Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Перо во Олимпијакос не ја претставува Македонија, тоа го прави кога игра за репрезентација. Перо во Олимпијакос може да каже дека е и од Кина, тоа е негова кариера, негов живот, негова работа. Перо е индивидуалец кој игра во екипен спорт во друга држава. Кога Перо ќе игра во репрезентација тогаш ако каже ФИРОМ прв ќе го реметам.
Ја мајката, значи ич цеф тебе не те боли за тоа што го остварил Перо со Олимпијакос?
Ако така шо уопште се замараш тука, и така не играла репрезентацијата.
Јас на пример се радувам на успесите на Пандев, Кире и остали наши репрезентативци кои играат за нивите матични тимови, не само на успесите со репрезентациите затоа што се амбасадори на Македонија насекаде низ светот и придонесуваат за промоција на Македонија.
Перо на пример, ја испромовира fyrom и ни даде автокош.

Продужуате со дебилните оправдувања, наредна слика шо ќе ми извадиш?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мислам дека во мојате реплика реков дека треба веќе да не ги мешаме неговите чувства, односно штом не е предавник, нека не биде патриот. Зошто?

Затоа што тоа беше главното оправдување: „абе браат, професионалец е, ова за леб го прави бла бла“?

Штом е така, зошто да го величаме и да се гордеете со него како патриот?

Тоа тој го прави од патриотски побуди, или затоа што сака да си се промовира и да направи успех, затоа што е факинг про?

Тоа беше прашањето. Гордеј си се ти со него, онаков каков што е: професионалец кој игра од патриотски чувства.

Ендемичен вид е Антиќ. Србин кој игра за најшовинистичкиот тим од нашата непријателска земја, изјавува дека е од ФИРОМ, ама сепак, има тој патриотски чувства, а ние имаме краткотрајна меморија.

Praise the Lord-a!
Јас не реков во ниту еден момент “професионалец е“, ниту се обидов да го оправдам. Тоа што го направи беше глуп потег - ФАКТ. Сам себе го убијал направи со самофиромизирање. Не знам другите што зборат, јас за себе можам да кажам. Колку и да сметам дека направил грешка, нема да го плукам и да го навредувам, посебно ако до вчера заедно со другите сум го воздигнувала. А дека ја утна работата, ја утна. Но, тоа не значи дека не ја сака државава.

Дали сега ми ја сфаќаш поентата?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јас не реков во ниту еден момент “професионалец е“, ниту се обидов да го оправдам. Тоа што го направи беше глуп потег - ФАКТ. Сам себе го убијал направи со самофиромизирање. Не знам другите што зборат, јас за себе можам да кажам. Колку и да сметам дека направил грешка, нема да го плукам и да го навредувам, посебно ако до вчера заедно со другите сум го воздигнувала. А дека ја утна работата, ја утна. Но, тоа не значи дека не ја сака државава.

Дали сега ми ја сфаќаш поентата?
Да де, таман си си ти. Тебе те „одбрав“ за реплика, оти ги имаше нагласено неговите чувства и срцето на терен, иако многу работи можат да не убедат дека и тоа е знак прашалник - најинтересно, тоа може да се најде во оправдувањата на многумина од претходно, за кои јас говорев како додаток кон репликата кон тебе. :icon_mrgr:

Пшшто иначе, пак да си речам: не спомнувајте никаков патриотизам и „срце на терен“ оти, следниот пат вен ју ду ит, ке ве потсетам дека човекот е професионалец, и го прави тоа за пари/слава/промоција/др.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ја мајката, значи ич цеф тебе не те боли за тоа што го остварил Перо со Олимпијакос?
Ако така шо уопште се замараш тука, и така не играла репрезентацијата.
Јас на пример се радувам на успесите на Пандев, Кире и остали наши репрезентативци кои играат за нивите матични тимови, не само на успесите со репрезентациите затоа што се амбасадори на Македонија насекаде низ светот и придонесуваат за промоција на Македонија.
Перо на пример, ја испромовира fyrom.

Не ми ги врти зборовите каде ти виде дека јас реков ми е гајле што освои Перо, каде виде дека не се радував ?
Не збори глупости, многу јасно дека се радувам затоа што Перо освои европска круна, се надевам дека ќе се пласираме на олимпијада и дека и тоа ќе го запише во својата кариера. Ако Перо не ја промовирал Македонија низ светот незнам кој друг ја промовирал.
Го бранам затоа што е професионален спортист, местото каде што игра и актуелниот проблем кој го имаме едноставно го става во една тешка ситуација, една изјава нема да ми го смени ставот за него. Перо кажал фиром, а тие што го критикуваат пазарат во Веро и на фб имаат слики од одморите во Грција каде им ги гребат колите а на граничен премин ги тераат ознаката мк да ја покријат.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Прочитајте вреди! :)(y)
Eдно станување и одма се залепив на фб… знам дека не е нормално, но јас никогаш не сум тврдел дека сум нормален… Перо рекол дека е од фиром… истиот Перо што пееше за момчево и терасата… и како по стар Македонски обичај Перо беше објавен за предавник… си го дал г’зот под кирија на грците… и пандев го направија предавник откако вест објави дека тој се повлекува од репрезентација… Македонецот има потреба од предавници… Љубчо е предавник пар екселанс, има бугарски пасош и држи предавања на бугарски универзитети… Бранко е крив за све… тој пак е папа пар екселанс, Никола ја закопал македонија со споменициве и според опозицијата е квазипатриот… за да не му биде досадно на македонецот, истиот треба да има по еден предавник на располагање…
Во септември Перо беше херој… сега за некои е предавник… еве вака:
Дали голем број Македонци одат во Грција на одмор секое лето? одат! Зошто е ефтино… тогаш никој од нив не се замара дека поради Грција и пар недоделкани политичари се уште за белиот свет со исклучок на Русија ако не се лажам сме фиром…
Така да пријатели, ајде да не драматизираме… Перо Антиќ рекол дека е од фиром… целиот наш живот е поранешно Југословенски, па никој не крена два прста да се побуни… никој не се буни против кичерајот од север, за кој македонецот дава и последен изработен со многу пот денар… никој не се буни против тоа дека тапкаме во место веќе 20 години и нема ни трошка патриотизам, ниту во власта ниту во народот… никој не се побуни кога бранителите од 2001 година требаше да ги враќаат парите од оштетите… во македонија никој никогаш не се буни… во македонија се чека некоја фаца да направи погрешен чекор и истата да биде исплукана и исмејувана… јас мислам дека патиме од некој многу тежок комплекс… ете пред време сите и се смееа на калиопи дека била дрво англиски… па како да си ја крене популарноста кога на македонската фејсбук сцена стапна јоксимовиќ и неговата песна за која некои викаат дека е плагијат… овде е така, понекогаш треба да се изглупираш за да те забележат…
Во петокот имаше протест против операцијата монструм… беше демолирана една автобуска постојка и скршени неколку стакла на зградата на владата…
Завчера имаше протест, контрапротест… и така во денови на жалење од мизеријата и во протести ќе ни поминува поранешно југословенскиот живот… до следниот настап на некоја дроља која пее за гаќице и брусхалтери…
во истото време источниот дел на Македонија се претвора во пустината невада… македонците бегаат од Македонија… а Македонија ќе биде вечна се додека во неа живеат македонци…
Имаме многу по важни прашања за решавање… едни белци овде се побели од другите белци… аршинот не мери како што треба… е тоа е проблем во врска со кој треба ама многу убаво да се размислиме…
охи Македонија, скопје… грција xxi век… ама тоа не им смета на некои да им ги полнат помочаните одморалишта…
Сите сме на некој начин предавници… време е некој да не научи како да станеме херои…изгледа сами не можеме.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ај бе не се прајте на тошо, сите што хејтате дека Перо изјавил дека е од ФИРОМ.

Па големо такво. Јас сум убеден дека сите од вас ќе се пишат дека се од ФИРОМ за подобра плата или пар илјади евра.

Смешно е да го хејтаме човекот. Си го заработува лебот во Грција и во ред е сосема неговата изјава.

Нашето име е политички проблем, не е проблем на македонскиот и грчкиот народ.

Премногу не оптоварија со овој проблем за да ги оттргнат нашите мисли од другите битни проблеми - лошата економска состојба, сиромаштијата, и секако внатрешниот непријател шипците.

Антиќ си е супер. Камо среќа да имавме еден куп Антиќи, кои ќе даваа изјави дека се од ФИРОМ а ние да освојуваме медали на европски и светски првенства.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.768
Поени од реакции
12.104
А ако кажел Македонија демек ќе го избркаат од клубот?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Не ми ги врти зборовите каде ти виде дека јас реков ми е гајле што освои Перо, каде виде дека не се радував ?
Не збори глупости, многу јасно дека се радувам затоа што Перо освои европска круна, се надевам дека ќе се пласираме на олимпијада и дека и тоа ќе го запише во својата кариера. Ако Перо не ја промовирал Македонија низ светот незнам кој друг ја промовирал.
Го бранам затоа што е професионален спортист, местото каде што игра и актуелниот проблем кој го имаме едноставно го става во една тешка ситуација, една изјава нема да ми го смени ставот за него. Перо кажал фиром, а тие што го критикуваат пазарат во Веро и на фб имаат слики од одморите во Грција каде им ги гребат колите а на граничен премин ги тераат ознаката мк да ја покријат.
Не ти ги извртев зборовите, туку по некоја логика чим не те погодила изјавата негова само поради фактот што играл за гејски тим значи дека тебе ти е битно само тоа што он го остварува со репрезентацијата. Стварно не сакам да се натегам околу неговата прмоција на МАКЕДОНИЈА, ама кажав дека сета таа досегашна промоција он сега ја урна у вода, потоп им напраи. Слично ко Кирца на времето, за шо и ден денес не ребраат гејците. Али Кирца беше политичар, па настрана тоа нека е.

За професионализмот:
Пшшто иначе, пак да си речам: не спомнувајте никаков патриотизам и „срце на терен“ оти, следниот пат вен ју ду ит, ке ве потсетам дека човекот е професионалец, и го прави тоа за пари/слава/промоција/др.
И уш една дебилна ствар со која го правдате испадов, ја на пример никад не сум бил на шопинг и летување доле таму. Дали тоа ми дава право да кажам дека уопште не ми се свиѓа ова што Перо го кажа?

И уште еднаш ќе кажам, Перо сета своја работа да се прикаже како човек кој ја сака својата земја, кој ја сака Македонија му падна у бездна само поради една глупост која не сакаше да ја преќути. Ако сака да биде наш македонски херој, нека направи нешто поради што сите ние ќе заборавиме на оваа негова глупост. У спротивно е лицемер.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
А ако кажел Македонија демек ќе го избркаат од клубот?
Антиќ има потпишано договор ако каже Македонија веднаш добива клоца. Си го дал газот под кирија тоа е тоа.

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Колку чуден селективен народ, значи тоа е нешто неверојатно.
Како прво, Перо не отиде да ја претставува Македонија, туку на некој начин Грција, а за Грција се знае кои сме.
Второ, кога нашиот свет владетел Гујо или некој од неговата багра (или пак оние спротивните, сеедно) ке отиде на некој самит и кога пред него ке бапнат ливче со ФИРОМ зошто тогаш него не го сметате за предавник кој треба да се беси на плоштад?
Само да се плукало...
--- надополнето: 14 мај 2012 во 12:26 ---
Зошто дебилно оправдување? не е оправдување туку споредба за да се види глупавоста и селективноста на поедини грагани.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.768
Поени од реакции
12.104
Антиќ има потпишано договор ако каже Македонија веднаш добива клоца. Си го дал газот под кирија тоа е тоа.
Не верувам да си дозволеа грците да губат играч во најважните 2 утакмици во сезоната поради политика. Плус веќе окрка 600 000 евра Перо за плата во првата сезона па го боли цеф сега дали ќе го избркале. Си се обезбеди за 3 генерации. И претходно печалел а и ќе печали така да не е работата дека без леб ќе останел ако кажел Македонија како што некои сакаат да прикажат овде. Нејсе....македонска работа. Ионака никој не те тркала овде во мизернава ни државичка така да на здравје нека му се уште 600 000 евра во наредната сезона. Само си ја уништи гордоста

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Добро бе да му ебам мајката првпат ли му е на Перо да игра за грчка екипа? Не, има играно и порано така да знае добро како стојат односите за/околу таа тема.
Сигурно не е малоумен и во моментот кога потпишал договор со Олимпијакос седнал и со таа келавата глава размислил што и како може да се деси, да ги разглоби ситуациите и можните конфликти.
Бил професионалец? Па што ако бил, него професија му е играње кошарка А ОСНОВНО ЧОВЕЧКО ПРАВО Е САМООПРЕДЕЛУВАЊЕ И ИЗЈАСНУВАЊЕ КАКО СЕ ЧУВСТВУВА.
Имал фамилија, деца за прехранување стварно за греота пари има направено до сега во кариерата па ако го избркаат од грција социјален случај ке биде. Класичен нонсенс муабет е тоа.

Со години се бориме ние, протести правиме DONT YOU FYROM ME, штампавме маици, материјали, за сами себе да се заебеме.
Финалето сигурно го гледаа неколку милиони гледачи сигурно, подобра шанса од тоа за промоција и искажување на цврст став по секоја цена пропуштивме...

Договорот му е 2 години 750к веќе лапна, и да му го раскинеле договорот пак ке си земе оштета од неколку илјади евра, на крај краеви 200 000 македонци ке му донираа по едно евро за потегот, нели дека фамилијата да му ја прехраниме.

Вака си продолжи македонската приказна, се усра и се избламира па следниот ден се сликаше гордо со знамето и со гркот до него.

хахаха, лицеремство и дволичност на секој чекор...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Зошто дебилно оправдување? не е оправдување туку споредба за да се види глупавоста и селективноста на поедини грагани.
Зашто со цел памет споредувате политичари и спортисти. Нешто што за мене е неспоредливо и каде-каде спортистите треба да бидат дијаметрално различни од политичарите и да имаат далеку поголемо патриотско чувство кон својата земја.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom