Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
49.290
ok a realno, sho ke vi smeni vas ako site ministri gi stavat albanci i premier?
:coffee:
Ова како“ што тебе те кошта ако они имаат право да си го зборат јазикот''.

Little did they know , две години подоцна и они самите ќе мора да им го зборат :icon_lol:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.158
Поени од реакции
30.294
Ова како“ што тебе те кошта ако они имаат право да си го зборат јазикот''.

Little did they know , две години подоцна и они самите ќе мора да им го зборат :icon_lol:
A sto ima loso vo toa da se nauchi nov jazik?

1597779058030.png

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
ok a realno, sho ke vi smeni vas ako site ministri gi stavat albanci i premier?
:coffee:
Најдобра е онаа, ne se zamaram ja so politika, so mi e gajle site kradat, за утре кога децата ќе се разбудат во некоја друга држава, или во најмала рака нема да можат да прошетаат слободно до населбата, кога пола држава ќе стане мал Чаир, тогаш ваљда ќе почнат да им се појаснува како одат работите и зошто она што почна од 2016 требаше да ни биде поважно и од животите, на ова цела ситуација јас гледам како на детето да му е потребен бубрег и ти да речеш, ми е страв, не можам да одам на операција, е буквално така се однесува народот во државата.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Основните белези на државност го носат ликот и делото на Али. Човекот е просто гение. Штета што немавме и ние еден таков на местото на овој трупот од Муртино. Наскоро ќе издејствува рамковниот договор да биде основен постулат врз кој што почива новата држава. Фактички две децении е фактор број еден во сите сфери на политичкиот и општествен живот, моделар на една шизофрена идеја која што пред наши очи станува реалност. Трагедијата е што ние немаме поим што точно ни се случува, до толку немаме осет за политика што цел живот се бавиме со ситно политиканство, си ги вадиме очите еден на друг. Каква само политичка и општествена кохезија владее на другата страна што кога ќе се погледнеме самите себе си, што изроди сме, не треба ни да не чуди ваквиот исход.
Дури и сега во ваква една деликатна ситуација која што по сите основи ги поседува сите елементи да биде национално освестувачка, ние изнаоѓаме нови и нови изговори да бидеме национално поделени. Каква само суета во комбинација со неизмерна глупавост владее помеѓу нас, чудо е како само издржавме и олку. Нема тука никаков простор за изненаденост, бидејќи со оглед на сите предходни настани, национални отстапки, ова е само нивни логичен след, последица на еден долг процес кој што буквално ни се одигрува пред очи долго време а ние изигруваме слепи, па сега се чудиме што тоа ни се случува.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.158
Поени од реакции
30.294
Најдобра е онаа, ne se zamaram ja so politika, so mi e gajle site kradat, за утре кога децата ќе се разбудат во некоја друга држава, или во најмала рака нема да можат да прошетаат слободно до населбата, кога пола држава ќе стане мал Чаир, тогаш ваљда ќе почнат да им се појаснува како одат работите и зошто она што почна од 2016 требаше да ни биде поважно и од животите, на ова цела ситуација јас гледам како на детето да му е потребен бубрег и ти да речеш, ми е страв, не можам да одам на операција, е буквално така се однесува народот во државата.
U princip, kasno e za bilo kakva akcija osven seir.

Ke cekame reset, baptism in fire.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.158
Поени од реакции
30.294
Objektivnost na delo na TIME.mk
Definitivno algoritmot za twittovi im favorizira odredeni luge koi se pro sdsm.

1597779572567.png

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
U princip, kasno e za bilo kakva akcija osven seir.

Ke cekame reset, baptism in fire.
За акција никогаш не е касно, но не ми беше тоа поентата. Мислам дека со примерот ме сфати што сакам да кажам, тука не станува збор за името, јазикот, химната, не знам што, точно е тие во принцип не ни го подобруваат животот, но во оваа состојба, на оваа местоположба многу значат за пред се иднината на следните генерации. Од тоа требаше да тргне секој човек во државата, не од патриотизам, туку од љубовта кон своите деца.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
И кај дпмне, каква само импотентност владее, која само збирштина на евнуси се има наседелено внатре. Во време кога се' имаш изгубено, свесен си дека не мирисаш власт, овие не можат да се ослободат од тој инфантилен политички коректен вокабулар и да кажат како фактички стојат работите. Сонуваат за нови избори, еј!

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.428
Поени од реакции
9.091
Во дадениов момент едеинствено што преостанува Заев да земе членска книшка од Дуи, барем целосна да биде сликата, кога раководат со се фер би било и премиерот да биде од нивните редови.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.274
Поени од реакции
15.396
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom