Паѓа ли рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ?

Паѓа ли ...рејтингот на партиите?

• Вкупно гласачи
    188
B

Borg_Drone

Гостин
Ако сакаме странски инвестиции, треба нешто повеќе од намалени даноци и сл. треба инфраструктура, а гледам наместо инфраструктура, споменици и цркви.
Секоја чест за тоа што ги намалија даноците, но ако сакаат инвестиции треба повеќе од тоа, и јас предлагам наместо да се замараат со глупости во моментов, да се фатат да ја средуваат инфраструктурата, со тоа ќе се отворат (и во време на светска криза) и работни места, а дефинитивно ќе се зголемат и инвестициите.
Втор проблем што следи по ова е електричната енергија, немаме електрична енергија, ако сакаме индустриски зони и.т.н. ќе ни треба електрична енергија.Колку што се сеќавам стигаа понуди нели од Бугарија да се учествува во изградбата на нуклеарната централа, што се случи со тие понуди???
Ептен потфрли Владата последно време, многу грешки.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
не се секирај ти за нас
секирај се за тебе тебе не ти е арно
I ti veruvas vo ovoj tvoj "odgovor"? Nema sto,bese iscrpno objasnuvanjeto , dovolno za da se ubedis i samiot sebesi.
Koga nesto ne ispravate nemate ni pravo da reagirate . Dosta so odgovori od tipot na navredi.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Ако сакаме странски инвестиции, треба нешто повеќе од намалени даноци и сл. треба инфраструктура, а гледам наместо инфраструктура, споменици и цркви.
Секоја чест за тоа што ги намалија даноците, но ако сакаат инвестиции треба повеќе од тоа, и јас предлагам наместо да се замараат со глупости во моментов, да се фатат да ја средуваат инфраструктурата, со тоа ќе се отворат (и во време на светска криза) и работни места, а дефинитивно ќе се зголемат и инвестициите.
Втор проблем што следи по ова е електричната енергија, немаме електрична енергија, ако сакаме индустриски зони и.т.н. ќе ни треба електрична енергија.Колку што се сеќавам стигаа понуди нели од Бугарија да се учествува во изградбата на нуклеарната централа, што се случи со тие понуди???
Ако се секиравне многу за ел.енергија немаше да ја продаваме дистрибуцијата за вошлива сума.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.569
Поени од реакции
289
Ако приватизацијата што ја водеше СДСМ и криминалот од 90тите за тебе се разумни одлуки одам да се отепам:tapp:
Mozhesh ushte od sega da se otepash ako sakash,najpametno kje napravish...porazumni i po odgovorni odluki od tie na vremeto na SDSM nemalo.Tamu kaj Minhauzen nikogash nema da nauchite deka privatizacijata morashe nekoj da ja napravi i da ja plati cenata za toa.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ако приватизацијата што ја водеше СДСМ и криминалот од 90тите за тебе се разумни одлуки одам да се отепам:tapp:
Pa dobro e sto nesto pravea, zasto ako gradea spomenici i smizli , i vojni kako vas daleku ke stignevme

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
I ti veruvas vo ovoj tvoj "odgovor"? Nema sto,bese iscrpno objasnuvanjeto , dovolno za da se ubedis i samiot sebesi.
Koga nesto ne ispravate nemate ni pravo da reagirate . Dosta so odgovori od tipot na navredi.
тебе стариот ник да не ти беше зона пелуцида?
неможам а да не забележам дека истите муабети ги тераш, а и исти аватари користиш
кога немаш соодветна одбрана одма се фрлаш во напад кон другите
за тебе се е оправдано, ако другите прават слично
бравос ептен јаки одговори имате и интересно е кога некој непристрасен ќе каже нешто против твоите одма го ставате на другата страна
браос

R

RAYTHEON23

Гостин
апсолутно....без стабилен енергетски систем инвестиции на сон...или само во културата:)

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
okolu privatizacijata samo da kazam nema sto da se razmisluva mnogu,sto ne e vo red so privatizacijata moze da se popravi so REVIZIJA NA PRIVATIZACIJATA .
i namesto samo da zboruvate mozese za izminative tri godini na site privatizirani firmi da napravite REVIZIJA ,a ne samo branko kradel,LJubco kradel,a ovie od dpmne se postenite.
okolu toa pa deka se falite deka narodot vi veruva najdobro objasni grcev vo emisijata kaj milenko sinojka deka visokiot rejtin go ima dpmne samo poradi PROPAGANDATA,a propagandata ja objasni so primerot "i hitler so propaganda uspea da gi ubedi germancite deka gradenjeto na koncentracioni logori i zelbata da zavladee so cel svet e navistina za nivno dobro,i deka zatoa toj vojuva za na niv da im bide ubav zivotot"
(dokolku moze nekoj neka go stavi delot od emisijava za da go vidat podrzuvacite na dpmne ,moze ke im bide pojasno kako i zosto mu e visok rejtingot na dpmne )no i ke svatat deka nitu politikata na hitler ne traese vecno pa nema ni ovaa da trae vecno.

B

Borg_Drone

Гостин
Ако се секиравне многу за ел.енергија немаше да ја продаваме дистрибуцијата за вошлива сума.

ЕСМ е само дистрибуција, значи на пазарот наш е дистрибутер на електрична енергија, испорачува електрична енергија, они и немаа толкав удел во градење на објекти што произведуваат електрична енергија а и правилно е така.
Како и да е јас бев против продажбата на ЕСМ нормално, ако тоа ме прашуваш.

апсолутно....без стабилен енергетски систем инвестиции на сон...или само во културата:)

Па тоа се двете основни работи што треба да ги има секоја држава за да привлекува инвестиции, тие се најосновните работи, тоа не треба да си економист да го знаеш......само чудно е м.м.е. толку економисти во државава, а тонеме 18 години по ред :).

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Никола напиша:
Што има проблем во целава работа не ми е јасно..
Парите наместо во фершпед и којзнае каде, ќе се слеваат во државата и во ВМРО.
Ова е победничка ситуација за сите.
Мора да се зборува против Сдсм,мора да се закопа Бранко во историјата,мора Сдсм да се распадне.Мора да се стави крај на луѓе како Штерјо,Велија,Свето Пивара,Хари Костов и машала му честитам на Премиерот оти полека полека ги пресушува сите извори на финансирање на Сдс:helou:
Точно....но жално.

Точно бидејќи во изминатите неколку години најголемиот приоритет на Груевски и владата на ДПМНЕ, наместо решавање економски проблеми, политичка стабилизација и департизација на државава, е уништувањето на опозицијата, со една единствена цел - непречено егоцентристичко и популистичко владеење.

Жално бидејќии сеуште постојат до даска испрани мозоци на кои уништувањето на опозицијата им е поважно од напредокот на државата. А ни самите не се свесни дека со нивната подршка на овој дебилизам, даваат виза на некоја следна влада да го прави истото.

Ова е и потврда на мојата теза дека Груевски место демократска, прави ДПМНЕ-овска Македонија.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Rejtingot na VMRO ne paga oni sami go butkaat.
Ja gledam denes onaa jadna figura na mesto minister za obrazovanie vika ke formiral rabotna grupa so cel vrabotuvanjata vo obrazovanieto da ne bidat po partiski kluc nego da odat regularno.
Po zakon site sto imaat 4 god staz treba da doibijat resenie.
2009 - 4 godini = 2005 znaci site koi vo 2005,4,3,2....dobile vremeno vrabotuvanje (vo vreme na vladite na BC, Kostov i Buc) sega od vmrovski minister ke dobiat trajno resenie za rabota.
Se stavam vo uloga na partiski aktivist na vmro pred ogledalo.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
prijatele pak ne si razbral odi vo stabot ke ti objasnat VASITE STRUCNJACI
ne se pravi ova so fersped za da se presusat finansiite na sdsm kako sto pisuvas,ova
go pravi grujo za da go pridobie fersped kako sopstven finansier na dpmne,
ova treba da ve plasi,znaci i dpmne ja pocustvuval svetskata finansiska kriza,nema koj da gi finansira.
izgleda ova ko vicot so mesarot ke da e ,a toa e strasno za vas

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Abe da ne ja utna temava?

R

RAYTHEON23

Гостин
селмани доби 150000 гласови а излезеноста беше едвај 40%(???) дали пага рејтингот?????

Kajgana Shop

На врв Bottom