Хипогликемија (намалено количество на шеќер во крвта)Вака, а јас да си прашам што се случува кога ти падне шекерот да ми објасне некој?
Најлошото е што ја губиш силата и не можеш ни пенкало да кренеш, се тресеш :/Вака, а јас да си прашам што се случува кога ти падне шекерот да ми објасне некој?
Мене тоа ми се случи, правевме тест по хемија. И само што ги подели тестовите ги прочитав прашањата и почнаа да ми се тресат рацете и да губам сила. Па професорката ми даде чоколадо и сок да се вратам во нормала.Најлошото е што ја губиш силата и не можеш ни пенкало да кренеш, се тресеш :/
Секоја честТројца членови се банирани на недела дена поради фаќање сеир на сериозна тема. Внимавајте во иднина.
За жал би рекол дека исто толку често се јавува хипогликемија кај младите колку и кај старите, начесто се јавува за време на тешка психичка активност, физичка активност, како и за време на уринарење(почесто кај машките во оваа состојба), сок, чоколадо, или било што треба да се внесе во организамот веднаш, за разлика од хипергликемијата каде што не се јавуваат моментални силни симптоми, кај хипогликемијата многу брзо може да дојде до губење на свеста поради ниското ниво на глукоза во крвта, а со тоа и намалената можност мозокот да се исхранува што за кратко време ќе предизвика негово на некој начин изклучување доколку не се интервенира...Млади сме за тоа