Патолошката потреба на нетуркиските источнобалкански народи по секоја цена да се идентификувaат како огурски (туркиски) Бугари

Член од
3 септември 2010
Мислења
5.226
Поени од реакции
7.022
Иначе не се исчезнати Хазарите. Денешните евреи - ашкенази се нивни наследници.
1677615199878.png
1677615258901.png

 
Член од
3 септември 2010
Мислења
5.226
Поени од реакции
7.022
Софија: Грузијците се Бугари.

1678829217902.png

Софија: Скитите се Бугари.

1678829294718.png

Софија: Во Хазарија зборувале на бугарски јазик.

1678829367180.png

Софија: Aланите се Бугари.

1678829508048.png

Софија: Баварците се бугарски народ.

1678829608226.png
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
5.226
Поени од реакции
7.022
1678905821270.png

На овој сестран Б'лгарин, од Вардар преку Дунав, Волга, Кавказ и Урал, до Памир, насекаде му се привидуваат Бугари.

1678905973717.png


1678906138238.png
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
5.226
Поени од реакции
7.022
Софија: Бугари во Тројанската војна.

1678913418071.png

Софија: Шпански Бугари.

1678913503406.png

1678913557437.png

Софија: Бугари во Јужна Франција.

1678913696715.png

1678913765224.png

1678913939446.png

1678913961112.png
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
5.226
Поени од реакции
7.022
Oд еден друг форум. Разговор помеѓу Карачај-Балкар и класичен Бугарин во неговиот препознатлив елемент. Непроценливо!

1678964961323.png

Од друга страна, еве што вели еден татарски Бугарин:

1678965160385.png

1678965230233.png
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
5.226
Поени од реакции
7.022
1679086699223.png

1679086739184.png

1679086878433.png
1679086943830.png
1679086983571.pngАбу Али Ахмед Ибн-Омар Ибн-Русте
"Ал-А'лак ан-нафиса" ("Дорогие ценности" 903-913 гг.)
1679087489202.png
1679087579190.png
1679087655807.png
1679087906883.png

1679087941899.png
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
5.226
Поени од реакции
7.022
1679257735700.png
1679257788497.png
1679257826590.png
1679257866240.png

Многу интересен случај се случи на една
средба: По неговиот говор, Академик Ахмет
Ракимов пееше песна на својот мајчин јазик.
Истовремено, ние забележавме дека една
од присутните жени имаше солзи во очите,
што многу нè погоди.
Подоцна прашавме што толку многу ја возбуди,
бидејќи зборовите на песната ѝ беа неразбирливи,
и таа веројатно ја слушна мелодијата за прв пат.
Бугарката одговорила дека самата не може да објасни
какви чувства предизвикала бугарската песна кај неа.
Овој случај исклучително нè возбуди.
Кога учествувавме во програмата "Меморија На Бугарија",
побараа Бугарите кои ја нарекоа оваа програма
да кажеме неколку зборови на бугарски.
Според нив, тие навистина сакале да го слушнат јазикот
говорен Од Кубрат Кан, основачот На Голема Бугарија.
Кога се збогувавме, жената праша: "Ќе дојдете ли повторно?".
Не знаевме што да одговориме, а потоа таа рече: "Инша Алах ќе дојдете!".
Во градот Шумен, ја посетивме Џамијата Томбол,
втората најголема на Балканскиот Полуостров.

 

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.441
Поени од реакции
1.766
Автоматски споено мислење:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom