Перверзниот Гоогле транслејт

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Дечки, работава е сериозна!
Да прекинеме со заебанциите и да почнеме да придонесуваме кон подобар Google Translate.
За општо добро. Толку време чекавме на услугава, што сега би било грев на ваков начин да ја третираме.
Предлагам и ги замолувам администраторите да ја избришат темава. И сите заедно да работиме и да го направиме преведувачот подобар.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Предлагам и ги замолувам администраторите да ја избришат темава. И сите заедно да работиме и да го направиме преведувачот подобар.
Работиме де. Ги истакнуваме грешките, за да знаеме што треба да правиме во насока да го подобриме.

И не претерувајте, Google Translate е само обична помош, најелементарна за наједноставни текстови. Не правете магаре од мува.

Постои начин да се истестира, или плаќање на некој да сработи нешто, ако веќе Гугл го објавува. Јазик имаме, кодифициран, среден, заведен, со идиоми и фрази. Сленг на гугл нема да преведете.

Пивце1, наместо да трошиш време тука објаснувајќи некому каде греши, повели и работи и понеси го ласкавото признание за подобрување на преводот на Македонски јазик на гугл транслејт. Сериозен сум.

Кул.

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Дечки, работава е сериозна!
Да прекинеме со заебанциите и да почнеме да придонесуваме кон подобар Google Translate.
За општо добро. Толку време чекавме на услугава, што сега би било грев на ваков начин да ја третираме.
Дада супер е опцијата па дури може и да им се додаде подобар речник ако некој мисле дека не е како што треба
Contribute a better translation

А иначе ни српскиот ни хрватскиот ни сите други останати не се баш толку прецизни...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Мене малку ме чуди тоа Google-от, зашто не направиле пример, сугестија за некој превод да може да даде исклучиво некој што е од Македонија (преку проверка на IP адресите ќе се знае кој од каде е)

Неможе сеа, на нешто толку многу распространето (Google) да си играм мајтап со тоа што ќе си преведувам што сакам од што сакам.
Може и војна да испадне така помеѓу две држави :)

EDIT: За доброто на сите нас, подобрете го преводот преку ова.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Не плукајте по Транслејтот на Гугл, туку во нашата немоќ да се зафатат што поголем број на преведувачи кои што ќе преведат голем број на зборови, фрази и реченици и ќе ги вметнат во транслејтот за да работи подобро. И ова е супер што го имаме. Значи секој кој може да даде допринос во ова треба да се зафати и да помогне македонскиот Гугл транслејт да работи подобро.

А

Ајсшутер

Гостин
Скоро сите зборови што беа грешни во темава ги преправив кликнав „Contribute a better translation“ и го напишав правилно ај белким ќе го средат наскоро.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Аајдеее јас не сум знаел за ова бе...претерале...

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
е стварно не се смејте повеќе доста беше. важно имаме преведувач каков таков :toe:

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16

Оваа комета, која верува дека е Nissim Нибиру, би требало да има нарушувања во нашиот Сончев систем, поради неговата маса и гравитационо се повлече

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

T

theTinule

Гостин
Хахаххаха:)

Абе факинг збор од наш речник ли е?! Ах таа Гугл:pos2:
Ако приметите не го бива ни за од другите на пр. од англиски на турски незнае дапреведе така да....добро е и што не има во листа...

Kajgana Shop

На врв Bottom