Ninjazelka
Фејкер
- Член од
- 12 август 2011
- Мислења
- 102
- Поени од реакции
- 33
Што мислите како настанало паѓањето на шекерот и од што е предизвикано исто ке ве замолам да се анкетирате
Тоа сe вика хипогликемија.Што мислите како настанало паѓањето на шекерот и од што е предизвикано исто ке ве замолам да се анкетирате
Многу е лошо верувај. Мене ми се случува летно време поготово и затоа често имам по некое мало чоколатце во ташна, ранец. Исто и кока кола си купувам ако се наоѓам близу продавница, ама ако не, чоколатцето.Meне никогаш...млад сум за тоа инаку не е лошо да ми паѓа шеќерот...ќе јадам чоколади по цел ден aма е мизерно да ти се дигне шеќерот
И благите работи се состојни со јаглехидрати, ако мислеше на нив.Од мое искуство да кажам дека кога ќе ми шадне шеќерот, благо многу не ми помага, но ми помагаат јаглрнохидрати.
Има деца со по 10 години кои имаат дијабетес или зачетоци на дијабетес така да ако генетската структура ти го налага тоа, нема млад стар.Млади сме за тоа
Точно, но јас на пример јадам благо и немам никакви проблеми со шекерот.Има деца со по 10 години кои имаат дијабетес или зачетоци на дијабетес така да ако генетската структура ти го налага тоа, нема млад стар.
По овој пост ми личиш на професорката по англиски :lol: ...неа и купувавме еднаш чоколадце.Многу е лошо верувај. Мене ми се случува летно време поготово и затоа често имам по некое мало чоколатце во ташна, ранец. Исто и кока кола си купувам ако се наоѓам близу продавница, ама ако не, чоколатцето.
Да, така е благите работи се јагленохидрати.Јас гршно сум се изразила.Сакав да кажам дека повеќе ми помга да каснам леб или паста отколку благи работи.И благите работи се состојни со јаглехидрати, ако мислеше на нив.