможеш да добиеш енергија од ништо.Отпорите на триење те демантираат уште од почеток.Сепак барај некоја можност за дотур на енергија. Мислам дека отпадните топлини и температурните разлики кои ги имаш насекаде ти се единственото можно и достапно решение.
Последно уредено: