Педофилија

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Педофилијата е нарушување. Секое однесување што отстапува од нормалното однесување е патолошка состојба. Тоа не е болест, бидејќи болеста може да напредува, да се лекува, додека педофилите ниту напредуваат ниту се лекуваат. Кај педофилите сексуалниот нагон е насочен кон деца од спротивниот, но и од истиот пол. Може да биде хомосексуална и хетеросексуална педофилија, тоа е нарушување на личноста во нагонската сфера.
Педофилите се невпечатливи, најчесто добро го познаваат законот и внимаваат да не го прекршат. Успешно ја кријат својата склоност, за која знаат дека е забранета и се казнува со закон. Покрај тоа, обично педофилите се добро образовани, а понекогаш, може да станува збор и за генијален ум. Во принцип, педофилите не прават проблеми, успешно се кријат се до моментот кога ќе дојдат во судир со законот. Со текот на времето попушта и нивното внимание, а ги надвладуваат и чувствата, прават кривично дело, и само во таков случај бараат стручна помош.

Како би ја објасниле вие педофилијата? Дали станува збор за болест, нарушување или...? Постојат ли посебни причини за појава на ова нарушување? Имаат ли врска гените, односно дали можеби станува збор за наследно нарушување?
Точно ли е дека најголем процент луѓе што злоупотребуваат деца се оние кои се во најголем контакт со нив?

П.С. Не знаев каде ја да отворам темава. Се мислев за здравје, брак и љубов и секс. Ја отворив тука, затоа што некои сметаат дека педофилијата е сексуална ориетација - што и баш не се согласувам со тоа. Ако не се согласувате да е тука преместете ја на правото место.:wink:

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Dzver напиша:
pedofilija-BOG da cuva...:cuc:
Избегнувајте вакви коментари..
Имам поставено прилично многу прашање и сакам одговор на истите.:icon_lol:
Со вакви постови не се развива дискусија. Зошто на пример бог да чува? Дај образложение испровоцирај да ти реплицира некој.. кажи го својот став во неколку реченици, од нас зависат квалитетните дискусии не го заборавајте тоа.:wink:

Член од
30 декември 2005
Мислења
1.190
Поени од реакции
5
Mi doagja da povrakam................. ajde delete na ovaa mislenje.....

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Јас мислам дека педофилите треба да ги палиме на плоштад, ама малце по малце да ги палиме, 3-4 дена да им трае смртта. Тие се заболени лица, ментално пореметени од кој општеството нема никаква корист (немора да значи) и прават штета, дефлорираат малецки 3-4 годишни девојчиња.

неофицијално:
Осудените педофили во македонија ги носат во затворот во шутка и ги ставаат во самица не поради кривичното дело бидејки другите затвореници ги малтретираат

Мари

...
Член од
31 декември 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
0
PEdofili..pa toa treba da se izbrka od cela makedonija....sto e toa vo pestaloci pedofil se pojavil..uste direktorkata vika deka bil dedo koj cekal da si go zeme vnukot pa mu se primocalo i otisol vi zensko vece..toa ne e tocno..+ pisuvase deka toj covek ili dedo celo vreme se vrtkal okolu skoloto..pa taa direktorka treba da se izbrka..

маци

единствена***
Член од
3 јануари 2006
Мислења
88
Поени од реакции
0
mari напиша:
PEdofili..pa toa treba da se izbrka od cela makedonija....sto e toa vo pestaloci pedofil se pojavil..uste direktorkata vika deka bil dedo koj cekal da si go zeme vnukot pa mu se primocalo i otisol vi zensko vece..toa ne e tocno..+ pisuvase deka toj covek ili dedo celo vreme se vrtkal okolu skoloto..pa taa direktorka treba da se izbrka..
Pedofrilite treba da se stavat vo eden vid na zatvor. inaku mari ima pravo, vo pestaloci imalo pedofil, a inaku direktorkata e za nikade. Pedofilite se bolni luge, treba da se stavat vo zatvor se dodeka ne se izlecat. Kon pedofilite ne treba da imame milost i zal bidejki tie se nesto najloso sto postoi.:costumed2 :party2: :violent1: :zid: :pishtoldz

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
a be so znam...ne mislam deka pedofilijata bi pretstavuvala nekoja bolest....a nitu ni seksualna orientacija....mislam deka nemozam da dadam nekoj odgovor na bilo sto..bidejki ne sum go iskusil toa i ne znam ustvari sto e poentata...ako ima nekoj hrabrost da se iskaze deka e pedofil.... :) .. moze toj da kaze.... :wink:

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Ете. Пак ќе ги палат на плоштад, ќе ги колат, убиваат. Не, не чини така. Педофилијата е сосем нормална работа, исто како и инцестот.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
ваљда е некое пореметување на хормони, појма немам

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Imam edno drugarce od osnovno skolo i zivee kaj Gradska Bolnica kaj tie visokite kuli i si vleguva vo lift so eden nepoznat covek okolu 20-30 godini!I posle coekot go prasuval kako si ova ona i pocnal da go faka za k*r mu gi sobleklo pantalonite itn.Koga ni go kaza vo skolo nie site se smeevme ama sepak e jezivo da ti se sluci toa!

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Гижо напиша:
ваљда е некое пореметување на хормони, појма немам
Ваљда е така..
Причините за педофилија најчесто се непознати, како што е случајот со хомосексуалноста. Таа состојба може да биде вродена, а може да биде и научена, односно стекната. Понекогаш се јавува како обична навика, а тоа е најчесто случај кај поголемите деца, на 12, 13, 14-годишна возраст, кои имаат одредени сексуални обележја. Со манифестирање на своите нагони задоволуваат одредени потреби, па затоа го повторуваат чинот, кој подоцна преминува во навика. Значи, тоа може да биде научено, но може да биде во склоп со психоза, па дури и со шизофренија или, пак, едноставно да станува збор за вродено нарушување. Ама се мислам дека педофилијата како нарушување се јавува за време на пубертетот. Јас барем вака мислам..:icon_roll

vlatko напиша:
Imam edno drugarce od osnovno skolo i zivee kaj Gradska Bolnica kaj tie visokite kuli i si vleguva vo lift so eden nepoznat covek okolu 20-30 godini!I posle coekot go prasuval kako si ova ona i pocnal da go faka za k*r mu gi sobleklo pantalonite itn.Koga ni go kaza vo skolo nie site se smeevme ama sepak e jezivo da ti se sluci toa!
И тој дозволил типот да го фаќа за кур!?:icon_eek::lud:
Што не го пријавил туку вас ви кажал на школо? Е не ги сфаќам луѓево жими се..:icon_eek:

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
nemam ama nishto protif pedofilijata ozbilno toa e kako shto kaza gizo poremetuvanje na hormoni valjda ili nekoj 2 pubertet valjda gi puka i sakaaat pomali mozda moe mislenje

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
dajdo напиша:
nemam ama nishto protif pedofilijata ozbilno toa e kako shto kaza gizo poremetuvanje na hormoni valjda ili nekoj 2 pubertet valjda gi puka i sakaaat pomali mozda moe mislenje
Ти ова сериозно!?!?
И за тебе некој 40 годишен да се ебе со некоја 12 годишна е нормално!?
Само затоа што е хормонално пореметување? Дајдо бе!?:icon_eek::lud:

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
dajdo напиша:
Izgleda ti neso ne si aren denes. Kako mozes da kazes vakvo nesto?!
Isto ko utre kerka ti da ja pleska nekoj 50 godisen koa ona ke bide 12-13....c c c c c
SVASTA !:icon_eek::icon_eek::icon_mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom