Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
И Антиќ играше со голем респект за земјава, ја пееше химната, се нервираше, даваше изјави итн. Е сега за овие не важи што не ја знаат химната и дрвана во фудбал, али за Антиќ оти рекол Фиром важи.
Факт непобитен :)
химната српска ти е само репер за изјавата на нтич од каде е,ама не ме свати.Кога ќе си ја погазиш земјата на тој начин,а камоли како овој на антич,аутоматски си леташ од репрезентација.Ако не си знаела,правило е во српска репрезентација да се пее химната.Како што е и правило да не си ја вреѓаш земјата.;)

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Може овој???????
Ја мислев на плукачите од форумов.Иначе Кире и било кој и да е спортист,нема да го исплука Перица,зашто нема играч што не бил во незгодна ситуација за политиката и сите го знаат проблемот.Сакам некој од форумов,што има повеќе од перица направено за македонија да го фрли првиот камен,па нека го ничкоса.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.729
Поени од реакции
35.554
и што ако отишол за грчки клуб да игра???отишол за негова фамилија да игра,не за моја.Никој тоа не му го забранува.Шо постигнал антич за Македонија ај кажи????баскет се игра 1 на 5 или 5 на 5????да не беше Мекејлеб,можда и ќе постигневме нешто.
Што постигнал Перо Антиќ:
Перо Антиќ е ПРВИОТ Македонец кој што стигнал до трофејот на најпрестижното натпреварување на Стариот континент, Евролигата.
Перо Антиќ е капитен на Македонската кошаркарска репрезентација која освои 4-то место на Европското првенство во Литванија.
Перо Антиќ ќе учествува на квалификациите за Олимписките игри во Лондон.

Точнооооо баскет се игра 5 на 5, и е тимска игра што значи СИТЕ подеднакво учествуваат и имаат заслуга, спрема тоа и успехот на Мекејлеб( никој не го спори неговиот допринос и игра) е заеднички успех на сите играчи заедно,

Форумските и интернет патриоти се нашле навредени од изјавата ‘‘ Фиром‘‘, е па без разлика драги патриотчиња колку нас не боли, без разлика колку грдо звучи, формално - правно Перо Антиќ е од Фиром, земја членка на ФИБА од 1993 година,
Зошто никој не се најде навреден и не почна да плука зошто нашите репрезентативци на својот НАЦИОНАЛЕН дрес на градите (место каде што треба да е испишано името на државата од која доаѓаат) кај нас пишува ВИТАМИНКА???

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
едно прашање???Финале на олимпијада,90-90 со сад,антич шутира две слободни на 2 секунди до крај.Ги дава и порачува од утре се викаме ФИРОМ???Ќе се сложиш???
Зошто побогу би се сложил?Перо неможе да ја дестабилизира работата со името која веќе е отидена у курац,можат само глуфците што седат во парламент.Вие погрешно ја усмерувате работата,не ви се криви спортистите што политичарите во Македонија се идиоти со децении.Напрај му ти држава,со стабилно име,он тогаш ако каже ФИРОМ,скини му ја главата.Вчера беше Перо,утре ќе притиснат некој друг.Абе кај бевте бре мажишта за плукање да им опнете на Агенција за Млади и Спорт,зошто нашите Кошаркари настапуваа со Витаминка дрес и официјален настап под Фиром??Или тоа несмее да се каже,ќе се лета од работа??Што не имаа муда да го бојкотираат кошаркарското,или си клекнаа сите поучени од политичарите?Абе тебе репрезентацијата ти оди под ФИРОМ,за Перо се фати.

V

Vollstandig

Гостин
Јас со ќеиф би рекол дека сум од ФИРОМ доколку земјава барем малку од малку имаше слога меѓу народот, и тргнеше на подобро, него ли МАКЕДОНИЈА од сите угнетена, омаловажена и народ кој сам меѓусебе се уништува. Затоа и никој не кренал рака на македонците долго време,знаат оти самите ќе се уништат.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.729
Поени од реакции
35.554
Гледам дека имаш добри нерви да се објаснуваш:P

Респект:cool:
Ми се гади од ‘‘хероите на тастатура‘‘, од дежурните плачковци кои освен плукање и криење зад компјутер не направиле ништо за Македонија, а си земаат за право да скокаат како петли на буниште.
Неможе никако да ме навреди фактот (без разлика колку не боли) дека ние за целиот свет практично сме Фиром,, тоа е факт и вистина која како огромен камен другите ни ја натовариле на грб и сега самите ќе си извадиме очи несакајќи да ја погледнеме вистината, Македонија членка на Обединетите нации, Фиба, и сите останати меѓународни организации е под името Фиром, и сега се нашле неколкумина безрбетници па ќе солат памет Перо ваков, Перо таков, :facepalm:

:pipi::pipi:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас со ќеиф би рекол дека сум од ФИРОМ доколку земјава барем малку од малку имаше слога меѓу народот, и тргнеше на подобро, него ли МАКЕДОНИЈА од сите угнетена, омаловажена и народ кој сам меѓусебе се уништува. Затоа и никој не кренал рака на македонците долго време,знаат оти самите ќе се уништат.
Точно, жално е со какви глупости е оптоварен нашиот народ, посебно младите.
Пола Македонија е сиромашна, преживува од ден за ден, уште малку леб нема да имаме да јадеме, и некој се уште се обидува да замижи пред таквата состојба, и да го издигне на врвот "проблемот" со изјавата на еден спортист.

Нон сенс.
Кога ќе се обединиме и ќе станеме сложни по круцијалните прашања за егзистенцијата на овој народ? Тоа е она вистинското. А не дали некој рекол ФИРОМ или Македонија. Кога ќе биде добар стандардот и ќе има за егзистенција, тогаш сите работи се гледата од друг аспект.

Ама некој треба да го разбере тоа.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Шо се уште расправате за ова ?
Точно , Перо кажа ФИРОМ , и после изјави дека бил натеран да го каже тоа. И мене не ми се допаѓа тоа ФИРОМ .. Ама тоа не е голем проблем , тоа е најмал проблем ..

Кажите ми колку Македонци имат бугарски пасош ? Знаете шо значи тоа ?
Колку Македонци ја напуштат државата секоја година ?

Јасно ви е дека ние сме најслаба држава во околината и ќе не ебат ко шо сакат ?

Па ќе повторам , ич не ми се допаѓа да видам спортист од Македонија пред цела Европа да изјави дека иде од ФИРОМ , ама тоа не е негова грешка, и да одбиеше Перо најверојатно немаше ни да биде ставен на ТВ, други се криви за тоа ..

G

Gray Foxx

Гостин
не ни ни криви ни пијаницата ни шуштачот.
криви се оние што како тебе плукаат
по својата историја и по својот народ.
од вас и со вас почнува и завршува се.
како не бил прадедоти во загоричани 1905
барем од еден ќе сме се спаселе.
Ти си човек, така? Мислам дека си!?! Ти како човек еве постоиш 20/30 години (судејќи по мислењата, ваљда 16). Е сега ти мене ми викаш дека плукам по историјата, по онаа историја во која Гоце Делчев беше предаен од македонци и Перо Антич беше критикуван од македонци.
Е сега, ти ме напаѓаш безусловно и посакуваш да не сум бил роден, го напаѓаш капитенот бидејќи кажал од која земја е со ИМЕТО ПОД КОЈА Е ЗАВЕДЕНА.
Се контрадиктираш со потписот кој ти е ставен, конкретно за делот со почит на туѓо мислење and grovel to none.
Да разјасниме, јас не плукам по Антиќ, тој е мој твој народ.
Јас плукам по сета багра на исполитизирани гнаси сосе политичарите кои не доведоа до ова дно.
Еве ти едно видео со надеж дека ќе ти разјасни многу работи во животот.
You are an old man who thinks in terms of nations and peoples. There are no nations. There are no peoples. There are no Russians. There are no Arabs. There are no Third Worlds. There is no West. There is only one holistic system of systems.
One vast and immane, interwoven, interacting, multi-varied, multi-national dominion of dollars. Petro-dollars, electro-dollars, multi-dollars, reichmarks, rands, rubles, pounds and shekels.
Hint: види ја уште еднаш сликата со Гвујо и Ставро. :icon_mrgr:

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Ти кажав, има разлика , едното е ПОДОЛГО а другото Е ПОКРАТКО, како твојот коефициент на интелегенција.
Во значењето нема разлика, а овде се бунат сите за значењето. Излези малце, прошетај,фати женска, издери се на спортски натпревар и после пишувај на форум. Форумите не се за лечење фрустрации ако другарчињата те заебавале во маало, или на школо те праќале да им купуваш цигари. Пробај тастатурата и твојот разум да ги искористиш да напишиш нешто квалитетно,паметно,разумно да сака секој да го прочита. Да пцуе и користи нискоинтелегентен речник може секој па дури и папагал. Ако си човек, докажи се.
Гитла.
за навивање и трибина з атебе сум професор.изгледајте си го видеово сите вие душебрижници за антич,па да продолжиме со дускисијата,ама до крај гледајте.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ние сме гнаса народ. Побитно за нас е кој што кажал и кој што гракнал, со тоа народот се занимава пола од тие што мрчат не ни знаат дека имаме историска шанса сега и никогаш да влеземе на Олимпијада. Со нивното труење од сите страни преку медиуми, социјални мрежи само прават штета на репрезентацијата. Гнаси.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Реплицирав зашо тоа беше наменето за мене,зашо само мотие коментари ги цитира.Морав да и реплицирам,зашо ако одговорев у нејзин стил,нема капацитет да се пронајде во коментарот.Ја сум дволоно паметен да знам дека тоа е за мене посветено.Реплицирам за цела тема за антич со аргументи,само шо некои ги избегаваат.Пишав за михајлович,после саат време ми одговорија на тоа.Стаив за панчев и енговиот потег,еве уште никој не одговорил за тоа.Очигледно дека антич е подмачкан бајаги со кеш,а не прсилиен да каже фиром.а ти ако имаш нешо за темата,да подискутираме,не си ти тој што треба да суди за мојот капацитет на мозокот.
Ајде ќе дискутираме не е проблем. Ако направиме паралела на потегот на Панчев и потегот на Перо има голема разлика
1. Во тие години спорот со името беше на почекот, сега е комплициран и во сосема друга димензија
2. Перо игра во грчки клуб, Панчев играше во Ѕвезда.
3. Зад Перо не стои никој, Перо си гради лична кариера во клубот, заработува, надвор е од државава и може што сака да каже, дали после тоа ќе испадне глуп или паметен он ќе си носи грешка, зад Панчев стоеше моќта на поранешната држава. Грците не смееа да писнат. Сосема е друго ако во тоа време мешаш политика, сосема е друго ова време ако во ФИБА мешаш политика.

Дали е подмачкан секако дека е има дговор од 2 години, дали е присилен да каже незнам. Немам намера да влагам во теории на заговор.
Ја пратам темава и не се согласувам дека аргументираш, ја би рекол навредуваш друже. Ама ти си знаеш што пишуваш доволни си возрасен се надевам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ние сме гнаса народ. Побитно за нас е кој што кажал и кој што гракнал, со тоа народот се занимава пола од тие што мрчат не ни знаат дека имаме историска шанса сега и никогаш да влеземе на Олимпијада. Со нивното труење од сите страни преку медиуми, социјални мрежи само прават штета на репрезентацијата. Гнаси.
Кога викам јас не заслужуваме ние никакви успеси, убаво ни прават Хари и компанија..

Пандев ви смета, немал кондиција, Лазаров себичел, Антиќ зборел глупости, Маленко бил женкар.. наредно?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.518
Избришани 70 мислења, доделени еден куп казнени поени за членовите кои се обидоа да тролуваат на меѓуполитичка база на темава, обидувајќи се да лизнат барем малку во партискиот шупак за прибирање на некое поенче. Баниран од тема е SuicideMessiah, кој ги повлече сите тие невкусни коментари и пцовки. Месија, само да те опоменам дека уште еден таков испад носи бан од форумот. Имам кажано дека има еден куп други форуми за партиска пропаганда, олабавете со меѓупартиски препукувања на нашиот форум.

Темата е повторно отворена, внимавајте на јазикот и не ја носете дискусијата во погрешен правец.

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Кога викам јас не заслужуваме ние никакви успеси, убаво ни прават Хари и компанија..

Пандев ви смета, немал кондиција, Лазаров себичел, Антиќ зборел глупости, Маленко бил женкар.. наредно?
да каже Хари коа ќе наместат некоја,да фатиме и ние малце.:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom