Патриотизам - вродено чувство, наметната пропаганда или...?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Се молат фолијашите да не ми го навредуваат моето чувство на група дали била имагинарна или не тоа си е мое лично чувство. И да мојот патриотизам е дел од мене и од доживувањето на ова вртење односно овај круг на рингишпилот.

Г

Господ

Гостин
Сакајте си ја државата...ама боли кога љубовта не е возвратена... :vozbud:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Се молат фолијашите да не ми го навредуваат моето чувство на група дали била имагинарна или не тоа си е мое лично чувство. И да мојот патриотизам е дел од мене и од доживувањето на ова вртење односно овај круг на рингишпилот.
А по што заклучи дека некој го навредува твоето лично чуство?
Или по дифолт секој кој го доведува во прашање патриотизмот како поим и прашува што е тоа патриотизам и што е добро во него - автоматски навредува некого?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А по што заклучи дека некој го навредува твоето лично чуство?
Или по дифолт секој кој го доведува во прашање патриотизмот како поим и прашува што е тоа патриотизам и што е добро во него - автоматски навредува некого?
Патриотизмот е да сака нацизмот е да мрази, има клучна разлика тука и како поими се доста различни многу ги мешате.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Патриотизмот е да сака нацизмот е да мрази, има клучна разлика тука и како поими се доста различни многу ги мешате.
Нацизмот e идеологија која во состав го има фашизмот како економска доктрина,но апдејтирана со расни и антисемитски филозофии.

Пак да си прашам...што е тоа што треба да се сака и не смее да се критикува по дифолт?
Ако е добро во основа,зошто страв и паника од критика?
Кои се тие вредности?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нацизмот e идеологија која во состав го има фашизмот како економска доктрина,но апдејтирана со расни и антисемитски филозофии.

Пак да си прашам...што е тоа што треба да се сака и не смее да се критикува по дифолт?
Ако е добро во основа,зошто страв и паника од критика?
Кои се тие вредности?
Нема апсолутно никаква паника кај мене, ама се наоѓаме во ситуација каде што граѓанин на светот или анационалност ни се представува како добро нешто па може да се смени идентитет или име на држава, сакам да кажам дека го злоупотребуваат џабелебојадачите самонаречени интелектуалци кои што милуваат да се појавуваат на телевизија, затоа можеби го чувствуваш како притисок...

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Нема апсолутно никаква паника кај мене, ама се наоѓаме во ситуација каде што граѓанин на светот или анационалност ни се представува како добро нешто па може да се смени идентитет или име на држава, сакам да кажам дека го злоупотребуваат џабелебојадачите самонаречени интелектуалци кои што милуваат да се појавуваат на телевизија, затоа можеби го чувствуваш како притисок...
Го нарече фолијаш - ФОЛИЈАШ
Ти мислиш дека воопшто се труди да го уклучи телевизорот ( како и повеќето фолијаши) и да го гледа тоа срање?Мејнстрим медиа во фолијашки речник важи за проганден штаб .ПР агенција на Владата .
Прво тој проблем е конструиран така да никогаш се реши
Второ до сега требаше да има референдум кој требаше да стави крај на сево ова натегање никогаш не се случи, бидејќи никој нема да биде среќен ако се стави крај на проблемот. Кариери се во прашање , цели кариери ....
Трето ова е љубовта која ја пропагира патриотизмот ? Ги сакате луѓето додека не кажат дека се чуствуваат како граѓани на светот :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Го нарече фолијаш - ФОЛИЈАШ
Ти мислиш дека воопшто се труди да го уклучи телевизорот ( како и повеќето фолијаши) и да го гледа тоа срање?Мејнстрим медиа во фолијашки речник важи за проганден штаб .ПР агенција на Владата .
Прво тој проблем е конструиран така да никогаш се реши
Второ до сега требаше да има референдум кој требаше да стави крај на сево ова натегање никогаш не се случи, бидејќи никој нема да биде среќен ако се стави крај на проблемот. Кариери се во прашање , цели кариери ....
Трето ова е љубовта која ја пропагира патриотизмот ? Ги сакате луѓето додека не кажат дека се чуствуваат како граѓани на светот :)
Прво знае да си одговори сам за себе.
Второ....

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Абе арно тоа,ама никако да видиме кои се тие вредности кои ги содржи патриотизмот...
Националност...анационалност...се само празни зборови ако не се поткрепат со некакво значење.
Или сепак е само до перцепцијата?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Абе арно тоа,ама никако да видиме кои се тие вредности кои ги содржи патриотизмот...
Или сепак е само до перцепцијата?
А од кого сакаш да видиш ти вредности на патриотизам од политичар? Колку од курва чесност толку и од него патриотизам.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
А од кого сакаш да видиш ти вредности на патриотизам од политичар? Колку од курва чесност толку и од него патриотизам.
А кои се тие вредности на патриотизам?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Љуби го твоето племе твојот клан на кој што моментално припаѓаш :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:.
Една хипотетичка ситуација! Го љубиш своето племе, се жртвуваш за него, се идентификуваш со него...и еден ден дознаваш дека си посвоен и дека всушност си припаѓал на другото "племе"! И? Кое племе сега ќе биде твоето? Според што ќе одлучиш кого треба да сакаш?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Една хипотетичка ситуација! Го љубиш своето племе, се жртвуваш за него, се идентификуваш со него...и еден ден дознаваш дека си посвоен и дека всушност си припаѓал на другото "племе"! И? Кое племе сега ќе биде твоето? Според што ќе одлучиш кого треба да сакаш?
Сите племиња на кои што сум припаѓал сите ги љубам се и ќе бидат дел од мене. Хипотетичка ситуација :icon_lol:.

Kajgana Shop

На врв Bottom