M
Mario Gómez
Гостин

Гледам ти си спремен да играш за Македонската репрезентација.И да играш мајсторе,првин речи им на Државниот врв,да се представуваме под Македонска репрезентација.Откако ќе успеат во тоа,слободно играј за македонската репрезентација.Отсега нека настапува за ФИРОМ, а не за МАКЕДОНСКАТА репрезентација.
Предавниците на своите држави
Поштено ме изнасмеа!И ај после не речи дека грциве не се педери.
Не постои Македонска репрезентација, ФИБА не те признава како Македонија како ФИРОМ те признава. Тоа не ти смета повеќе од тоа што го кажал Перо ?Отсега нека настапува за ФИРОМ, а не за МАКЕДОНСКАТА репрезентација.
Добро, ќе разберете дека дебилни се тие причини поради кои го браните испадов негов?Не постои Македонска репрезентација, ФИБА не те признава како Македонија како ФИРОМ те признава. Тоа не ти смета повеќе од тоа што го кажал Перо ?
Поштено ме изнасмеа!
Не треба никогаш да се избрзува со реакции. И јас најверојатно некогаш избрзувам, а не треба. Кога прв пат чув за ова, мојата реакција беше: “Аман бе Пероо бе, зашто бе Перо?“, Глупо се осетив јас, но во ниеден момент не ми падна на памет да земам да го ругам, да му посакувам да скрши нешто (мислам малце усул треба да се има), да го пцујам и да го викам предавник, затоа што истиот тој човек ги даде душата и срцето на терен и со дела покажа колку му значи Македонија. Знамето е таму, го виделе сите. А Панчев... Панчев е едно друго време, други услови, други околности, што секако дека е и тоа за поздравување, ама има разлика.
Дали кикснал? - Несомнено ДА, ама нема потреба од толку тешки зборови и навреди упатени кон него, зашто нема сила што може да ме разубеди во тоа колку Перо ја сакаа оваа држава и дека на квалификациите ќе направи се во негова моќ за да придонесе да се пласираме.![]()
Не ме разбираш - јас велам дека е КИКС, дека не му требаше ова, ама нема да го плукам и да го навредувам, затоа што сум убедена дека ја сака државава многу повеќе од некои други и има повеќе направено за Македонија од истите тие.Бидејќи изјавите кои го оправдуваа од претходно се темелеа на неговата професионалност, и тебе и на другите ке ве замолам, штом е таква работата, дане ја мешаме неговата професија со национални и патриотски чувства, односно - тој се бори кога игра за Македонија, не за ВАС, односно не од патриотски причини, туку заради тоа што е професионалец = си се промовира, и сонот на секоја про спортист е да има успеси = олимпијада.
Перо во Олимпијакос не ја претставува Македонија, тоа го прави кога игра за репрезентација. Перо во Олимпијакос може да каже дека е и од Кина, тоа е негова кариера, негов живот, негова работа. Перо е индивидуалец кој игра во екипен спорт во друга држава. Кога Перо ќе игра во репрезентација тогаш ако каже ФИРОМ прв ќе го реметам.Добро, ќе разберете дека дебилни се тие причини поради кои го браните испадов негов?
У ОН сме под референца, ама не познавам никој од народов така да се идентификува у странство.
Разберете дека ова беше непотребно од негова страна и крај. Нека се обиде оваа прљавштина да ја избрише некако у спротивно не знам зашто би ми биле мили неговите успеси.
Вака сега...Перо во Олимпијакос не ја претставува Македонија, тоа го прави кога игра за репрезентација. Перо во Олимпијакос може да каже дека е и од Кина, тоа е негова кариера, негов живот, негова работа. Перо е индивидуалец кој игра во екипен спорт во друга држава. Кога Перо ќе игра во репрезентација тогаш ако каже ФИРОМ прв ќе го реметам.
![]()
Мислам дека во мојате реплика реков дека треба веќе да не ги мешаме неговите чувства, односно штом не е предавник, нека не биде патриот. Зошто?Не ме разбираш - јас велам дека е КИКС, дека не му требаше ова, ама нема да го плукам и да го навредувам, затоа што сум убедена дека ја сака државава многу повеќе од некои други и има повеќе направено за Македонија од истите тие.
Не го оправдувам тоа што го направил, навистина не ми е јасно како УСПЕА да го прочиташ тоа, стварно ми е преку глава на форумов секој да си чита како него му одговара.
Реков дека е кикс, дека ми падна глупо, ама за разлика од некои јас нема да го вреѓам. Не плукам таму каде порано сум викала Браво. (а и верувам дека ќе има уште настапи за Браво)
Мене исто ми е и да го изговориш и да стои закачено на тебе на берзата во Њу Јорк. Перо гради кариера како професионалец во клуб во странство. Другиов е претставник на цела нација.Вака сега...
Има многу голема разлика од само FYROM и од FYR Macedonia.