Патолошката потреба на нетуркиските источнобалкански народи по секоја цена да се идентификувaат како огурски (туркиски) Бугари

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.642
Поени од реакции
6.083
Турци се. Скрос различна нација од Словени/Власи.
Чистокрвни Турци.
 

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
9.603
Поени од реакции
23.553
Член од
3 септември 2010
Мислења
5.952
Поени од реакции
8.455
Член од
3 септември 2010
Мислења
5.952
Поени од реакции
8.455
Турци се. Скрос различна нација од Словени/Власи.
Чистокрвни Турци.
1676992228131.png
1676992684269.png


Aко Турците не се етничка, туку географско-политичка категорија, која генетски по Y-DNA е азбучна супа, какви ли се тогаш Бугарите?
Географско-политичка скисната чорба или помија?
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.642
Поени од реакции
6.083
Прегледај го приврзокот 368516
Прегледај го приврзокот 368517


Aко Турците не се етничка, туку географско-политичка категорија, која генетски по Y-DNA е азбучна супа, какви ли се тогаш Бугарите?
Географско-политичка скисната чорба или помија?
Бугари од Италија до Кореа? Ами тогаш оти не се такви модри и ко мрцнати во фаците ко 70% од твоите бугари?

скисната чорба или помија?
Ова. Ракоплескам.
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
5.952
Поени од реакции
8.455
Хазари

Во склоп на турско-татарската хипотеза ќе ја обработиме и осумнаесеттата хипотеза за потелото на Аспаруховите Бугари во која се вели дека тие имаат хазарско потекло.

1677091899659.png


1677091965287.png
1677091991677.png


1677092126726.png
1677092230916.png


1677092327887.png
1677092395163.png
1677092429685.png
1677092470404.png
1677092519371.png
1677092564440.png
1677092645502.png
1677092697888.png
1677092744545.png
1677092797369.png
1677092831973.png
1677092888329.png
1677092936391.png
1677092963622.png

 
Член од
30 октомври 2022
Мислења
444
Поени од реакции
1.270
Абе се сме испоизмешани на Балканов особено за време на Византинското царство.Главен проблем на Балканеросите е шо сите за себе сметаат за небесни народи и колевки на цивилизацијата,а уствари сите се колевки на митото и корупцијата.Доволно е да прошета човек низ Балканот,да ги види планиснските превои кои личат на депонии и уништените шуми.Клошари.
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.642
Поени од реакции
6.083
Ако не пикниш сите во кош како Балкан, и не споредиш со Скандинавија на пример, можиш да тврдиш дека сме иста група во споредба со тие таму на север. Тоа не го менува фактот дека бугарите се турско племе, се свесни за тоа, се горди на тоа. А зошто да не се? Тие најдобро си знаат што се. А богами и тие што запознале неколку, знаат едно - тоа е турски народ. И сите романци велат дека бугарите се турци.
Србија, Црна-Гора, Далмација - вријаат од црномурести луѓе по два метра, Илири маскирани во Slavic wannabes. Македонците се сеуште старото Влашко предавничко племе шо ги коли сопствените, помешани со троа Словени, ама далеку од извесни Чеси/Полјаци. Грците се Грци од памти век до денес. Така да, точно е, по корупција и балкански менталитет сме исто. По гени, сеуште сме прилично различни едни од други.


Еден бугарофил ја отворил темава со обид да ги покажи бугарите како нетурско племе, за да не разубеди нас. Тоа не ти врви бугар. Не ти врви стари прки Берик.
 

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
9.603
Поени од реакции
23.553
Иначе не се исчезнати Хазарите. Денешните евреи - ашкенази се нивни наследници.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom