Паѓање на шекерот?

Колку често ви паѓа шекерот?

• Вкупно гласачи
    28

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Вака, а јас да си прашам што се случува кога ти падне шекерот да ми објасне некој?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
чудно :eek: , дали детево има проблем со шеќерот???!!!???!!!

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Вака, а јас да си прашам што се случува кога ти падне шекерот да ми објасне некој?
Хипогликемија (намалено количество на шеќер во крвта)

За разлика од хипергликемијата , хипогликемијата е драстично намалување на нивото на шеќерот во крвта. Ако нормалата се движи околу границите на 5,5 – 6,6 mmol/l и се случува нивото да падне на пример 2.3 mmol/l тогаш се работи за хипогликемија и мора веднаш да се ургира односно да се земе нешто благо во кое има шеќер со цел да се доведе во нормала.

Симптоми на хипогликемија:
·Зголемено потење
·Глад
·Слабост
·Вртоглавица
·Главоболки
·Заматен вид
·Надразливост
·Нервоза

Доколку почувствувате некој од овие симптоми испијте една чаша кока кола за да го нормализирате нивото на шеќер во крв.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Најлошото е што ја губиш силата и не можеш ни пенкало да кренеш, се тресеш :/

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Најлошото е што ја губиш силата и не можеш ни пенкало да кренеш, се тресеш :/
Мене тоа ми се случи, правевме тест по хемија. И само што ги подели тестовите ги прочитав прашањата и почнаа да ми се тресат рацете и да губам сила. Па професорката ми даде чоколадо и сок да се вратам во нормала.

А ми се има случено за време на тест да ми се тресат рацете и да ми е многу нечиток ракописот, но пак да продолжам да пишувам.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Мене во последно време многу ми паѓа шеќерот,малку да се возбудам одма се тресм,пребледувам,се потам.ама едно чоколатце/чаша кока-кола ме враќа у нормала.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Кога е паднат шеќерот најбрзо го дига кока кола.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Млади сме за тоа
За жал би рекол дека исто толку често се јавува хипогликемија кај младите колку и кај старите, начесто се јавува за време на тешка психичка активност, физичка активност, како и за време на уринарење(почесто кај машките во оваа состојба), сок, чоколадо, или било што треба да се внесе во организамот веднаш, за разлика од хипергликемијата каде што не се јавуваат моментални силни симптоми, кај хипогликемијата многу брзо може да дојде до губење на свеста поради ниското ниво на глукоза во крвта, а со тоа и намалената можност мозокот да се исхранува што за кратко време ќе предизвика негово на некој начин изклучување доколку не се интервенира...

Kajgana Shop

На врв Bottom