Прочитајте вреди!
Eдно станување и одма се залепив на фб… знам дека не е нормално, но јас никогаш не сум тврдел дека сум нормален… Перо рекол дека е од фиром… истиот Перо што пееше за момчево и терасата… и како по стар Македонски обичај Перо беше објавен за предавник… си го дал г’зот под кирија на грците… и пандев го направија предавник откако вест објави дека тој се повлекува од репрезентација… Македонецот има потреба од предавници… Љубчо е предавник пар екселанс, има бугарски пасош и држи предавања на бугарски универзитети… Бранко е крив за све… тој пак е папа пар екселанс, Никола ја закопал македонија со споменициве и според опозицијата е квазипатриот… за да не му биде досадно на македонецот, истиот треба да има по еден предавник на располагање…
Во септември Перо беше херој… сега за некои е предавник… еве вака:
Дали голем број Македонци одат во Грција на одмор секое лето? одат! Зошто е ефтино… тогаш никој од нив не се замара дека поради Грција и пар недоделкани политичари се уште за белиот свет со исклучок на Русија ако не се лажам сме фиром…
Така да пријатели, ајде да не драматизираме… Перо Антиќ рекол дека е од фиром… целиот наш живот е поранешно Југословенски, па никој не крена два прста да се побуни… никој не се буни против кичерајот од север, за кој македонецот дава и последен изработен со многу пот денар… никој не се буни против тоа дека тапкаме во место веќе 20 години и нема ни трошка патриотизам, ниту во власта ниту во народот… никој не се побуни кога бранителите од 2001 година требаше да ги враќаат парите од оштетите… во македонија никој никогаш не се буни… во македонија се чека некоја фаца да направи погрешен чекор и истата да биде исплукана и исмејувана… јас мислам дека патиме од некој многу тежок комплекс… ете пред време сите и се смееа на калиопи дека била дрво англиски… па како да си ја крене популарноста кога на македонската фејсбук сцена стапна јоксимовиќ и неговата песна за која некои викаат дека е плагијат… овде е така, понекогаш треба да се изглупираш за да те забележат…
Во петокот имаше протест против операцијата монструм… беше демолирана една автобуска постојка и скршени неколку стакла на зградата на владата…
Завчера имаше протест, контрапротест… и така во денови на жалење од мизеријата и во протести ќе ни поминува поранешно југословенскиот живот… до следниот настап на некоја дроља која пее за гаќице и брусхалтери…
во истото време источниот дел на Македонија се претвора во пустината невада… македонците бегаат од Македонија… а Македонија ќе биде вечна се додека во неа живеат македонци…
Имаме многу по важни прашања за решавање… едни белци овде се побели од другите белци… аршинот не мери како што треба… е тоа е проблем во врска со кој треба ама многу убаво да се размислиме…
охи Македонија, скопје… грција xxi век… ама тоа не им смета на некои да им ги полнат помочаните одморалишта…
Сите сме на некој начин предавници… време е некој да не научи како да станеме херои…изгледа сами не можеме.