Паѓа владата или не? Владата ослабена во невреме

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Проблемот е во тоа што владата како да посакува сама,владина криза, во моментов.:(

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Проблемот е во тоа што владата како да посакува сама,владина криза, во моментов.:(
Ајде и јас еднаш да се согласам со АБЦ, и целава владина криза не доаѓа од Бихачка туку од Илинденска и само и само ради Тито Псачански да го јаде стапо.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Dobro de serdare....sto si se raspenil be batka...KOJ TOA JA BRKA VLADATA?????
Sekoja vlada sama sebe si se sreduva...kakva opozicija , kakvi bakraci....toa e kako ona srpskoto: rdzavom k....i dlake smetaju...!!!! :)
Rada...he he Rada, ako dojde Rada ke ja donese Grujo...nikoj drug......baska sto toa ne e ni vazno ...Shipatares i onaka veke ni ja VLADEAT drzavata.... :) i od napred i od pozadi... :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
R.M. MORA da ima vlada vo Bukurest, i kratko posle toa. Kraj na muabetot.
Vlada ke ima do Bukurest, ke ima i posle toa. Makata e sto do Bukurest koga se koskaat kako svinji vo kocina za edna sekerna repka.
Sto i potoa koga ne treba da ima predvremeni, tuku samo soodvetna i solidna rekonstrukcija, pa da g snema debilite od tipot na Milososki, Ilievski, Jankulovska, kako i Titovci i slicnite.
Mesto sega da go odjebe Tito i bugarite vo svoite redovi so rekonstrukcija, da se potpre na onie koi mu nudat stabilnost bez koskanje i sopkanje, toj tera inaet od sueta.

Do koga so suetata???

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Najmnogu do krajot na godinava ke se organiziraat predvremeni izbori,ne deka nekoj mnogu da gi organizira tuku zatoa shto taka e dogovoreno.
Spored moi mislenja shto pobrzo tolku podobro no za idninata na drzavata mislam deka pothtino treba da se konsolidira pozicijata (ako moze)i da dobie nekoja proshka tamu zoshto po se izgleda se po bledo ni e Nato idninata a glaven vinovnik za toa se znae koj e

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Кажав поарно во темата а предвремени избори, дека на следните избори нема да има такви победи како порано, неопределните нема да излезат или ќе гласаат за трета опција.

Следните избори ќе бидат судир на членството на двете партии.

Тоа значи дека ќе имаат приближно ист број на пратеници. А кој ќе прави Влада ќе зависи од односот на ДУИ и ДПА.
Кажи ми која е третата опција јас одма ќе гласам за нив.:pos2:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Kajgana partija.
Treba da se formmira. Ako mozat stecajcite, treba i nie.
Eve ja ke napisam statut na partijata i programa.
Jebote, pa imame poveke clenovi na kajgana nego sto imaat NSDP, LP, LDP, SP, DOM, Narodna i DS zaedno.
Posle kajgana partija jebes sdsmovci, vmrovci, ideme dalje, terame.

Glasajte za Kajgana!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
sum za partija :)

asli partija, ne kurton partija...

ama prva zadaca na partijata da bide donesuvanje zakoni.

moj predlog ^^

koj funkcioner ukradi - aps 101 godina i odzemanje imot. i da ne smee ni da namirisa pak politika ili vlast... vo kamenolom :)

BC - vo kamenolom
LjGj - vo kamenolom
KG - star e za kamenolom, dosta e samo da se osudi negovata izjava, i da se ogradime od nea.
VB - 100 stapa na gol zadnik vo sred skopje, 100 stapa na sred prilep, 100 stapa na sred Bitola, kako satisfakcija za predadenite deca vo 2001va. ako prezivej tolku kjotek, vo kamenolom.

ponatamu, eden golem izrod Makedonski...

Blagoj Handjiski - 100 stapa na gol zadnik vo sred prilep, da mu bide odzemen cel imot, kamenolom...

ima uste izrodi, i mnogu povazni tocki, ama treba da se pocni so cistenjeto na gomnata od sopstvenite redovi.

ako nekoj miluva da pravi Bash Makedonska Partija, i se slozuva so gorenavedenoto, ke ja dobie celata moja poddrshka :)

@ concrete: analiticki um mi se vika problemot. za zal mnogu od predpostavkite uste od kraj na 80ti se pokazaja kako tocni. a jas sum takov covek, pokje veruvam na svoe oko i um, i na ona sho go imam vo djepot, nego na morkovot sho nekoj go mafta pred nas...

ne sum se zapenil, ednostavno e, vo tek e sproveduvanje na plan da ni ja rasturat drzavata.

planot e ednostaven, nekako se predizvikuva politicka kriza, nie nemame vlada vo bukurest, nemame obelezana granica so kosovo i nemame Vojvoda (ne mislam na ljuBco, nego nekoj sho ako dojdi noz do koska ke vlezi vo rambo film i ke stutka nekolku izrodi so pomos na vernata druzina...)

SHIROKA KOALICIJA = ke ni ja prodade nekoj drzavata, i to mnogu poloso nego ko vo 2001va
POLITICKA odnosno vladina kriza = ke ni ja prodade nekoj drzavata

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
loso bi bilo da ima predvremeni ne za vmro tuku i za cela makedonija bidejki po pobedata na vmro ke mora da pravi koalicija so dui sto ne bi bilo pozelno.Togas ke go izgubi rejtingot i doverbata vo narodot.Idpa ne se podobri no se barem pred narodot po umereni

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Treba koalicija, ama so onie koi go poddrzuvaat Gvujo, a ne so Dzingovci, Titovci i Andovci. Ima takvi vo parlamentot, ama pusta sueta.

nacional

непобедлив
Член од
3 октомври 2007
Мислења
135
Поени од реакции
2
оф мајката кој напишал дека Владата ке падне????? Сигурно не со сиот ум :tapp:

Море не се свестите дека никола ќе како Кастро во Америка

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
оф мајката кој напишал дека Владата ке падне????? Сигурно не со сиот ум :tapp:

Море не се свестите дека никола ќе како Кастро во Америка

Daj Boze da e kako El Fidel......ama verojatno znaes deka od vrba samo supelka biduva.., za flejta treba drug materijal.......

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276

Ај повтори го ова уште еднаш во себе и кажи ми дали си сигурен?

Како може Владата само да посакува да има владина криза.

Можеби некој од субјектите кои се дел од извршната власт, посакуваат да има криза со цел постигнување на некои свои лични интереси. Но тоа не значи дека Владата во целина сака да криза.

Тоа би изгледало вака: Замисли дома кај тебе целото семејство да сака да има криза од која би ви се распаднало семејството. Може некој член да прави проблеми со цел да добие и постигне нешто или да ги подобри своите позиции дома, но тоа не значи а и не е логично целото семејство да посакува криза.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
..................................... но тоа не значи а и не е логично целото семејство да посакува криза.
mesas babi i zabi.....:)...no definitivno aktuelnava vlada poleka se gubi vo maglata koja samata ja napravi maftajki so opaskata....i fantazira deka nekoi vonredni izbori ke i dadat moznost da zeme vozduh.....
..............nekako mnogu amaterizam......slicno na stapovite i kamenolomite na Serdarot.......toj bi mavnal 100 stapa , ama nema ni stap ni mavac ,a i bi pratil nekogo vo kamenolom ...ama kamenolom ni za lek , za kazmi da ne zborime :)
...no inflacijata koja tropa na porti, plus NATO premrezinjata za nekoj den...definitivno ke ja pobutnat da si ja proba srekata.....nema sto da izgubi.....

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ај повтори го ова уште еднаш во себе и кажи ми дали си сигурен?

Како може Владата само да посакува да има владина криза.

Можеби некој од субјектите кои се дел од извршната власт, посакуваат да има криза со цел постигнување на некои свои лични интереси. Но тоа не значи дека Владата во целина сака да криза.

Тоа би изгледало вака: Замисли дома кај тебе целото семејство да сака да има криза од која би ви се распаднало семејството. Може некој член да прави проблеми со цел да добие и постигне нешто или да ги подобри своите позиции дома, но тоа не значи а и не е логично целото семејство да посакува криза.
Ех бе другар многу убава споредба даваш , само далеку е од реалноста. Постави си ги работите обратно , во кое семејство родителите на децата им ја цицат крвта и ги оставаат голи и боси без парче леб???. Во ке семејство мајката мора да се натрти во комшии за комшиите им дадат дозвола на нејзините деца да си играат со другите деца на улица??????? Во кое семејство се дозволува на некој што ке ти дојде дома да тепа крши и лумпува , да те пљачка , а ти не смееш да зуцнеш ,него мора и ручек да му направиш , а ако се накашлаш доагаат пак комшиите и ти стегаат заушки????? Кое семејство дозволува другите да му пишуваат име и презиме и адреса на врата и поштенското сандаче и кумовите да се мењаат секоја година како ке им текне????Само надежта е во оние „непослушни деца„ кои кога ке се разбудат со мислата „кој ги ебе мама и тато „ ке се качам на кров и со чатал ке ги гаѓам сите зулумџии во наше маало.

Kajgana Shop

На врв Bottom