За ова имаш пиво од мене на идна собиранкаКе кажам само ова у кратки црти. Пред да почнете да плукате по некој погледнете се прво ВАС. Најмногу мислам за тие што идете на одмор летување у Грција и на шопинг у Солун. Па вие си го продавате први газот и ве ебат како пички а сите ќутите додека го бањате вашиот газ у Грчкото море се претставувате како гости од Србија или не знам каде за да не ве ебат многу. Кога идете за шопинг или на море на граничен премин пак ве ебат како животни не ви го ни гледаат пасошот зашто за нив не постоите преминувате граница на обичен лист а сега сте нашле да плукате по друг. Ако мислите дека серам без врска по форумов прашајте ги прво мнозината од нашиот ни мил главен Град СК посебно оние вообразените за кои сите ние од останатите градови у МК сме провинцијалци и селани а они се големи патриоти и граѓани. Прашајте ги и новопечените Бизнисмени и Авганистанци ( Авганистанки ) ги имам таквите околу мене еден кур патриоти на муабет и јаки на зборови и тастатура а у живо се пичкици. Па се знае после кога ке ги прашаш сите у глас кажуваат како Скопска Шема е Грција како Авганистанки кои до вчера продаваа патлиџани на пазар сега идат на шопинг у Солун. Па прашајте се прво од вас дали има такви па плукајте по друг. А и уште ова ке заборавев НАЈЧЕСТО се вадат дека Грција била блиску па затоа и евтино било а морето било прекрасно ова од што имам слушнато. Немам идено и да им се мочам у морето и блискоста кога неможам да влезам со МКД пасош и да кажам дека сум од МАКЕДОНИЈА а они да ме ебат ја да ќутам и да им го полнам џебот епа не фала.
Да, тоа е капитенски став, македонски, храбар.......... Кажи од било каде си )))) битно ние ќе знаеме кој си хахахахахаха цел живот си патиме од истотоАко сака нека каже и дека е од Тунгузија, само нека придонесе да се пласираме на Олимпијада.
И шо ако му даваат пари, тоа значи дека треба да се гази себе си ?Леле колку примитивциии ...Значи човекот е професионален спортист,игра за пари и по правилата на оние кои го плаќаат,што не е јасно???Од љубов може да игра за репрезентација...кариера си е кариера и пари си се пари...Размислете малку "патриотски" кога идете на шопинг,да купите 10 евра поефтина облека за да можете да облечете нешто саглам на себе,зашто не купувате од МК??...Аман луѓе политиката е на политичарите...остајте го човекот нека игра кошарка и нека успее во животот,ќе биде некогаш во позиција да го каже она што го мисли,без тоа негативно да се одрази на неговата кариера.
Шефе,кажи му на Грујо,Бане и компанија кои не ебат со децении,на Чиро не му кажувај,он си знаеше највеќе.Е*аа име и знаме и род и пород.Што ви е крив Антиќ,коа пемиеот на джавата се уби од молење во НАТО да не примат под ФИРОМ.Која блескава иднина мајсторе,ни се посраа у сред град,извикуваат голема албанија,ти за Антиќ збориш.Оф мори мајко,се патриоти.И шо ако му даваат пари, тоа значи дека треба да се гази себе си ?
Зар парите се толку голема причина да се срамиш да кажеш од кај доаѓаш и сам себе да се навредуваш ?
Со вакви ставови ни следи блескава иднина...
Незнам за другите што одат на шопинзи и на одмори на југот, ама мене кога гледам како некој што треба да ја претставува Македонија на некои големи натпреварувања се срами да каже од каде доаѓа ме боли. Ниедни пари нема да ја ублажат или тргнаат таа болка !!
А кој е тој што не иде на шопинг и одмор во Грција???Можеби се некои 20%.Колкав процент од Македонците од градовите од јужна Македонија работат во Грција??Убаво кажав,политиката е за нашите политичари "патриоти" . НЕ СЕ СРАМИ ,туку ако го каже тоа што го сака нема да игра по правилата на ФИБА и тимот за кој игра,следствено на тоа,кариерата ќе му иде во негатива...Нека успее Перо!Ќе дојде некогаш моментот кога ќе го каже она што го мисли!И шо ако му даваат пари, тоа значи дека треба да се гази себе си ?
Зар парите се толку голема причина да се срамиш да кажеш од кај доаѓаш и сам себе да се навредуваш ?
Со вакви ставови ни следи блескава иднина...
Незнам за другите што одат на шопинзи и на одмори на југот, ама мене кога гледам како некој што треба да ја претставува Македонија на некои големи натпреварувања се срами да каже од каде доаѓа ме боли. Ниедни пари нема да ја ублажат или тргнаат таа болка !!
У конкретниов случај збориме за Антиќ, а не за Грујо, Бранко или некој друг, а тоа дека Грујо молел или не не ме интересира мене ме интересира тоа што Грујо и покрај тој голем притисок што го има уште се нема согласено на промена на името, ама да не завлегуваме у таа тема. Тоа со Албанците уопште нема да го коментирам зошто ептен ќе забегаме од темата.Шефе,кажи му на Грујо,Бане и компанија кои не ебат со децении,на Чиро не му кажувај,он си знаеше највеќе.Е*аа име и знаме и род и пород.Што ви е крив Антиќ,коа пемиеот на джавата се уби од молење во НАТО да не примат под ФИРОМ.Која блескава иднина мајсторе,ни се посраа у сред град,извикуваат голема албанија,ти за Антиќ збориш.Оф мори мајко,се патриоти.
Еве ја не идам у тој дел од светот ни на шопинг ни на одмор, а за тоа уште колку има такви како мене незнам, ама се сложувам со тебе дека е мал тој процент. Мене ми е мило што Антиќ има можност да игра во голем клуб и еве и сеа се радувам што ја освои Евролига ама ме боли кога слушам некој друг ја нарекува мојата земја фиром, а уште повеќе боли кога Македонец сам си кажува дека од таму потекнува...А кој е тој што не иде на шопинг и одмор во Грција???Можеби се некои 20%.Колкав процент од Македонците од градовите од јужна Македонија работат во Грција??Убаво кажав,политиката е за нашите политичари "патриоти" . НЕ СЕ СРАМИ ,туку ако го каже тоа што го сака нема да игра по правилата на ФИБА и тимот за кој игра,следствено на тоа,кариерата ќе му иде во негатива...Нека успее Перо!Ќе дојде некогаш моментот кога ќе го каже она што го мисли!
да..... и си ги погази вредностите за парите........ сега барем го знаеме каков е ...... патриотизмот му имаше цена..... капитенскиОн си освои титула прави нешто продуктивно вие хејтајте го на форум до утре.
Не ми е јасно што се чудите,Антик јас сум го знаел од секогаш дека не осекал ништо посебно према Македонија а и да ви кажам искрено ич кур не ме боли што кажал ФИРОМ,Перо не е никаков фактор според мене.да..... и си ги погази вредностите за парите........ сега барем го знаеме каков е ...... патриотизмот му имаше цена..... капитенски