А по што заклучи дека некој го навредува твоето лично чуство?Се молат фолијашите да не ми го навредуваат моето чувство на група дали била имагинарна или не тоа си е мое лично чувство. И да мојот патриотизам е дел од мене и од доживувањето на ова вртење односно овај круг на рингишпилот.
Патриотизмот е да сака нацизмот е да мрази, има клучна разлика тука и како поими се доста различни многу ги мешате.А по што заклучи дека некој го навредува твоето лично чуство?
Или по дифолт секој кој го доведува во прашање патриотизмот како поим и прашува што е тоа патриотизам и што е добро во него - автоматски навредува некого?
Нацизмот e идеологија која во состав го има фашизмот како економска доктрина,но апдејтирана со расни и антисемитски филозофии.Патриотизмот е да сака нацизмот е да мрази, има клучна разлика тука и како поими се доста различни многу ги мешате.
Нема апсолутно никаква паника кај мене, ама се наоѓаме во ситуација каде што граѓанин на светот или анационалност ни се представува како добро нешто па може да се смени идентитет или име на држава, сакам да кажам дека го злоупотребуваат џабелебојадачите самонаречени интелектуалци кои што милуваат да се појавуваат на телевизија, затоа можеби го чувствуваш како притисок...Нацизмот e идеологија која во состав го има фашизмот како економска доктрина,но апдејтирана со расни и антисемитски филозофии.
Пак да си прашам...што е тоа што треба да се сака и не смее да се критикува по дифолт?
Ако е добро во основа,зошто страв и паника од критика?
Кои се тие вредности?
Го нарече фолијаш - ФОЛИЈАШНема апсолутно никаква паника кај мене, ама се наоѓаме во ситуација каде што граѓанин на светот или анационалност ни се представува како добро нешто па може да се смени идентитет или име на држава, сакам да кажам дека го злоупотребуваат џабелебојадачите самонаречени интелектуалци кои што милуваат да се појавуваат на телевизија, затоа можеби го чувствуваш како притисок...
Прво знае да си одговори сам за себе.Го нарече фолијаш - ФОЛИЈАШ
Ти мислиш дека воопшто се труди да го уклучи телевизорот ( како и повеќето фолијаши) и да го гледа тоа срање?Мејнстрим медиа во фолијашки речник важи за проганден штаб .ПР агенција на Владата .
Прво тој проблем е конструиран така да никогаш се реши
Второ до сега требаше да има референдум кој требаше да стави крај на сево ова натегање никогаш не се случи, бидејќи никој нема да биде среќен ако се стави крај на проблемот. Кариери се во прашање , цели кариери ....
Трето ова е љубовта која ја пропагира патриотизмот ? Ги сакате луѓето додека не кажат дека се чуствуваат како граѓани на светот
Абе арно тоа,ама никако да видиме кои се тие вредности кои ги содржи патриотизмот...Нема апсолутно никаква паника кај мене, ама се наоѓаме во ситуација каде што граѓанин на светот или анационалност ни се представува како добро нешто па може да се смени идентитет или име на држава, сакам да кажам дека го злоупотребуваат џабелебојадачите самонаречени интелектуалци кои што милуваат да се појавуваат на телевизија, затоа можеби го чувствуваш како притисок...
А од кого сакаш да видиш ти вредности на патриотизам од политичар? Колку од курва чесност толку и од него патриотизам.Абе арно тоа,ама никако да видиме кои се тие вредности кои ги содржи патриотизмот...
Или сепак е само до перцепцијата?
А кои се тие вредности на патриотизам?А од кого сакаш да видиш ти вредности на патриотизам од политичар? Колку од курва чесност толку и од него патриотизам.
Љуби го твоето племе твојот клан на кој што моментално припаѓаш .А кои се тие вредности на патриотизам?
Една хипотетичка ситуација! Го љубиш своето племе, се жртвуваш за него, се идентификуваш со него...и еден ден дознаваш дека си посвоен и дека всушност си припаѓал на другото "племе"! И? Кое племе сега ќе биде твоето? Според што ќе одлучиш кого треба да сакаш?Љуби го твоето племе твојот клан на кој што моментално припаѓаш .
Сите племиња на кои што сум припаѓал сите ги љубам се и ќе бидат дел од мене. Хипотетичка ситуација .Една хипотетичка ситуација! Го љубиш своето племе, се жртвуваш за него, се идентификуваш со него...и еден ден дознаваш дека си посвоен и дека всушност си припаѓал на другото "племе"! И? Кое племе сега ќе биде твоето? Според што ќе одлучиш кого треба да сакаш?