sum za partija
asli partija, ne kurton partija...
ama prva zadaca na partijata da bide donesuvanje zakoni.
moj predlog ^^
koj funkcioner ukradi - aps 101 godina i odzemanje imot. i da ne smee ni da namirisa pak politika ili vlast... vo kamenolom
BC - vo kamenolom
LjGj - vo kamenolom
KG - star e za kamenolom, dosta e samo da se osudi negovata izjava, i da se ogradime od nea.
VB - 100 stapa na gol zadnik vo sred skopje, 100 stapa na sred prilep, 100 stapa na sred Bitola, kako satisfakcija za predadenite deca vo 2001va. ako prezivej tolku kjotek, vo kamenolom.
ponatamu, eden golem izrod Makedonski...
Blagoj Handjiski - 100 stapa na gol zadnik vo sred prilep, da mu bide odzemen cel imot, kamenolom...
ima uste izrodi, i mnogu povazni tocki, ama treba da se pocni so cistenjeto na gomnata od sopstvenite redovi.
ako nekoj miluva da pravi Bash Makedonska Partija, i se slozuva so gorenavedenoto, ke ja dobie celata moja poddrshka
@ concrete: analiticki um mi se vika problemot. za zal mnogu od predpostavkite uste od kraj na 80ti se pokazaja kako tocni. a jas sum takov covek, pokje veruvam na svoe oko i um, i na ona sho go imam vo djepot, nego na morkovot sho nekoj go mafta pred nas...
ne sum se zapenil, ednostavno e, vo tek e sproveduvanje na plan da ni ja rasturat drzavata.
planot e ednostaven, nekako se predizvikuva politicka kriza, nie nemame vlada vo bukurest, nemame obelezana granica so kosovo i nemame Vojvoda (ne mislam na ljuBco, nego nekoj sho ako dojdi noz do koska ke vlezi vo rambo film i ke stutka nekolku izrodi so pomos na vernata druzina...)
SHIROKA KOALICIJA = ke ni ja prodade nekoj drzavata, i to mnogu poloso nego ko vo 2001va
POLITICKA odnosno vladina kriza = ke ni ja prodade nekoj drzavata