Паѓање на шекерот?

Колку често ви паѓа шекерот?

• Вкупно гласачи
    28

Ninjazelka

Фејкер
Член од
12 август 2011
Мислења
102
Поени од реакции
33
Што мислите како настанало паѓањето на шекерот и од што е предизвикано исто ке ве замолам да се анкетирате

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
За сите заебаванти што ги снема од темава, да знаете дека ќе има мерки. Чим се буните за тролување што имало многу, сега ќе се погрижиме да го нема.
Што мислите како настанало паѓањето на шекерот и од што е предизвикано исто ке ве замолам да се анкетирате
Тоа сe вика хипогликемија.

Tука имаш повеќе - http://www.medicalnewstoday.com/articles/166815.php Најчесто се случува кај луѓето болни од дијабетес.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Meне никогаш...млад сум за тоа инаку не е лошо да ми паѓа шеќерот...ќе јадам чоколади по цел ден :D aма е мизерно да ти се дигне шеќерот :eek:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Тројца членови се банирани на недела дена поради фаќање сеир на сериозна тема. Внимавајте во иднина.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Meне никогаш...млад сум за тоа инаку не е лошо да ми паѓа шеќерот...ќе јадам чоколади по цел ден :D aма е мизерно да ти се дигне шеќерот :eek:
Многу е лошо верувај. Мене ми се случува летно време поготово и затоа често имам по некое мало чоколатце во ташна, ранец. Исто и кока кола си купувам ако се наоѓам близу продавница, ама ако не, чоколатцето.

Член од
21 мај 2011
Мислења
165
Поени од реакции
77
Од мое искуство да кажам дека кога ќе ми шадне шеќерот, благо многу не ми помага, но ми помагаат јаглрнохидрати.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Од мое искуство да кажам дека кога ќе ми шадне шеќерот, благо многу не ми помага, но ми помагаат јаглрнохидрати.
И благите работи се состојни со јаглехидрати, ако мислеше на нив.

С

сашенко

Гостин
Никогаш не ми паднал до сега шекерот.Понекогаш чуствувам и како да имам премногу од тоа во себе иако не јадам многу благо.Ми се случува да неможам благо да ставам во уста и ми се лоши од самата помисла на благо.Самиот организам не ми поднесува многу благо и незнам од што е тоа.Умерено јадам и пазам многу.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Млади сме за тоа
Има деца со по 10 години кои имаат дијабетес или зачетоци на дијабетес така да ако генетската структура ти го налага тоа, нема млад стар.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Лошо е да ти падне шеќерот.. Секој ден добро е да се зема по малку благо .. Обавезно после некоја физичка активност..

Член од
11 август 2011
Мислења
113
Поени од реакции
27
Има деца со по 10 години кои имаат дијабетес или зачетоци на дијабетес така да ако генетската структура ти го налага тоа, нема млад стар.
Точно, но јас на пример јадам благо и немам никакви проблеми со шекерот.

П

Паган-др

Гостин
До сега ми нема паднато шеќерот, ама заебана работа е. На другар му се деси на 1ви мај во Кратово кога бевме. Станува и одма паѓа, нозе не го држат. Го пресекува и паѓа на колена. После се преврте, се згрчи цел, помодре и пена од уста почна да му искача, од памет не извади. Го легнавме на страна, го истегнавме, викнавме амбуланта и го земаа. Нема заебавање со шеќерот.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Многу е лошо верувај. Мене ми се случува летно време поготово и затоа често имам по некое мало чоколатце во ташна, ранец. Исто и кока кола си купувам ако се наоѓам близу продавница, ама ако не, чоколатцето.
По овој пост ми личиш на професорката по англиски :lol: ...неа и купувавме еднаш чоколадце.

П.С На приватни часови одам кај неа така да нема потреба да ја пријавувате :D

Член од
21 мај 2011
Мислења
165
Поени од реакции
77
И благите работи се состојни со јаглехидрати, ако мислеше на нив.
Да, така е благите работи се јагленохидрати.Јас гршно сум се изразила.Сакав да кажам дека повеќе ми помга да каснам леб или паста отколку благи работи.:oops:

Kajgana Shop

На врв Bottom